23.08.2012

Çekiliş Sonuçları

Kızlar merhaba,

MAC yarışmasına yoğun katılımınız için teşekkür ederim. Toplam 1062 kişi yarışmaya katılmış. Tüm katılımların kontrol edilmesi, ek yarışma haklarının eklenmesi, linklerin kontrolü hak verirsiniz ki çok uzun süren işlemler. Bunun yanı sıra Twitter'dan takip edenlerin bildiği gibi hafta sonu benim için özel bir olay gerçekleşecek. Bu nedenle yarışma formunu değerlendirip kazananları hemen açıklayamıyorum. Sizden ricam biraz daha sabırlı olmanız. Kazananları mümkün olan en kısa sürede açıklayacağımdan emin olabilirsiniz.

Sevgiler,
Hacer

20.08.2012

İp ile Kaş Şekillendirme {Video}


İyi seyirler...


19.08.2012

Mutlu Bayramlar !

Bu bayram her şeyin en güzelini diliyorum...
Tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını...
Küslüklerin, dargınlıkların, yanlış anlaşılmaların, taş kesilen kalplerin yok olmasını...
Her yerde, herkeste huzur olmasını...

Siz bayrama ister Şeker Bayramı diyin, ister Ramazan Bayramı...
Adı değil, ruhu önemli olan...

Herkese sevdikleriyle şeker tadında bir bayram diliyorum...


*Görseli benim komik bayram tebrik kartım = ) Kullanmak isterseniz isim belirtmeniz yeterli.

16.08.2012

Bobbi Brown Plum Rose Ruj

     ELCA Company Store ganimetlerimden birisi de uzun süredir denemek istediğim Bobbi Brown ruj ailesinden bir üye, 10 numara Plum Rose oldu. İyi ki de oldu...

     High-end markalardan en kalitesiz markalara kadar pek çok ruj denedim. Ama bu ruj kadar mükemmelini görmedim ! 

     Aslında Bobbi Brown ile tanışmak için pek çok fırsatım oldu ama değerlendiremedim. Şimdi hayıflanıyorum... Şubat ayında son Dubai ziyaretimde Bobbi Brown mağazasına girip, şöyle bir ürünlere göz atıp, "Amaan ne varmış bu kadar abartacak, hiç de güzel ürünler yok!" diye çamur attığım Bayan Brown'dan kamuoyu önünde özür diliyorum = )

     Şaka bir yana, rengini beğenip, almış olmak için aldığım bir rujun bu kadar başarılı çıkması beni şaşırttı doğrusu. Şu an makyaj çantamdaki tüm rujları Bobbi Brown rujlar ile değiştirmek istiyorum. O derece beğendim...





     Rich Color 10 numara - Plum Rose rengini aldım. Tam sonbahar/kış makyajlarında kullanılacak, gül kurusu, harika bir renk !


    


     Bu ruju neden bu kadar övdün, anlat bakalım diyenler için ;
  • Öncelikle ürünün SPF 12 faktör ile dudakları güneşin zararlı ışınlarından koruması büyük artı.
  • Ruj dudakları nemlendiriyor. Bu da ikinci büyük artı.
  • Rujun sürümü inanılmaz kolay ! Dudaklarınıza sürdüğünüz anda hemen kayıyor. Sanki lipbalm sürermiş gibi rahat...
  • Pigmentasyonu muhteşem. Bu kadar kolay sürülen, bu kadar da güzel renk veren bir ruj rüya gibi. Tek hamle ile dudaklarınıza çok yoğun renk veren bir ruj bu.
  • Sürüm kolay, renk yoğun, daha da güzeli rujun yapısı. Sürdükten sonra dudaklarım kadife gibi yumuşacık oldu.
  • Rujun yapısının kalınlığı/inceliği sizin için ne derece önemli bilmem ama benim için çok önemli. Sonuçta ruju dudaklarımı boyamak için sürüyorsam, renk vermeli, bazı kusurları kamufle etmeli. Bu ruj kalın ama doğal bir yapıya sahip. Dudaklarımı yoğun şekilde kapattı, renk verdi ama rahatsız edici bir görünüme neden olmadı.
  • Kalıcılık konusunda yorum yapamıyorum, çünkü henüz test etme fırsatım olmadı.
  • Sonuca bağlamam gerekirse, Bobbi Brown rujum ile aşk yaşıyorum ! Diğer renkleri almak için de hazırım. 
     ELCA'ya gidip, bu rujlardan görüp, bana haber vermezseniz çok ayıp edersiniz = )
 

15.08.2012

MAC Cut A Caper Ruj

     MAC'in her koleksiyona girişinde çok sevilen ve Heavenly Creature koleksiyonunda yeniden satışa sunulan Cut a Caper rujun cazibesine ben de kapılıp aldım. Pembe tonlarında nude renkte olduğu için joker bir ruj olur diye düşündüm.




