22.04.2013

Clinique ile Doktor İçeride

     18 Nisan Perşembe günü Clinique'in "Doktor İçeride!" etkinliği için Çiğli Kipa Boyner mağazasındaydım. Etkinlik için Clinique Avrupa Bilim Direktörü Emmanuelle Moirand gelmişti ve ben aklımdaki soruların bir kısmını kendisine sorup, yeni bilgilerle etkinlikten ayrıldım. Emmanuelle Moirand aynı zamanda bir dermatolog olduğu için anlattığı şeyler çok bilimsel ve akla yatkındı. 
     

     Önce cildimi büyütece benzer bir alet ile inceleyip, ardından konuşmaya başladık. Kendisi yaşımın çok genç olduğunu ve cildime çok iyi baktığımı, yalnızca göz çevresinde genetik ve fazla mimik kullanmamdan kaynaklanan kırışıkların başladığını ancak bunların da aynı iyi bakıma ek ürünler ile yavaşlatılabileceğini anlattı. Clinique bilim direktörü olması bir yana, bir doktordan cildimin çok iyi durumda olduğunu duymak bana iyi geldi :)

     Emmanuelle Moirand, önce bana günlük cilt bakım rutinimi sordu, sonra çalıştığım yerin fiziki durumunu. Sonra bunları sormasının nedenini açıkladı. Tüm ayrıntıları anlatmak yerine size konuşmamızın en can alıcı kısımlarını anlatmak istiyorum.

