27.07.2012

ELCA Company Store Ganimetlerim

     Geçtiğimiz haftalarda birkaç günlük bir İstanbul tatili yapma imkanım oldu. Instagram'da bol bol fotoğraf paylaşmıştım, takip edenler bilir. İstanbul'a gitmişken ELCA Company Store'a uğramamak bana yakışmaz diye düşündüm ve sevgili Bengisu ile soluğu orada aldık. Henüz bilmeyenler için ELCA Company Store, ELCA bünyesindeki markaların {Aramis, Bobbi Brown, Clinique, Darphin, DKNY, Estee Lauder, Jo Malone, La Mer, MAC, Michael Kors, Missoni, Tom Ford, Tommy Hilfiger} bir nevi outleti diyebiliriz. Önceki sezona ait kozmetik ve bakım ürünleri ile parfüm gibi ürünleri çok çok uygun fiyata satın alabilirsiniz.


     Ben mağazaya ilk girdiğimde ufak çaplı bir şok yaşadım çünkü şansıma çok fazla MAC ürünü "sudan ucuz" denebilecek fiyata satılıyordu. "Onu mu alsam, bunu mu alsam? Aaa şurada da Bobbi Brown varmış!" gibi şaşkınlıkların ardından maymun iştahlılığa gerek yok diyerek birkaç nadide ürün ile günü kapattım = ) 


     İşte aldıklarım...




     MAC'in Shop Mac Cook Mac koleksiyonunda incelediğim, "Alsam mı almasam mı, amaan bir lipbalm için bu kadar paraya yazık değil mi?" düşünceleri eşliğinde almaktan vazgeçtiğim Tread Gently Tendertone Lip Balm'ı mağazada 11 TL'ye görünce almadan edemedim. 





     Bobbi Brown rujlarının kalitelerini çok beğeniyorum. Mağazada birkaç renk olan rujlardan tam kışa uygun bir gül kurusu rengi olan 10 numara Plum Rose'u 30 TL'ye aldım.





     Bir de gördüğüm anda rengini ve ışıltısını çok beğendiğim, mağazada bir tane kalmış olan 3 numara Shimmer Blush30 TL'ye aldım.






     ELCA Company Store, Maslak Sun Plaza içerisinde. Ben metro ile gittim, direkt önüne çıktım. Ulaşım çok rahattı. {İstanbul'daki ulaşımın adı metroydu sanırım ? Fünikülerdi, tramvaydı, metroydu karıştırır oldum da = ) }



26.07.2012

MAC Heavenly Creature Ganimetlerim

     MAC birkaç gün önce Heavenly Creature isminde bir koleksiyonu satışa çıkardı. Maalesef İzmir'de olmadığım için tüm ürünleri inceleme imkanım olmadı ancak daha önceden gözüme kestirdiğim ürünleri mağazaya sipariş verdim ve canım arkadaşım İlknur benim için ürünleri alıp, bana gönderdi. Ürünler az önce elime geçti, taze taze yazısını hazırlamak istedim.


     Önce biraz koleksiyondan bahsetmek istiyorum. Seride 9 tane mineralli far, 4 tane mineralli allık, 4 tane Mineralize Skin Finish Pudra, 5 ruj, 5 Cremesheen Glass parlatıcı, False Lash Mascara , 3 adet fırça ve uzun süredir beklediğim Volcanic Ash peeling bulunuyor.



      
     İyi ki mağazaya gidememişim diyorum, çünkü koleksiyonu ilk duyduğum ve görselleri ilk gördüğüm anda hepsini almak istedim. Ürünleri görmeden alışveriş yapmak durumunda olduğum için en beğendiklerimi seçtim ve aldım. 


     İşte koleksiyondan benim payıma düşenler...




     Bu yazıda yalnızca ürünlerin isimlerine, fiyatlarına ve yakından birer fotoğrafına yer vereceğim. Fotoğrafları tam boy görüntüleyerek ürünleri daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

     Ürünler hakkında ayrıntılı yazılara daha sonra yer vereceğim. Neden diye sorarsanız, henüz ürünlere dokunmaya kıyamadım = ) Ben yeni aldığım kozmetik ürünleri uzunca bir süre elleyemez; sever, okşar, izler, gözüm doyduktan sonra kullanmaya başlarım. Sizde de var mı böyle bir durum ? 


