31.10.2011

Temel Makyaj Videoları #2 {Kapatıcılar]

30.10.2011

Temel Makyaj Videoları #1 {Bazlar}


29.10.2011

Elveda... #1


  • Estee Lauder Hydrationist nemlendiricimi tamamen bitirdim. Günlük nemlendirici ihtiyacımı karşılayan, yağlandırmayan, cilt tarafından hemen emilen, memnun kaldığım bir nemlendiriciydi. Yazısını hazırladığımda cam şişede olduğu için güneşe maruz kaldığı yorumunu yazanlar olmuştu. Ancak bu nemlendirici ışığı almıyor, çünkü fotoğrafta da gördüğüz gibi plastik bir kap içinde; ancak dışarıdan bakınca cam bir kap içerisindeymiş gibi görünüyor. Üzülerek kendisine veda ettim ve Estee Lauder Time Zone serisine geçiş yaptım. Karma ciltler için Hydrationist'i önerebilirim.

  • Makyajla yatanlardan değilim. Bugüne kadar toplasam 3 kere makyajımla uyumamışımdır. Cilt temizliği benim için çok önemli. Akşamları önce yüzümü Sephora makyaj temizleme köpüğü ile yıkıyorum. Yüzümde makyajdan iz kalmıyor. Buna waterproof (suya dayanıklı) ürünler de dahil. Ardından ya Sephora ya da Bioderma makyaj temizleyici ile yüzümü siliyorum. Pamuğumda çok nadiren kalıntı olduğunu görüyorum. Bu bitirdiğim 2. şişe oldu. 3.şişe yarıya indi bile. Kesinlikle çok çok çok memnun olduğum bir ürün. İhtiyacınız varsa gözüm kapalı önerebilirim.

  • Hangi ter karşıtı ürünü denersem deneyeyim Rexona Bamboo serisinden vazgeçemiyorum. Bu bitirdiğim kaçıncı deodorant bilmiyorum. Ama yine Bamboo serisini aldım, alacağım.
  • Avon'dan aldığım yegane ürün, saç ucu serumu. Bitirdiğim sanıyorum 4. şişe bu. İki tane yedek de dolabımda duruyor. Duştan sonra saç uçlarıma bu serumu uyguluyorum. Hemen her gün saçımı düzleştiriyorum ve yıpranıyorlar malesef. Avon'un saç uçları serumu ve John Frieda ısıya karşı koruyucu serum ile saçlarımı mümkün olduğunca korumaya çalışıyorum. Kokusuna ve saçımda oluşturduğu yumuşaklığa bayılıyorum. 

  • The Body Shop Vanilyalı parfüm... Denediğim ve kullandığım onca parfüm arasında benim için yeri çok ayrı. 2 al 1 öde kampanyasından almıştım. İki şişeyi bitirdim. Kampanyanın tekrarlanmasını bekliyorum. O kadar şeker, o kadar kalıcı, o kadar güzel bir koku ki... Aşığım resmen = )

22.10.2011

Günün Makyajı... {Kiremit}

Uzun zamandır makyaj fotoğrafı eklemiyordum. Bu akşam sırf blogda paylaşmak için bir makyaj yaptım. Ancak yine akşamın gazabına uğradım. Makyajı tam yansıtan fotoğraflar çekemedim...

Her şey böyle başladı >.<



Sonra ise böyle oldu...






Bu fotoğrafta makyajı o kadar beğendim ki, sanırım gelin makyajım böyle olsun isterdim = )





Kullandığım ürünler ;
  • Mac Prep+Prime Fortified Skin Enhancer
  • Lancome Effacernes - 02 Beige Sable
  • The Body Shop Extra Virgin Minerals - 202 Natural Vanilla
  • Urban Decay Primer Potion Original
  • Inglot Free System Eyeshadows - 463, 405, AMC Shine 12, AMC 55, AMC 63
  • MAC Dark Diversion fluidline
  • Benefit They're Real rimel
  • Inglot Body Sparkles - #54
  • Inglot kaş farı
  • YSL Terre Saharienne Bronzing Powder - #2
  • MAC Subculture dudak kalemi
  • Avon Never So Nude ruj
  • Benefit High Beam

Kamuflajınız Kusursuz Olsun

     Sizi bilmem ama benim makyajda en önemli ve vazgeçilmez kurtarıcım kesinlikle göz altı kapatıcısı.Yanına bolca rimel, hafif allık ve parlatıcı ile daha iyisi olamaz.