  •  Beni heyecanlandıran bir bilgi, Clinique ürünlerinin artık dermatologlar tarafından önerilen/ reçetelere yazılan ürünler olması. Kozmetik mağazalarında satılan bir ürünün doktorlar tarafından öneriliyor olması bence büyük ve güzel bir gelişme.
  • Ben ürünleri çok fazla karıştırmamaya özen gösteririm. Bu nedenle bir ürünü kullandıktan sonra ortalama 10 dakika bekler, sonra diğer ürünü kullanırım ki cildim emsin ve etken maddeler birbirini etkilemesin. Ancak Clinique ürünleri için böyle bir beklemeye gerek olmadığını, her ürünün diğeri üzerine beklemeden uygulanabileceğini öğrendiğimde çok rahatladım. Zira bu benim için büyük zaman kaybı !
  •  Emmanuelle'e okuyucularım benden çok fazla ürün önerisi istiyor, onlara neler önerebilirim diye sordum.
    • Mutlaka bol su içmelerini, cilt temizliğine ve bakımına önem göstermelerini ve olmazsa olmaz güneş kremi kullanmalarını söyleyebilirsin dedi.
  • Peki ille de bir güneş kremi kullanmalı mıyız, yoksa cilt bakım kremlerimiz ya da kozmetiklerimiz içindeki SPF bizler için yeterli olur mu dedim.
    • Nemlendiricilerimizde ya da kozmetik ürünlerimizde bulunan SPF yaz mevsimi hariç yeterli olabilir dedi. Ancak bahar ve yaz ayları ile güneşten korunmak için bu korumanın yeterli olmadığını, daha yüksek faktörlü koruma içeren ürünler ya da direkt güneş kremi kullanmak gerekir dedi. Bunun nedenini de UVA ve UVB ışınları ile açıkladı. UVB ışınlarının cildi yakıcı etkisi olduğunu, UVA ışınlarının ise yaşlandırıcı etkisi olduğunu ve yılın her ayında aynı açı ile geldiğini, bu nedenle yaz kış korunmak gerektiğini anlattı. Bahçede çalışırken, açık havada spor yaparken, 1 saatten daha uzun süre araba sürerken bile güneş kremi kullanmak gerektiğini üstüne basa basa anlattı. Ve kremi bir kez sürmenin yeterli olmadığını, yenilemek gerektiğini de tekrarladı.
  • Koruma faktöründen bahsediyoruz ama günlük bu faktörün değeri ortalama kaç olmalı diye sordum.
    • Yaz hariç 15 faktör ürünlerin yeterli olduğunu söyledi. Türkiye için bahar ve yaz aylarında 15 faktör kullansak  da sıklıkla yeniden sürmek gerektiğini de hatırlattı. Yani örnek olarak benim her gün makyajımda kullandığım The Balm Shelter SPF 18 ile meğer cildimi güneşten yeterince koruyormuş !
  • SPF içeren bir krem/ürün üzerine makyaj yaptığımızda koruyucu etkisi devam ediyormuş.
  • SPF içeren ve son dönemde yıldızı parlayıp, artık yerini bırakan BB kremler ile ilgili ne düşündüğünü sordum.
    • BB kremlerin hem cilt bakımı, hem de "kozmetik" anlamda çok başarılı ürünler olduğunu, ancak yerini CC kremlere bıraktığını ve Clinique'in yeni piyasaya sürdüğü ve şu an sadece Sephora mağazalarında ve Clinique online sitesinde satılan CC kremini çok başarılı bulduğunu söyledi. Çünkü içerisinde çok daha yoğun anti aging ve oksidanlar olduğunu, ayrıca lavanta içeriği ile cildi daha aydınlık gösterdiğini söyledi.
  • Peki BB kremleri gece ciltten temizlemek mi lazım, temizlememek mi ? İnsanların bu konuda biraz kafası karışık dedim.
    • Bu tamamen kişinin tercihine kalmış. Eğer temizlemeden kendini rahat hissetmiyorsa, temizlenebilir. Temizlemeden yatıldığında  ciltte bir reaksiyon olmuyorsa, ciltte kalabilir dedi.  
  • SPF 15 ile SFP 30 arasında yalnızca koruma süresi anlamında bir fark varmış ama ikisini de yaz mevsiminde tazelemek gerekliymiş. 
  • Beni çok sevindiren bir küçük olay oldu. Emmanuelle 3 yıl önce Türkiye'ye benzer bir etkinlik için geldiğinde, Türk kadınlarının ciltlerini çok bakımsız ve kötü görmüş. Ancak bu yılki etkinlikte kadınlarımızın ciltlerine artık çok iyi baktığını söylemiş. Doğru yoldayız kızlar !  
  • Tüm cilt tipleri için mucize bir ürün var mı? Bana farklı cilt tiplerinden farklı insanlar ürün sorduklarında güvenle önerebileceğim ne var diye sordum.
    • Clinique'in 3 adımlı cilt bakım sistemini önerdi. Yani birinci adım temizleme, ikinci adım arındırma ve üçüncü adım nemlendirme. Clinique'in kendine has sorularla hazırlanmış bir testi var. Bu kısa test sonucunda Clinique ürünlerinde kaç numaralı ciltten olduğunuz ortaya çıkıyor. Ben internet siteleri üzerinden bu testi yapmıştım ve cilt tipim 2 numara olarak görünmüştü. Bu nedenle Clinique ürünlerinin tamamında {cilt bakımı ve makyaj} 2 numaraya uygun ürünleri tercih ediyorum. Bu testin aynısını mağazalarda / standlarda da uyguluyorlar.
 

     Bu test sonucunda sizin de cilt tipiniz/numaranız belli oluyor ve ürünlerinizi buna göre seçebiliyorsunuz. Bakınız örnek ;


      Bu keyifli sohbet aslında çok daha uzar giderdi ancak o gün mağaza inanılmaz kalabalıktı ve Emmanuelle'e ilgi çok fazlaydı. Bu nedenle kimseyi bekletmemek adına sohbetimizi kısa kestik ve ben Emmanuelle'in bana önerdiği ürünleri incelemeye koyuldum.

 

     Öncelikle bana önerilen ürünlere bakalım...


      Hali hazırda yukarıdaki ürünlerin beş tanesini {3 adımlı cilt bakımı, Even Better ve göz çevresi} kullanıyorum. Bunlara ek olarak gece kullanmam için Turnaround Overnight ve kullandığım ürünlerden yeterince nem almadığımı söylediğim için daha fazla nem ve cilt için biraz da anti aging olsun diye Superdefense {SPF 25} nemlendiriciyi önerdi. Ben de hemen incelemeye koyuldum tabi :)



     Benim adıma Clinique ekibi ve Emmanuelle ile çok keyifli birkaç saat oldu. Umuyorum yukarıda sorduğum sorular bir nebze de olsa size de bilgi vermiştir.




