26.11.2011

Mac Glitter&Ice Fırça Setleri

MAC'in son koleksiyonu Glitter and Ice'ı henüz görmeyenler varsa elini çabuk tutup mağazaya gitmeli.
Ben bu koleksiyonu sırf fırça setleri için bekledim. Görür görmez de aldım = )

Koleksiyonda 3 fırça seti var :

MAC Make It Perfect Brush Kit 
187SE
130SE
286SE
282SE

 

MAC Essential Brush Set
190SE
129SE
275SE
266SE
226SE

MAC Special Edition Brush Set
167SE
168SE
239SE
217SE
212SE
 
 Bu setler arasından Special Edition fırça setini seçtim. Çünkü ilk setteki fırçaların çoğuna sahibim, ikinci seti de tercih edebilirdim ama üçüncü setteki fırçalar tam ihtiyacım olan şeylerdi. İtiraf ediyorum bu seti 168SE için aldım = )
 

 

Fırçaların şeffaf, simli yapısına bayıldım !


167SE (kısa saplı) fırça pudra uygulamak için ideal.

168SE'yi ise yüzümü kontürlemek için kullanıyorum. Bayıldım !

239SE ve 217SE göz makyajında, 212SE ise kaş farı uygularken kullanılıyor.


Fırça seti kendi çantası ile birlikte satılıyor. Çanta da çok hoş, şeffaf olmasını çok seviyorum. 



Genel değerlendirme ;
  •  Fırçaların yapısı birazcık sert ve kıllar sıkı. Bir süre kullandıktan ve yıkadıktan sonra yumuşarlar mı bilemiyorum. Özellikle 212SE çok sert. Eyeliner için de kullanırım dedim ama kaş dışında hiçbir şey için kullanılamayacak kadar sert. 
  • Fırçaların kısa saplı olmaları benim için bir artı sayılabilir. Kontrolünün böyle daha kolay olduğunu düşünüyorum.
  • Olmazsa olmaz bir set mi? Hayır. Eğer makyaja yeni başlayanlardansanız, Essential Brush Set'i almanızı öneririm.
  • Normalde bir MAC fırçanın ortalama 70 TL olduğunu düşünürsek, 4-5 fırçayı 125 TL'ye almak çok avantajlı. Bu nedenle eğer aklınızda fırça almak varsa, bu setlere bir göz atmanızı öneririm.
  • Keşke fırçaları karıştırıp, kendi setimizi oluşturabilsek !

21.11.2011

Günlük Makyaj Örneği {Video}





Kullandığım ürünler ;
  • MAC Prep+Prime Fortified Skin Enhancer
  • Fred Farrugia Concealer 04
  • Benefit Powder Flage
  • MAC Matchmaster Foundation 02
  • Benefit Hello Flawless
  • Urban Decay Primer Potion
  • MAC Paint Pot - Painterly
  • Urban Decay Naked - Buck & Virgin
  • MAC Fluidline - Dark Diversion
  • Benefit They're Real Mascara
  • Inglot Allık
  • MAC See Sheer Lipgloss

19.11.2011

Inglot Alışverişi

     Son zamanlarda Inglot'tan aldıklarımdan bahsetmek istiyorum. Ben artık alışverişlerimde tek tek ürün almak yerine, setleri-paletleri almayı tercih ediyorum. Hele de söz konusu Inglot ise, bu isteğimi durduramıyorum. Çünkü Free System ile istediğiniz renkleri seçerek paletlerinizi oluşturuyorsunuz. Bu nedenle 20'li far paleti ile 4'lü allık paleti aldım. Hal böyleyken, kullanmadığım tekli farları, allıkları satışa koydum.


     Setler hem kapladıkları yerin azlığı bakımından, hem de fiyatlarının uygun olması bakımından bana cazip geliyorlar.

     İşte bu yüzden gittim Inglot'a, 20'li paletimi oluşturdum. Neden Inglot? Çünkü farların yapısını, kolayca renk vermesini, renk çeşitliliğini çok ama çok seviyorum, istediğim renkleri seçerek palet oluşturabiliyorum. İhtiyacım olan, olabilecek tüm farları aldım. Ben aldıktan sonra 40'lı palet çıktı. Keşke ondan alabilseydim... Bu paleti aldıktan sonra, çoooooook uzun bir süre far almayacağımdan eminim. Bu paletin fiyatı 329 TL.


 





     Allık ihtiyacım vardı. Gidip NARS'tan 65 TL'ye bir allık almaktansa, 99 TL verip 4 allık almayı daha mantıklı bulduğum için; allıklarımı da Inglot'tan aldım. Yanında da %30 indirimle 15BJF allık fırçası aldım.