     Ancak olmazsa olmazım göz altı kapatıcısında hemen hepimizin yaşadığı bir sorun var ki; o da kapatıcının çizgilerimize dolması, gün içinde birikme yapması.

     İşte Benefit ailesinin minik sevimli üyesi Powder Flage göz altı kapatıcımızı sabitleyen bir transparan pudra.

     Sizi onunla tanıştırmak istiyorum...


     Ürünü aldığımızda kocaman, kamuflaj şeklinde bir paket elimize geçiyor. "Haydaaa böyle kocaman bir ürünü ömür boyu kullanırım." diyorsunuz. Ancak...


Aslında paketin aksine minik, sevimli, yuvarlak ve şeker pembesi bir şişe bizi karşılıyor. Hem de kendi gibi minyon fırçası ile...
 

Beyaz ve pembe renkler göz çevresini daha aydınlık göstermesi açısından kullanılıyor. Powder Flage de çok açık bir pembe tonda. Ancak kullandığınızda transparan hale geliyor, göz altına aydınlık katıyor. Ürünü tek başına da kullanmanız mümkün.

 


Bu arkadaş da The Flager, yani ürünü uygulamamız için kullandığımız fırça. Yelpaze şeklinde bu fırça ile hafif ve doğal bir sonuç elde etmemiz sağlanıyor.


     Daha yakından bakmak isterseniz, Powder Flage'in yapısı bu şekilde... Ürünün uygulanmış halini de fotoğraflamak isterdim, ama renk vermediği için, fotoğraf anlamsız oluyor = )


     Ben göz altı kapatıcımı sabitlemek ve çizgilere dolmasını engellemek için bu ürünü kullanıyorum. Neden normal bir pudra kullanmıyorum diye sorarsanız, yüzüm için kullandığım pudraları göz altımda kullandığım zaman oluşan görüntü bana pütürlü ve ağır geliyor. Powder Flage çok ince yapılı bir ürün ve varlığı belli olmuyor, buna rağmen etkisini gösteriyor. Kapatıcımızı sabitliyor. Kendisinden memnunum ve size de önerebilirim. Sephora mağazalarından 89 TL'ye alabilirsiniz. 


Sizin kusursuz göz altları için kamuflajınız nedir ?

6.10.2011

"Bu ürün bana göre değilmiş, hain satıcı ! " cümlesine son...

     Sevgili kozmetik meraklısı, makyajkolik, bakımlı bayanlar... Bizi en çok rahatsız eden durumlardan biri, şüphesiz ki mağazalardan aldığımız ürünlerin bize uygun gelmemesi. Örneğin aldığımız fondötenin açık/koyu gelmesi, birkaç kullanımdan sonra alerjik reaksiyonlara neden olması, vs. Mağazalarda genellikle beyaz ışık kullanılıyor ve beyaz ışık ciltteki hataları en çok gösteren ışık. Ürünler hakkında en sağlıklı kararı gün ışığında verebiliyoruz. Bu  da çoğu durumda mümkün olamayabiliyor...


     Formspring'de ya da Facebook'ta ürün önerisi için sorular soranlarınız oluyor. Onlara önerdiğim ürünlerden sonra, "Mutlaka mağazada bir dene, en azından birkaç saat o ürün ile gez, eğer problem çıkmazsa, memnunsan o ürünü al." diyorum. Birçoğunuz da keşke o ürünün deneme boyundan verseler, istedim ama vermediler diyorsunuz.


     Almak istediğimiz ürünlerin deneme boylarını bize verseler, biz onları bir süre denesek, ona göre kararımızı versek ne güzel olurdu değil mi?


     İşte Vanilya Club bu isteğimizi karşılıyor. Her ay kozmetik, parfüm, saç bakımı, cilt bakımı ürünlerine ait 4-5 adet deneme boyu üründen oluşan bir paketi size gönderiyorlar. Siz de o ürünleri deneyip, eğer memnun kalırsanız ürünlerin tam boyunu gönül rahatlığı ile alıyorsunuz.



Vanilya Club'a ister aylık, isterseniz yıllık üye olabiliyorsunuz. Aylık üyelik 15 TL, yıllık üyelik ise 150 TL karşılığında oluyor.


Buraya tıklayarak Vanilya Club'a üye olan ilk 5 Makyaj Günlüğü okuyucusu, aylık sadece 9 TL ödeyecek.


Vanilya Club'a üye olduktan sonra, adresinize kargoların gönderilmesi için sizden bir kod isteniyor. 
CMKYJGUNLUGU kodu ile hesabınızı aktif hale getirip, kargonuzu bekleyebilirsiniz. (İlk 5 üye kodu kullanmıştır.)