21.04.2013

Makyaj Günlüğü 4 Yaşında {Makyaj Yarışması}


     Makyaj Günlüğü'nün 4. yaşgününü kutlamamıza günler kala, yarışmaları başlatmanın tam zamanıdır diye düşünüyorum. İlk yarışmamız Golden Rose sponsorluğunda bir makyaj yarışması...

     Yarışma hakkında hiç bilgisi olmayanlara daha önce yaptığımız yarışmayı hatırlatmakta fayda görüyorum. Buraya tıklayarak önceki yarışmamızı ve katılımları inceleyebilirsiniz.

     Kurallarımız çok açık :
  1. Bu yarışmada bahar temalı makyajlar yapacağız. Dilediğiniz kadar renk, aksesuar, çiçek, böcek kullanabilirsiniz :)
  2. Makyajı kesinlikle sizin yapmanız gerekiyor. Bir makyöz / uzman tarafından yapılan makyajlar ile katılmayı vicdanınız kabul ediyorsa, yapacak bir şey de yok.
  3.  Makyajdan önce çekilmiş {makyajsız} ve makyaj bittikten sonra çekilen iki adet fotoğrafınızı bana makyajgunlugu@gmail.com adresinden ulaştırmanız gerekiyor.
  4. Gönderdiğiniz fotoğrafların kolajlı, yazılı, ek resimli,... olmaması gerekiyor. İki adet, yalnızca yüzünüzün önden göründüğü makyajsız ve makyajlı fotoğrafınızı istiyorum. Lütfen görüntü kalitesi kötü olan, makyajınızın tam görünmediği, photoshop ile düzenlenmiş, boyutu küçük fotoğraflar göndermemeye özen gösteriniz.
  5.  Makyaj dışında kullanacağınız aksesuar, giyim, saç gibi ayrıntıları tamamen size bırakıyorum.
  6.  Bugüne kadar gördüğüm yarışmalarda kazananlar oylama ile seçiliyor, bu nedenle de eşi dostu bol olan kişi haketmese de kazanıyordu. Bu durumun adil olmadığını ve çok can sıkıcı olduğunu biliyorum. Bu nedenle bu yarışmanın kazananlarını ben belirleyeceğim.
  7. Fotoğrafları göndermek için son tarih 3 Mayıs 2013 Cuma gece yarısıdır. En geç bir hafta içinde tüm katılımları ve kazananları içeren bir yazı ile kazananlar açıklanacaktır.
       
   Sizden aşağıdaki gibi iki fotoğraf istiyorum.



  
    Hediyelerimiz :

1. olan kişiye;  
  • Golden Rose Moisturizing Cream Fondöten
  • Liquid Concealer
  • Golden Rose 3 Colours Bronzing Powder SPF 15
  • Golden Rose Terracotta Stardust
  • Eye Pencil 319-332
  • Glitter Eyeshadow
  • Infinity Lash Mascara
  • Ultra Rich Color Lipstick no.59
  • Golden Rose Jolly Jewels Oje 119

2. olan kişiye;       

  • Golden Rose 3 Colours Bronzing Powder SPF 15
  • Liquid Concealer
  • Powder Blush
  • Glitter Eyeshadow
  • Infinity Lash Mascara
  • Beauty Ultra Shine Volume Lipgloss no. 206
  • Jolly Jewels Oje (yeni renklerinden) 119-120

     
     3. olan kişiye;

  • Golden Rose 3 Colours Bronzing Powder SPF 15
  • Glitter Eyeshadow
  • Infinity Lash Mascara
  • Beauty Ultra Shine Volume Lipgloss no. 206
  • Golden Rose Jolly Jewels Oje 120

   
     Bol katılımlı, bol renkli, bol cesaretli, bol hediyeli bir yarışma olacağına eminim... Şimdiden herkese başarılar, bol şanslar!

