5.10.2012

Cilt Bakımı Rutinim {Video}


3.10.2012

Makyajlarım {Gelin Makyajı}

     Öğretmenliğin yanında, en az onun kadar sevdiğim ikinci işim makyözlük. Gittiğim makyajların çoğunu ya telaştan adam akıllı fotoğraf çekemediğim ya da düğün sonrası gelinlerimden fotoğrafları alamadığım için sizinle paylaşamıyorum. Bu sefer çok şanslıydım çünkü gelinimin fotoğrafçısı canım arkadaşım Damla çıktı. Aynı işte çalışmak inanılmaz keyifliydi ! İzmir'de düğün fotoğrafçısı arıyorsanız kesinlikle Damla'nın sayfasına göz atın.

     Gelinim Özgün ile tanışın... İnanılmaz duru bir güzelliğe, harika bir gülüşe, çok yüksek bir enerjiye sahip. Bu güzelliği biraz daha parlak hale getirmek için biraraya geldik...



     Makyaj çantamı omzuma taktığım gibi Özgün ile buluşacağımız kuaförün yolunu tuttum.



     Her makyajda yaptığım gibi, Özgün ile de düğün öncesi bir prova makyajı yaptım ve hafif bir makyajda karar kıldık.

     Çok belirgin, ağır ve renkli gelin makyajları geçmişte kaldı. Artık gelinin saflığını, güzelliğini ortaya çıkaracak, çok hafif makyajlar daha moda. Tabi ki tercih size ait, ama gelin makyajında kırmızı ruj, koyu pembe allık, mavi far gördüğüm an bayılacak gibi oluyorum !

     Özgün'ün makyajına daha önce karar vermiş olsak da, karar değiştirme ihtimaline karşı göz makyajı ile başladık. 


  1. Önce makyajın kalıcılığını artırmak ve renkleri daha canlı göstermek için Urban Decay Primer Potion'u tüm göz kapağına uyguladım. 
  2. Ardından göz pınarına Inglot D.S. 463 numaralı farı MAC 239SE fırça ile, 
  3. Göz kapağının geri kalan kısmına Urban Decay Naked paletten Naked ve Buck renklerini karıştırarak Inglot 7FS fırça ile, 
  4. Gölgeleme yapmak için de Inglot D.S. 460 ve Inglot AMC 55 numaralı farı karıştırarak Inglot 6SS fırça ile uyguladım. 
  5. Kaş altını aydınlatmak için de Inglot Matte 352 numaralı farı Inglot 4SS fırça ile uyguladım. 



     Tüm farları fırça yardımı ile iyice birbirine yedirdikten, far çizgilerini belirsiz hale getirdikten ve iki gözün birbirine eşit olduğuna emin olduktan sonra MAC Dark Diversion jel eyeliner'ı Inglot 31T fırça ile kalınca uyguladım ve çok uzun olmayan bir kuyruk çektim.



      Göz altı kapatıcısı olarak Bourjois Healty Mix ConcealerInglot 4SS fırça yardımı ile uyguladım. 4SS hem kapatıcı uygulamak, hem de geniş alanlara far sürmek için birebir. Her makyaj çantasında olmalı !

     Ardından alt kirpik diplerine, göz makyajında kullandığım farları sıra ile MAC 228 fırça yardımı ile uyguladım.



     Özgün'ün kirpiklerini MAC kirpik kıvırıcı ile kıvırdıktan sonra, MAC tekli takma kirpiklerden 3-4'er tanesini kuyruk kısmına taktık. Böylece gözleri doğal ama çekici hale getirdik. Kirpikleri yapıştırmak için kullandığım yapıştırıcının görünmemesi için izleri Benefit Magic Ink ile boyadım. Ardından Sephora waterproof rimeli uyguladım.




     Göz makyajının son rötuşlarını daha sonra yapmak üzere ten makyajına geçtik. Öncelikle ten makyajının kalıcılığını artırmak için Sephora Base Lissante Smoothing Primer makyaj bazını Özgün'ün yüzüne uyguladım. Ardından SPF içermemesi nedeni ile yalnızca gelin makyajı ya da özel gün makyajlarında kullandığım Inglot AMC Cream Foundation, MW200 (en koyu ton) ve LW100 (en açık ton)u karıştırarak Özgün'ün ten rengini elde ettim ve MAC 187 numaralı fırça ile yüzüne, boynuna ve kulaklarına uyguladım. Böylece fotoğraflarda başı bir bütün olarak aynı tonda olacaktı.




     YSL Terra Saharienne 1 numara bronzer'ı Özgün'ün yüzünü kontürlemek için kullandım. MAC Melba allık ve MAC MSF pudra ile ten makyajını tamamladım.



     
     Yukarıda da görebileceğiniz gibi tatlı telaşından olsa gerek gelinimin uçuğu çıkmış ve izi kalmıştı. Bu izi yok etmek için dudaklara Fred Farrugia kapatıcı uyguladım, ardından dudak makyajına geçtim.


  1. Dudakları MAC Hip 'N' Happy dudak kalemi ile şekillendirdim.
  2. MAC Please Me ruju uyguladım.
  3. Hafif bir parlaklık vermek için MAC Clear Lipglass'ı fırça yardımı ile dudaklara uyguladım.


     Son olarak göz makyajına biraz daha ışıltı katmak için Inglot Body Sparkles 54 numaralı simi kullandım.


     Son olarak MAC Fix+ kullanarak makyajı sabitledim. Böylece makyajımız tamamlanmış oldu...
     
     Makyaj tamamlandığında Özgün'ün yüzündeki mutluluk her şeye bedeldi...

 

     Özgün ve güzeller güzeli annesinin makyajları bana ait. Onun ve bir diğer makyajın ayrıntılarını başka bir yazıda paylaşacağım.


     Siz de İzmir'de gelin ya da özel gün makyajı yaptırmak isterseniz, makyajgunlugu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

1.10.2012

Urban Decay Artık Sephora'da !

     Sevinç çığlıkları eşliğinde, büyük mutlulukla bu yazıyı yazıyorum :))

     Urban Decay'in en çok satan ürünlerinden NAKED 2 palet bugün itibarı ile Sephora mağazalarında satılıyor. İnsanlar paletten ayırtıp tüketmeye başlamışlar bile !




     Sephora.fr sitesinde 48 € (111 TL) 'den satılan paletin, 119 TL'ye satılmaya başlanması ise harika bir haber ! Gümrük vergisinden belimiz artık bükülmesin! 

     Ben Amerika'ya gitmiyor olsaydım kesinlikle kaçırmazdım. Siz de tükenmeden mağazalara göz atın derim. Çünkü NAKED paletler inanılmaz kullanışlı ve günlük makyaj için idealler. 

     Urban Decay ürünlerinin devamı seriler halinde Sephora mağazalarına gelmeye devam edecek. Süper gelişmeler için takipte kalmaya devam edelim :)