Inglot'un palet fiyatlarını ve renk seçeneklerini incelemek isterseniz, şu yazıma bakabilirsiniz. Ayrıca Rainbow farlar da gelmiş. Ben kendilerini çok sevdim = )




Afrika'dan Kartınız Var

     Cargo'nun The Safari Kit'ini alalı çok uzun zaman oluyor. Fotoğraflarını da çektim ama yazıyı hazırlamak için bu set ile bir makyaj yapıp, onu da eklemek istedim. Dün bu set ile makyajımı yaptım ama fotoğraf çekme fırsatım olmadı. Baktım ki bu yazı daha da gecikiyor, artık elimdekilerle yetineyim dedim. 

     Bu seti gördüğümde içinde ne olduğunu bilmiyordum, çantası beni benden aldı. İtiraf ediyorum, sırf çantası için istedim onu = )







     Yapay deriden yapılmış bu çantanın ayrıntıları da beni benden aldı...




      Setin çantası harika, peki içinde neler var ?
      Bu set ;
  • İkili göz farı,
  • Allık,
  • Göz kalemi, 
  • Rimel ve
  • Lipgloss'tan oluşuyor.


     Her şey güzeldi de, farı görünce biraz mırın kırın ettim. Bu renkleri kullanabileceğimden emin değildim. Ama kuşkularım çok yersiz çıktı. Açık yeşil görünen far, göze sürüldüğünde altına kaçan bir yeşil rengi oluyor ve çok hoş görünüyor. Koyu ton ile gölge yapıldığında da çok hoş bir makyaj ortaya çıkıyor. Denedim, onayladım = )





     Farların içeriğine bakacak olursak;





     Diğer ürün, far gibi metal ve kapaklı bir kutu içinde duran Coral Beach allıktı. Bu ürünle ilgili önyargım da, "Kesin şimdi bu renk vermiyordur. Bir ton ürün sürerim, anca renk verir." şeklindeydi. Ancak yine yanıldım. İlk denememde fırçama oldukça fazla ürün aldım ve palyaçoya döndüm. Sonra "Nerede benim kabukim???" Ben tüm renkleri karıştırarak kullandım. Oluşan ton mercan ile pembe arasıydı ve çok hoşuma gitti. Ancak ayrı ayrı da kullanmak mümkün tabi.





     Bunun içeriği ise;





     Sıra geldi göz kalemine... Sürümü kolaydır ama kesin dağılıyor, gün içinde uçup gidiyordur önyargılarım eşliğinde bunu da kullandım ve maalesef yine yanıldım... Kahverengi bu göz kalemi, içinde minik simler barındırıyor ve çok hoş bir rengi var. Kalıcılığından memnun kaldım. Gün içinde tazeleme, düzeltme ihtiyacı duymadım.





     3'te 3... Hiç de fena değil Cargo. Ama henüz bitmedi... Bakalım rimelin de diğerleri kadar başarılı mı? 


 
     Rimelin sürümü çok rahat, kirpikleri yapıştırmadan dolgunlaştırıyor, ayırıyor ve kıvırıyor. 5 üzerinden 2. Çünkü rimeli sürmemden birkaç dakika sonra aynaya baktığımda göz altımda izleri vardı. Kuruyana kadar beklenmesi gereken bir ürün olduğunu söylemeliyim



     Serengeti Lipgloss'a geldiğimde kesin yapış yapıştır önyargılarım hemen devreye girdi. Ancak hayır, yapışma hissi uyandırmıyor. Yalnız başına kullandığınızda renk vermesi beklentisine çok fazla girmeyin. Hafif parlatıyor, o kadar. İçindeki simleri görebilirsiniz, ancak dudaklarınızı çok fazla parlatmıyor.






     Genel değerlendirme yapmam gerekirse;
  • Rimeldeki bulaşma olayı olmasaydı, harika bir set derdim. Ancak rimel konusunda çok hassasım. Bu benim için kabul edilemez bir durum. Sizin için çok önemli değilse, bu sete bir şans verin derim.
  • Günlük makyaj için çok ideal bir set. Yeşillerin tonların sizi korkutmasın, birlikte kullanıldıklarında, eyeliner olarak da kalemi kullandığınızda çok güzel bir makyaj oluyor. Özellikle kahverengi gözlülere daha çok yakışacağını düşünüyorum.
  • Setin çantası bana göre bir avantaj. Bu set ile makyaj yaptığım gün, tazelemem gerekirse diye çantama atıyorum. Çantası yeterince büyük olduğu için, içine ek başka malzemeler de koyabiliyorum.
  • Allık olarak tek ton yerine 4 tonlu bir allık kullanmış olmaları bana göre bir artı. 
  • Setteki hiçbir ürün küçük değil. Çok uzun süre kullanılabilir.
  • Setin fiyatı 84 TL. Beş ürün için bence gayet iyi bir fiyat. Coral Beach allığın tek başına 63 TL'ye satıldığını düşünürsek, bence harika...
Siz bu set ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ona bir şans verir miydiniz ?