27.07.2011

Yüz Kontürleme ve Aydınlatıcılar {Video}

İyi seyirler...

26.07.2011

Yüz Kontürleme & Aydınlatıcı Uygulama

Yüz kontürleme ve aydınlatıcıların uygulanması ile ilgili tüm bildiklerimi video ile size aktaracağım.
Video yüklenene kadar fotoğraflar ile yetinmek zorundayız...




17.07.2011

The Body Shop Muzlu Şampuan & Saç Kremi

     En son Lush'ın Big şampuanını ve American Cream saç kremini almak gibi bir gaflette bulunmuştum hatırlarsanız. Gaflet diyorum çünkü saçlarımı içinden çıkılmaz bir hale getirdiler. Çok kuruttular, kırdılar, kabarık bir hale getirdiler, üstüne bir de kötü kokuyorlar ve bu koku çok kalıcı = ) Olur da almayı düşünüyorsunuzdur diye söylüyorum, ben yandım siz yanmayın = )

     Artık benim için şampuan değiştirmek kaçınılmazdı ve ne alsam diye düşünürken, The Body Shop'un muzlu serisini denemeye karar verdim. Muz özlü şampuanı ve saç kremini aldım.



  • Saçlarımı temizlediğini ve hacim verdiğini hissediyorum. Saç kremi de saçlarımı çok yumuşatıyor.
  • Muzun saça  etkileri nelerdir diye araştırdığımda; saçlara nem verdiğini, canlandırdığını, özellikle kuru hasar görmüş saçlara çok iyi geldiğini okudum. Çünkü potasyum, A, B ve C vitaminleri açısından çok zengin bir meyve.
  • Misler gibi muz kokuyor
  • Olumsuz olan tek şey, şampuan içerisinde SLS bulunması. SLS, şampuanın köpürmesi için kullanılan ve saça zararlı olan bir madde. Henüz içerisinde SLS bulunmayan bir şampuana rastalabilmiş değilim, o da ayrı bir konu = ) Saç kreminde ise düşük miktarda da olsa parfüm bulunuyor.
  • Şimdilik bu seriden memnunum, bittiğinde tekrar alır mıyım, bilemiyorum. Bir süre daha kullandıktan sonra karar verebilirim sanırı.
  • Eğer siz de almayı düşünürseniz, şu an indirimde 9,90 TL'den satılıyor.



 
     
     Siz hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Önerdiğiniz bir ürün var mı ?

15.07.2011

Manhattan Lipglosslar

     Manhattan Cosmetics, Alman menşeili bir marka. Almanya ve Belçika'da bulunduğum dönemde ürünlerini deneme şansı bulmuştum ve çok beğenmiştim. Ürünlerini incelemek isterseniz www.manhattan.de adresine göz atabilirsiniz. Türkiye'de Gitti Gidiyor gibi alışveriş sitelerinde ürünlerini bulmanız mümkün.

     Manhattan'ın ürün isimlendirmesi biraz enteresan. Ürünlerin kodları paketin herhangi bir yerinde yazmıyor, yalnızca üzerindeki etikette yazıyor. O da numara ve harflerden oluşuyor. Yeni ürünlerinden olan High Shine ve Tasty Lips lipglossları size anlatmak istiyorum.
  • High Shine serisi adından da anlaşılacağı üzere gerçekten parlak bir seri. Aşağıda fotoğrafta da görebileceğiniz gibi yoğun sedefler içeriyor. Kırmızı tonlarında olan 45B ürününe sahibim. 
  • Tasty Lips ise daha metalik renklere sahip. Tek başlarına kullanmak bile yeterli oluyor. Bu seriden de 53I ve 59K ürünlerine sahibim.
  • Tasty Lips serisinin ürünleri daha ufak (6 ml), High Shine serisi daha büyük ancak ürün üzerinde gramaj bilgisi yok.
  • İki serinin de renkleri çok hoş ve kalıcılar.
  • İki seri de 3,55 Euro yani ortalama 7TL gibi bir fiyata satılıyor.








14.07.2011

Siz hala yaz aşkınızı bulamadınız mı?

     Ya da buldunuz ama sizi farketmesini mi sağlamak istiyorsunuz ? Bu sıcak yaz günlerinde makyajla falan uğraşamam diyenlerden misiniz? O zaman ihtiyacınız olan tek ürün Benefit Finding Mr. Bright... Hadi gelin onunla tanışın ve sizi de aydınlatmasına izin verin...


Gördüğünüz bu minik, sevimli ve gizemli kutunun içinde sizi Benefit'in en favori ürünleri bekliyor;
  • Girl Meets Pearl,
  • Posie Tint,
  • High Beam ve
  • Erase Paste...