     Ancak ruju sürdükten sonra "fazla" nude olduğunu gördüm. Rengi varla yok arası. Sevsem mi sevmesem mi emin olamadım. Sanırım bu ruju koyu göz makyajları ile kullanacağım. Yapısının çok ince olması nedeniyle de aşağıda görebileceğiniz gibi yapısı çizgili olan dudaklarımın her bir çizgisini doldurdu. Ortaya çıkan görüntüyü pek sevmedim.



     Rujun içindekiler de şu şekilde ;


     Eğer hala MAC mağazalarında bu ruju bulup, almayı planlayanlar varsa yorumum şöyle olacak... 
  • Olmazsa olmaz bir ruj değil. Ancak biliyorum ki aranızda açık renk ya da belli olmayan bir ruj arayışında olanlar da var. Özellikle de tesettürlü okuyucularımın böyle bir tercihi olabiliyor. İşte doğal, belli olmayan bir ruj arıyorsanız bu tam size göre bir ürün.
  • Rujun rengini görüp de "Aaa ne güzelmiş, dudakta da çok güzel durur." diye aldanmayın, benim gibi ruju denemeden sakın almayın. Yapısı gereği çok renk vermeyen, ince bir katman halinde dudakta kalan bir ruj.
  • Koyu renk göz makyajları için nude bir ruj arıyorsanız ya da her sezonun trendi doğal, belli olmayan makyajlarda kullanmak üzere bir ruj arayışındaysanız bu ruju kesinlikle denemeniz gerekiyor.
  • Rujun yapısı mat değil, parlak. Bu nedenle dudağa güzel bir ışıltı, canlılık veriyor.
  • Aldığıma pişman mıyım? Emin değilim... Yeniden alır mıyım? Sanmıyorum.

13.08.2012

Blog Satışı

     Kızlar biliyorsunuz benim ve sizin kullanmadığınız kozmetik ürünlerimizi ayrı bir blogda satıyorduk. Ancak maalesef çok iyi niyetle başladığım bu blogda bazı sorunlar yaşanmaya başladı. Bana mail atıp, ürünlerini satmak istediğini söyleyen pek çok insan oldu ve bir çoğu ürünleri satışa koyduktan sonra ortadan kayboldu. Ürünlerini almak isteyen kişilerin maillerine dönüş yapmadı, bu arada olan da bana oldu tabi = )

     O yüzden bundan sonra kimsenin ürünlerini satışa koymayacağımı bilmenizi isterim. Aynı şeyleri yaşamaktan çekiniyorum açıkçası...

     Benim kullanmadığım ve iyi durumda olan ürünlerimi bu yazı ile satışa çıkarıyorum. İlgilendiğiniz ürün ile ilgili makyajgunlugu@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Satış işlemi şöyle gerçekleşiyor ;
  1. Almak istediğiniz ürüne ait ücreti, size vereceğim banka hesabına havale ile yatırıyorsunuz.
  2. Ben ürününüzü en kısa sürede kargoya veriyorum ve size kargo takip numarasını mail olarak yolluyorum.
  3. Kargo ücretleri alıcıya ait. 50 TL ve üzeri alışverişlerde ücreti ben karşılıyorum. 

Lancome L'absolu Rouge 132 numara rujun deneme boyundan 2 tane mevcuttur.
10 TL
Satıldı




Loreal Glam Shine Lipgloss {114 numara Tempting Pink}
2 kez kullanıldı.
Yoğun parlaklık ve renk veriyor.
10 TL


Benefit'in yanak ve dudaklarda kullanabileceğiniz likit ürünü.
2-3 kez kullanıldı.
40 TL
Satıldı



Sephora fuşya ruj
1 kez kullanıldı.
10 TL





Benefit'in kapatıcılığı yüksek olan Hello Flawless pudrasının Champagne rengi...
Birkaç kez kullanıldı.
30 TL
Satıldı