     İlk olarak ciltteki ölü hücreleri temizleyerek tekrar derinlemesine nefes almasını sağlayan Volcanic Ash Exfoliator'dan başlamak istiyorum. Bir daha ne zaman satışa çıkar bilmediğim için yedekleyerek 2 tane aldım. Fiyatı 60 TL.


     Koleksiyondan bir allık, iki de far aldım.


     Allık tercihimi Solar Ray'den yana kullandım. İçinde hem mercan, hem altın tonlarını bulundurması nedeniyle beni en çok cezbeden o oldu. İnternetten swatch'ları incelediğimde de en hoşuma giden ton bu olmuştu. Fiyatı 62 TL.





     Gelelim farlara... Göz pınarımda ve canlı makyajlarda kullanmak için açık renk bir fara ihtiyacım vardı. Bu nedenle Invincible Light'ı aldım. Yanında da sırf onunla yapılan makyajlara hayran kaldığım ve ben de yapmak istediğim için Magnetic Attraction aldım. Altın, mercan, bordo renklerin uyumuna bayıldım ! Farların tanesi 59 TL.





 

      Rujların ve parlatıcıların hepsini çok beğendim ama tercihimi ilk anda gözüme takılan Cut A Caper'dan yana kullandım. Fiyatı 45 TL.



     Benim aldıklarım bunlar... 
     Siz koleksiyondan bir şey aldınız mı / almayı planlıyor musunuz ?


24.07.2012

Kozmoda Alışveriş Deneyimim

     Biliyorsunuz uzun bir süre önce yurtdışından kozmetik alışverişi yapmamız yasaklandı. Bu durum hali hazırda bulunan online alışveriş sitelerinin kozmetiğe de yer vermesine ve yeni kozmetik alışveriş sitelerinin açılmasına yol açtı. Her zaman olduğu gibi kaliteli, orijinal ürün satanların yanında sahte ürünleri yüksek fiyatlarla satan siteler de ortaya çıktı. Özellikle bu konuda pek çok soru ve yorum geldiği için yazmak zorunda hissediyorum, lütfen emin olmadığınız, müşteri yorumlarını araştırmadığınız sitelerden alışveriş yapıp, paranızdan ve sağlığınızdan olmayın.    


     Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda Kozmoda sponsorluğunda bir yarışma düzenlemiştim. Yarışma ile yetinmeyip, denemek istediğim birkaç ürünü almak için de Kozmoda'yı tercih ettim. Bu alışveriş tecrübemi sizinle de paylaşmak istiyorum.


     Kozmoda'yı ziyaret ettiğimde ilk hoşuma giden şey, site tasarımı olmuştu. Canlı, sempatik ve sevimli siteyi çok beğendim. Kendinize kolayca üyelik oluşturduktan sonra alışverişe başlayabilirsiniz.




     Kozmoda neredeyse ilk açıldığından beri ara ara girip kampanyalara, ürünlere bakarım. Zaman içerisinde bünyelerine yeni markalar, yeni ürünler ekliyor olmaları sevindirici diye düşünüyorum. Özel günlerde özel indirim kampanyalarını takip ederek de daha avantajlı alışverişler yapılabilir.




     Şimdi gelelim benim alışveriş tecrübeme...

     Çok uzun süredir kendime iyi bir göz altı kapatıcısı arıyordum ancak denediğim tüm ürünlerde içime sinmeyen bir şey oluyordu. Ya göz altı çizgilerime dolup daha da belirginleştiriyor, ya birikmeler yaparak kötü görünüyor, ya rengi tutmuyor ya da başka bir soruna yol açıyordu. Makyaj konusunda aşık olduğum Lisa Eldridge'in öve öve bitiremediği Bourjois Healthy Mix kapatıcıya bir şans vermek istiyordum ama bir türlü gittiğim mağazalarda ürünü bulamıyordum. Tam da Kozmoda'yı ziyaret etmişken, ürünü de indirimde görmüşken dayanamadım sepetime bir açık, bir de koyu renginden ekleyiverdim. Yalnız kalmasınlar diye de yine çok merak ettiğim Bourjois Volumizer Mascara'yı ekledim. Birkaç gün içinde ürünler şipşirin bir kutu içinde elime geçtiler.






     Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitesi olduklarını iddia eden büyük sitelerden biri ile bir alışveriş tecrübesi yaşadım. Paşabahçe ürünleri ile bir kampanya düzenlemişlerdi. Anneciğim ile oturduk, pek çok cam ürün beğendik, bir güzel alışverişimizi yaptık. Birkaç gün sonra kargo şirketi ürünleri koca bir kutu içerisinde getirdi. Eğer internetten alışveriş yapıyorsanız unutmamanız gereken şeylerden biri, kargoyu açıp aldığınız ürünlerin sağlamlığı ve doğruluğundan emin olmadan kargo kağıdını imzalamamanız gerektiğidir. Bunu iyi bildiğimden, kağıdı imzalamadan kutuyu açtım. Ve kutu içinde tek bir koruyucu malzeme ya da havalı poşet olmadığını, tüm camların üst üste kutuya konup kargoya verildiğini, bunun doğal sonucu olarak da tüm ürünlerin kırıldığını görerek kargoyu iade ettim. Böyle büyük (!) siteler bile duyarsızca davranabilirken, Kozmoda'nın tüm ürünleri havalı poşetler içinde göndermesini takdir ettim.




     Yazıyı hazırlamadan önce kapatıcılarımı kullandığım ve yazlığa yanıma getirmediğim için aşağıda göremiyorsunuz  = )




     
     Aldığım ürünlerin yanında minik parfüm ve diş macunu tester'larının olması da çok hoştu.




     Kısacası ben Kozmoda'dan yaptığım alışverişten memnun kaldım. Çünkü ;
  • Orijinal ürün satıyorlar.
  • Eğer kampanya dönemlerini yakalarsanız çok uygun fiyata satış yapıyorlar.
  • Kargo kısa sürede geliyor.
  • Ürünleri havalı poşetler ile korumalı bir şekilde gönderiyorlar.
  • Aldığınız ürünlerin yanında minik tester'lar da gönderiyorlar.
  • İlk alışverişiniz için 10 TL hediye kuponu kazanıyorsunuz.
  • Siteye üye yaptığınız her kişi için 10 TL hediye kuponu kazanıyorsunuz.
  • Yaptığınız alışverişler karşılığı "Kozpara" kazanıp, sonraki alışverişlerinizde kullanabiliyorsunuz.
  • Erkeklere özel ürünlere de yer veriliyor.
     Ben severek alışveriş yaptığım bu siteyi size gönül rahatlığı ile öneriyorum. Aldığım ürünlerin tanıtım yazıları yakın zamanda bloga olacak. Herkese keyifli alışverişler !

22.07.2012

Claire's Sürprizi

     Uzun bir süre önce eve geldiğimde sürpriz bir kargo ile karşılaştım. Genelde markalar ürün göndermeden önce bilgisini verdiği için, az çok kargoyu tahmin ederim. Ama Clarie's tam anlamı ile sürpriz yaptı. Önce iş yoğunluğum, sonrasında da tatilde olmam nedeni ile bir türlü size bu güzel kutudan bahsedemedim. 


 

     Birbirinden güzel hediyeler ile dopdolu bir kutu göndermişlerdi...




Kolyelerin ikisi de birbirinden güzeldi ama "I love to blog" favorim oldu ! Tüm bloggerlar bu seriye bayılacak eminim. Seri diyorum çünkü bu kolyenin küpeleri de var.





     Kutunun içinden iki sevimli oje de çıktı. Sanırım ojelere ısınmaya başlıyorum !




     Kutudan çıkan lipgloss hem rengi, hem kokusu ile beğenimi kazandı. Harika bir çilek kokusu var !




     Kutudan bir de makyaj seti çıktı. Set tam çantaya atmalık. İçinde gün içinde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey mevcut : Allık, far, pudra, ruj ve fırçalar... Renk seçeneğinin fazla olması da bir diğer artısı.













     
     Paletteki renklerden kahverengi tonları ile bir makyaj yaptım. Baz kullansaydım renklerin daha canlı çıkardı, eminim. Bazsız ve aplikatörle uygulamama rağmen hiç de fena değil diye düşünüyorum. Palet dışında makyajda Fred Farrugia kapatıcı ve Rival de Loop Ultimate Volume Fake Lashes Mascara kullandım.
 


     Son olarak kutudan çıkan ve mağazaya her gidişimde koklamaya doyamadığım çilekli vücut spreyi, bu sıcak günlerde hem ferahlamak hem de güzel kokmak için birebir !

 
     Bu güzel ve özenli kutu için Clarie's Türkiye'ye tekrar teşekkürler !