Bu ürünlerden tek tek kısaca bahsetmek gerekirse;
  1. Erase Paste, yüz ve göz altı için kapatıcı bir ürün. Ancak kalın yapılı olduğundan ben daha çok yüz için kullanıyorum.
  2. Girl Meets Pearl, inci parlaklığında altın-pembe tonlarında likit aydınlatıcı. Yumuşatıcı etkisinden dolayı ahududu ve papatya özleri, kalıcı etkisinden dolayı tatlı badem tohumu özleri, nemlendirici etkisinden dolayı da susam tohumu yağı içeriyor.
  3. High Beam, tartışmasız en iyi aydınlatıcılardan biri. Saten parlaklığını cildinizde görmek istiyorsanız, bu ürün tam size göre. 
  4. Favorimi sona sakladım. Posie Tint... Dudaklar ve yanakta kullanılabilen, inanılmaz şeker bir pembe... Benetint gibi çok kalıcı, ancak ondan daha yoğun kıvamda. Bu palette benim aşk yaşadığım ürün Posie Tint, bittiğinde gidip tam boyunu kesinlikle alacağım.
Gelelim bu güzelliklerin nasıl göründüklerine...
Flaşsız, gün ışığında duruşları... Gördüğünüz gibi High Beam tam bir saten rengi, Girl Meets Pearl ise daha altın tonlarında. Ancak ikisi de harika aydınlatıcılar. Swatchlar için çok yoğun sürdüm. Bu nedenle çok parlak görünüyorlar. Ancak dağıtıldıklarında çok doğal ve etkileyiciler...

Flaşlı görüntüleri...

     Ve son olarak yaz aşkınızı etkilemek için, bu paletin yanında bana göre ihtiyacınız olan tek şey... Daha iyisini deneyene kadar en iyisi olduğunu iddia ettiğim Benefit Bad Gal Lash rimel... Ta ta... İçinizdeki ışık ortaya çıksın...
    
     Siz bu sıcak günlerde makyaj adına neler kullanıyorsunuz?
     Beni sorarsanız, yalnızca güneş kremi = )

Serumlar

     Bir önceki yazımda kullandığım günlük bakım ürünlerinden bahsetmiştim. Bu yazıda ise kullandığım serumları inceleyeceğiz. Bu serumlar ;
  • Estee Lauder Advanced Night Repair,
  • Estee Lauder Idealist,
  • Lancome Génefique 
     Estee Lauder Advanced Night Repair serumu, akşamları makyajımı temizledikten sonra kullanıyorum. Idealist ve Géenefique serumları ise dönüşümlü olarak kullanıyorum. Génefique, diğerlerine oranla daha akışkan bir yapıda ve cildi çok yumuşak yapıyor. Idealist ise gözenek küçültme vaadinde bulunuyor. Bu vaadi yerine getiriyor mu derseniz, kullandığım diğer Estee Lauder ürünleri ile EVET = )



Ürünlerin kendi sitelerindeki açıklamaları ise şöyle ;


  

10.07.2011

Benefit Türkiye'den Eğlenceli Bir Yarışma


Benefit, Facebook sayfasına üye olanları  özel sürprizler ile karşılıyor! 
Sephora’nın en neşeli makyaj markalarından biri olan Benefit sosyal medyayı  renklendiriyor.
Benefit’in sosyal medya hesaplarında takipçilerini; uygulamalı videolar, ürünler hakkında bilgiler, eğlenceli aktiviteler, özel promosyonlar ve ödüllü yarışmalar bekliyor. Her ay üyelerine özel düzenlediği yarışmaların ikincisi Bene-Severlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.
Benefit, ‘‘Benefit Geziyor’’ konsepti ile sosyal medyada 11 Temmuz’da başlatacağı kampanya ile Bene-Severlerin favori ‘‘Benefit ürünü’’ ile açık havada çekeceği fotoğrafı bekliyor.
Mekanın takipçilere bırakıldığı fotoğraf yarışmasında dileyen bahçede, salıncakta, kaldırımda, diskoda, ormanda, uçakta çekebiliyor resmi; yeterki heryerde gülümseten, yaratıcı bir Benefit fotoğrafı oluşsun.
Benefit’in facebooktr@benefitcosmetics.com adresine gönderilen en iyi 10 fotoğraf Facebook’ta oylamaya sunulduktan sonra çeşitli hediyelere sahip olacak.
En fazla beğenilen fotoğrafın sahibi Benefit Bad Gal Lash, Benefit Parfümü ve Benetint’in yer aldığı Bene-Paket’e sahip olurken; ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci isimlerde Bad Gal Lash ve Benefit Parfümüne sahip olacak. Altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu isimleride unutmayan Benefit, Bad Gal Lash maskarasıyla onlarında gönlünü alacağa benziyor.  