     


2.10.2011

Sahnelerin Yıldızı Artık Sizsiniz !

Uzun bir sürenin ardından tekrar merhaba !
İnternetle ve sağlığımla ilgili problemleri geride bıraktıktan sonra yeniden blogumun başındayım.
Yazı hazırlamayı, fotoğraf - video çekmeyi, blogumu, sizi çok özledim.

Benefit'in yeni çıkardığı Sunday Funday ve Scene Queen setlerinden size bahsetmiştim. Scene Queen renkleri ile bana daha çok hitap ettiği için hemen aldım. Önce bol fotoğraf, sonra ürün yorumları ve makyajıma bakalım...

Scene Queen büyük ancak içi dolu bir set. Bu set yanında ihtiyacınız olacak 2 şey, rimel ve ten makyajı (fondöten/pudra/renkli nemlendirici,...)

Bu sette yer alan ayna o kadar büyük ki, makyaj için başka bir aynaya ihtiyaç duymayacağınıza garanti veriyorum. Ta tamm işte paletimizin ilk görüntüsü...

İlk bakışta renkler günlük kullanıma uygun gelmese de, gözünüzü korkutmayın. Bu set ile rahatlıkla gündüz ve gece makyajınızı yapabilirsiniz.

Set içinde Coralista allık, High Beam aydınlatıcı, Juicy Coral lipgloss, Smokin' Liner göz kalemi, 4 adet far ve 2 adet fırça mevcut. Yani fırça ihtiyacınız da yok...

Set içerisindeki farları yakından inceleyelim...


Set içerisinde yer alan farları yakından incelersek, kömür rengi ve sedefli bir bej mevcut.

Altta ise bebek mavisi diyebileceğimiz bir mavi ve harika bir lacivert bizi karşılıyor. İtiraf ediyorum bana bu seti aldıran, sağda yer alan lacivert far oldu = )

İster farları uygulamak, ister gölge yapmak, isterseniz göz altına ve üstüne çerçeve yapmak için bu farları kullanın. İhtiyacınız olan fırçalar sette elinizin altında...

Ahh High Beam! Dünyanın en iyi aydınlatıcısı. Mini mini boyunla bu sette olman, beni ne kadar sevindirdi bilemezsin...

Lacivertler ile en uyumlu renk şüphesiz mercan olurdu. En parlak, en canlı hali ile Juicy Coral ile dudaklarınız ve gözleriniz uyum içinde olacak...

Denediğim en başarılı göz kalemi, kapkara Smokin' Liner da gözlerini daha dramatik yapmak isteyenler için bu sette kullanılmayı bekliyor...

Coralista, yine bu makyajı tamamlayacak en iyi allık. Üstelik fırçası ile = )

Ürünlerin ayrıntılarına bakalım...





Gelelim yorumlarıma ;
  • Farların pigmentasyonu çok başarılı. Yani farlar çok çok iyi renk veriyor. Üst üste defalarca sürmeniz gerekmiyor. Baz kullanmasanız bile gün içinde çok az toparlanma yapıyor. 
  • Farları kullanma yoğunluğunuza göre, istediğiniz görüntüyü elde etmeniz mümkün. Az kullandığınızda çok hafif oluyor, yoğun kullandığınızda ise çok dramatik...
  • Smokin' Liner benim için kendini kanıtlamış bir kalem. Ben göz içine kalem sürmeyenlerden biri olarak, kalemi göz üstünde kullanıyorum. Kesinlikle akmayan, dağılmayan bir kalem.
  • High Beam abartıdan uzak bir aydınlık veriyor. Dünyanın en iyi aydınlatıcısı ise bir nedeni olmalı = )
  • Juicy Coral lipgloss sürmeden önce acaba çok mu mercan, dudaklarım turuncu mu olacak endişesi yaşatsa da, çok hafif bir renge sahip. Ben bu özelliğini çok beğendim.
  • Coralista'yı ben kendi allık fırçamla uyguladım. Bu sette beni hayal kırıklığına uğratan tek ürün o oldu. Çünkü rengini elde edene kadar birkaç kez üst üste uygulamak zorunda kaldım. 
  • Benefit'in setleri içinde çıkan fırçalarına bayılıyorum. Küçük boy, ancak çok kullanışlı oluyorlar.
  • Olmazsa olmaz bir set değil, ama olursa güzel olur = )
  • Sephora mağazalarında 99 TL'ye alabilirsiniz.
Gelelim Scene Queen ile günlük makyaja...


Siz Scene Queen hakkında ne düşünüyorsunuz ?