Benefit'in buğulu göz makyajları için çok uygun bir ürünü.
Birkaç kez kullanıldı.
30 TL
Satıldı








Cargo Coral Beach allık 
Şeftali tonlarında
30 TL
Satıldı





     MAC'in en sevilen pudralarından Mineralize Skinfinish Natural - Medium Dark rengi. Açık tenlilerin kontür yapmak için, orta ton tene sahip kişilerin de pudra olarak kullanabilecekleri harika bir ürün. Ben kontür yapmak için krem ürünleri tercih ediyorum. Bu nedenle satıyorum.
Birkaç kez kullanıldı.
45 TL
Satıldı




The Body Shop allık
Birkaç kez kullanıldı.
20 TL




Stila Far ve Allık seti
3 adet far ve bir allıktan oluşuyor.
15 TL
Satıldı




Bir eyeliner ve bir fardan oluşan set.
Kullanılmadı.
10 TL





The Body Shop 3'lü Far
1 kez denendi.
10 TL
Satıldı






Bella Pierre Mineral Allık
Koyu pembe renk veriyor.
2 kez kullanıldı.
30 TL






Bella Pierre Siyah Mineral Far
1 kez kullanıldı.
10 TL  
Satıldı







Bella Pierre Sedefli Mineral Far
1 kez kullanıldı.
10 TL 





Cargo Blue Ray yoğun kapatıcı pudra
Birkaç kez kullanıldı.
20 TL
Satıldı

11.08.2012

Güneş Kremleri %20 İndirimde

     Yazın ve güneşin en hararetli zamanları nasıl geçiyor kızlar ?
     Ben Ramazan'dan dolayı bu yazı yalnızca 4 günü deniz-güneş-kum üçlüsü ile geçirebildim. Bu yüzden süt beyaz geziyorum = ) Ancak aranızda tatil yapanlar, güneş kremi almayı düşünenler vardır diye bir indirim haberini paylaşmak istedim. 


     15 Eylül 2012'ye kadar Debenhams mağazasında tüm güneş kremleri %20'ye varan indirimler ile satılıyor. Debenhams, İstanbul Cevahir AVM alt katında yer alıyor. Keşke daha fazla mağaza açsalar! Hele de mağazacılık konusunda üvey evlat muamelesi gören İzmir'e... 

     Yaz bitiyor diye güneş kremlerini rafa kaldırmak olmaz. Yaz-kış cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyucu bir güneş kremi kullanmak, nemlendirici kullanmaktan daha önemli...

     Hazır konu açılmışken, yüzünüz için hangi güneş kremlerini kullanıyorsunuz? Cilt tipinize göre belirtirseniz, birbirimize fikir vermiş oluruz.

  

1.08.2012

Kaşlarımızı Kalınlaştıralım mı ?

     Birkaç gün önce Instagram'da kaşlarımı kalınlaştırmak istediğimden bahsetmiştim. Kaşlarım çok şükür zaten gür ama son zamanlarda şeklini iyice bozdum ve düzeltmek istiyorum. Bu akşam da kaşlarım için ara ara kullandığım bir karışım hazırladım. Sizinle de paylaşmak istedim.


     Malum yaz tatilindeyim, Ramazan da gelmişken evden pek çıkmıyorum. Fırsat bu fırsat, kaşlarımı almak zorunda değilim, zamanım da var dedim ve bu akşam karışımı uyguladım. Aslında bu karışım şöyle ortaya çıktı;


     Belçika'da yaşarken çok sağlıksız besleniyordum. Bunun sonucu olarak çok kilo aldım ve Türkiye'ye döndüğümde vitamin eksikliğinden saçlarım fena halde dökülmeye başladı. Saçlarım avuç avuç dökülüyor, uzamıyor ve gittikçe cansızlaşıyordu. İnternetten yaptığım araştırma sonuçlarından bu tarife ulaştım ve yine bir yaz tatilinde yaklaşık 1 ay kadar günaşırı saç diplerime bu karışımdan uyguladım. Sonuç muazzam oldu, saçlarım yeniden bebek saçı gibi çıkmaya, gürleşmeye ve canlanmaya başladı. Tek dezavantajı ise saçlarıma sinen ve sıcak (su / maşa / fön) uygulandığında ortaya çıkan sarımsak kokusu oldu. Öyle ki 2 yıl sonra saçıma fön çeken bir kuaför, saçıma sarımsak sürüp sürmediğimi sormuştu = )


     Karışım için gereken malzemeler ;
  • 1 diş sarımsak
  • Saf zeytinyağı
  • Tuz
  • Tahta tokmak
 


     1. Öncelikle bir kabın içine sarımsağı ince ince doğruyoruz.