6.07.2011

Günlük Cilt Bakım Ürünlerim

Bu yazıda size günlük cilt bakımımda neleri kullandığımdan bahsedeceğim.
Yaklaşık 2 ay önce aldığım bu ürünleri, her gün düzenli olarak kullanıyorum. Bu süre sonunda ürünler hakkında sağlıklı yorumlarda bulunabileceğimi düşünüyorum. 

Günlük nemlendirici olarak önce Biotherm kullandım, ardından Rexaline, o bittikten sonra da Estee Lauder'a geçiş yaptım. Neden Estee Lauder'a geçtim diye sorarsanız, zaten aklımda Estee Lauder vardı. Sephora'ya alışveriş için gittiğimde Sephora'nın o güne özel Estee Lauder kampanyası vardı ve cilt analiz aracı ile cildimi inceledik. Cildimin neme ve ilk kırışıklıklara karşı  korumaya ihtiyacı olduğunu belirledik ve nemlendiricimi, göz çevresi kremimi ve toniğimi Estee Lauder'dan aldım. Bunların yanında serumlarım da Estee Lauder'dan...


Bu ürünleri kullanım sıram şöyle;
  • Yüzümü temizliyorum (makyajım varsa Sephora makyaj temizleyici köpük ile, yoksa sadece su ile).
  • Estee Lauder Perfectly Clean toniği pamuğa damlatarak yüzümü siliyorum.
  • Ardından Estee Lauder Advanced Night Repair Serum ya da Perfectionist Serum'u kullanıyorum (Bu serumları size bir sonraki yazıda anlatacağım.).
  • Nemlendiricim göz çevresi için fazla yağlı olup butonlara neden olabileceğinden, önce göz çevreme Estee Lauder Advanced Night Repair Eye uyguluyorum ve küçük dokunuşlar ile göz çevreme yediriyorum.
  • Bir süre bekledikten sonra  Estee Lauder Hydrationist nemlendiricimi uyguluyorum.

Estee Lauder Hydrationist, benim günlük nemlendiricim. Normal ve karma ciltler için uygun bir ürün. Ben de karma cilde sahip olduğum için bu ürünü tercih ettim. Özellikle kokusuna aşık olduğum bu nemlendirici, cildimin ihtiyacı olan nemi sağlıyor. Ayrıca sürdükten sonra cildim inanılmaz yumuşak oluyor. 50mL olduğu için rahatlıkla uzun süre kullanılabilir. Ben 2 aydır düzenli kullanıyorum, henüz üçte birini ancak bitirdim.





Estee Lauder Advanced Night Repair Eye, göz çevrem için tercih ettiğim bir ürün.Özellikle göz çevremin yoğun neme ve kırışıklığa karşı yardımcı bir ürüne ihtiyacı vardı. Advanced Night Repair Eye, bu isteklerimi karşılayan bir ürün oldu. Ancak kullanırken çok dikkatli olunması lazım. Yanlışlıkla gözünüze kaçırırsanız çok fena yakıyor = ) Yine 2 aydır kullanmama rağmen çeyreğini bile bitiremedim. Çok bereketli bir krem = )





Estee Lauder Perfectly Clean günlük kullandığım toniğim. Bu ürünü alana kadar düzenli tonik kullanmıyordum. Hatta hemen hiç tonik kullanmıyordum. Ancak siyah noktalarım ve gün içinde cildimde oluşan yağlanmanın hemen hemen yok olmasından sonra, "Neden daha önce tonik kullanmadımm?!?" diye kendi kendime kızdım = ) Şişeyi ilk gördüğümde bu tonik asla bitmez dedim, ama şimdiden yarısından fazlasını tükettim.



Genel değerlendirmeye gelirsem;
  • Yüzümde, özellikle de göz çevremde yer alan kırışıklıkların açıldığını farkediyorum. Bu nedenle doğru ürünler seçtiğimi düşünüyorum.
  • Daha önce hangi ürünü kullandıysam kullanayım, hep burun bölgemde ya yağlanma ya da kurumaya neden olurdu. Bu ürünler ile burun bölgemde hiçbir sorun yaşamıyorum.
  • Çok gözenekli bir cildim yok, ancak özellikle burun bölgemde ve çene bölgemde siyah nokta ve gözenek sorunu yaşayabiliyordum. Bu ürünler ile birlikte komedon kullanmaya da başladım ve gözenek sorunum bitti diyebilirim.
  • Tonik, serum, göz çevresi kremi ve nemlendirici cildin için çok fazla diye yorumlar aldım. Ancak bunların cildimde herhangi bir sivilce, kızarıklık ya da soruna neden olmadığını söylemek istiyorum. 
  • Bu 4 ürün artık benim için vazgeçilmez. Cildim çok yumuşak, ihtiyacı olan neme sahip ve sağlıklı. 
Siz de karma cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerinizi yenilemek istiyorsanız, Estee Lauder'ı size gözü kapalı önerebilirim.