    2. Sonra üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ilave ediyoruz. 
     Tuzun etkisi, cildi ölü derilerden arındırması, onarım gücünü arttırması, kan dolaşımını hızlandırması ve cildi yumuşak hale getirmesi. Kısaca peeling yapıyor diyebiliriz.




     3. Sonra tahta tokmak yardımı ile tuz eklediğimiz 
sarımsakları eziyoruz / dövüyoruz. 
     Tahta tokmak kullanmak önemli, çünkü metal tokmak kullanmak doğallığı ve sarımsağın etkisini azaltıyor.




     4. Daha sonrasında sarımsağa macun kıvamına gelecek 
kadar saf zeytinyağı ekliyoruz.
     Göz kararı diyelim, cıvık olmaması önemli. Zeytinyağı da cildi nemlendiriyor, yumuşatıyor ve besliyor.
     
5. Tuz, sarımsak ve zeytinyağı karışımını karıştırarak 
macun kıvamında bir sonuç elde ediyoruz.


     6. Sonra bu karışımı kaşlarımızın 
istediğimiz bölgesine uyguluyoruz. 
     Ben hali hazırda var olan kaşlarımın da güçlenmesini ve sıklaşmasını istediğim için onların da üstüne uyguladım. Yavaş yavaş ve küçük miktarlarla uygularsanız iyi olur, çünkü bu çok etkili bir karışım. Kirpiklerinize kadar kaşınız çıksın istemezsiniz sanırım = ) 

     Bu şekilde ben yaklaşık 10 dakika bekliyorum. Sonrasında bir peçete yardımı ile kaşımdaki karışımı alıyorum ve kaşlarımı zeytinyağlı sabun ile yıkıyorum.



Bu bakış ise işin püf noktası =P


     Şaka bir yana dikkat etmeniz gereken noktalar şöyle ;
  • Bu kürü sakın kirpikleriniz için denemeyin. Sarımsak çok yoğun bir bitki olduğu için gözlerinizi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok yakıyor.
  • Eğer kaşınızda kel noktalar varsa, o bölgeyi diş fırçası gibi çok sert olmayan bir cisim ile fırçalayıp, deriyi biraz tahriş ettikten sonra bu karışımı uygularsanız daha etkili sonuç alırsınız.
  • Bu karışımı uyguladığınızda bir miktar yanma, kızarma hissedebilirsiniz. Eğer cildiniz daha büyük tepkiler verirse lütfen tekrar denemeyin, daha uzun süre cildinizde tutmayın.
  • Evli bayanlar, bu karışımı eşiniz iş gezisindeyken, tatildeyken, kısacası sizden birkaç gün uzaktayken uygulamanız önerilir = )
  • En önemli püf noktası ise sarımsak kokusunu nasıl yok edeceğiniz. Karışımı peçete ile silip zeytinyağlı sabun ile kaşlarımı yıkadığımdan bahsetmiştim. Sonrasında elinizi suyun altına tutun, bir miktar nemli kalmasını sağlayın. Elinize çok aşırı olmamak kaydı ile tuz dökün ve elinizin nemi ile tuzun da nemlenmesini sağlayın. Tuz suda erimesin, nemlensin yeterli. Bu nemlenmiş tuz ile kaşlarınızı ovalarsanız, kaşlarınıza sinmiş olan sarımsak kokusunu yok edeceksiniz. Ardından tekrar zeytinyağlı sabun ile yıkayıp, sonrasında nemlendirici bir ürünü kaşlarınıza sürdüğünüz zaman bakımımız tamamlanmış demektir.
  • Kaşlarınızın temizliği sırasında soğuk suyu tercih etmeniz daha olumlu sonuç verecektir. Tıpkı saçları soğuk su ile yıkamanın sağlıklı saçlar için çok önemli olması gibi...
  • Kaş bakımı için tatlı badem yağı, hint yağı, çam terebentini gibi doğal yağları da kullanabilirsiniz.

    
 Kimler benimle kaşlarını kalınlaştırmaya başlıyor ?
Belki öncesi / sonrası yaparız = )