20.04.2013

Kiehl's Gece Bakım İksiri Günlüğü



     Makyaj Günlüğü, Ojem Rujum Rimelim, Hersheyler, Nimo Stylo ve Kokosh Girl bloglarının yazarları olarak Kiehl's Türkiye işbirliğinde bir çalışma yapmaya başladık. Kullananların mucize iksir olarak adlandırdığı, benim uzun süredir kullanıcı yorumlarını takip ettiğim Kiehl's Midnight Recovery Concentrate'i 28 gün boyunca deneyip, sonuçları sizinle paylaşacağız. Twitter ve Instagram üzerinden #gecebakimiksiri hashtag'ini takip edip, gelişmeleri daha yakından takip edebilirsiniz.

      Ben kuruya dönük karma cilde sahibim. Yüzümde T bölgem {burun ve alın bölgesi} yağlı, yanaklarım ise kurudur. Özellikle mevsim geçişlerinde bu kuruma sıkıntılı dönemlere neden olabiliyor; yanaklarımda kızarıklıklar, kuruluklar, soyulmalar oluşabiliyor. Cildimle ilgili bu ayrıntıları, 28 gün sonunda paylaşacağım sonuçları daha iyi değerlendirebilmeniz için anlatıyorum ki bana benzer cilt yapısına sahip olanlar, ürünü denemek ya da denememek için karar verebilsinler...

     18 Nisan gecesi hepimiz ürünü kullanmaya ve gelişmeleri paylaşmaya başladık. Ayrıntılara geçmeden önce Midnight Recovery Concentrate hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Önce ürünü Kiehl's uzmanlarından dinleyelim :)

Midnight Recovery Concentrate Neden 1 Numara ?
     Botanik ve temel yağlar üzerindeki iki yıllık araştırmalar sonucunda Kiehl’s, skualan, akşam sefası ve lavanta içeren temel yağların susuz konsantrasyonunu geliştirdi. Bu karışım tam bir Omega harmanı: kişniş ve kuşburnu çekirdek yağı içeriyor. İçinde omega 3, 6 ve 9 bulunuyor. Bu formül cildin aktif içerikleri en iyi şekilde özümsemeye doğal olarak programlandığı zamanda, genellikle gece yarısı ile sabah 4 arasında, onarılmasını ve yenilenmesini hızlandırır. Gece, cilt gün boyunca maruz kaldığı zararı onarır ve etkinlik maksimum seviyeye ulaşır – kan akışı hızlanır, cildin aktifleri özümseme kapasitesi ve hücre yenilenmesi zirveye ulaşır. 

     Yukarıda sözü edilen içeriklerin ne işe yaradıkları ise aşağıdaki tabloda özetlenmiş.


     Ürünün şişesi, damlalığı ve kapağı geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiş.
   

     Ürün kutusu, şişesi ve içeriği ise tam olarak şöyle :









     Ürün yağlardan oluşmasına karşın su kıvamında, oldukça akışkan. Ancak elinize aldığınızda yağ hissini hissediyorsunuz. Ben her gece yüzümü temizleyip, toniğimi sürüp, ardından elime 3 damla alıp avuç içimde ısıttığım Midnight Recovery Concentrate'i yüzüme tampon hareketlerle yediriyorum. Gece cilt bakımı rutinimde hiçbir şey değiştirmemeye özellikle dikkat ettim ki, yalnızca ürünün etkisini daha iyi gözlemleyebileyim.

     Bu ürünü sürdükten çok kısa bir süre sonra cildimin emdiğini, yumuşak olduğunu ve çok hafif bir lavanta kokusu ile kaplandığını hissettim. Sabah uyandığımda ise yanaklarımda ve burun çevremdeki kızarıklıkların hafiflediğini, cildimin daha canlı ve aydınlık göründüğünü farkettim. Bu etkilerin psikolojik mi, yoksa gerçekten olan etkiler mi olduğunu anlayabilmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Zira söz konusu ciltse etkiyi görmek için sabırlı olmak gerekiyor.




     Şimdi sizlere ürünü kullandığım ilk iki gün, sabah yüzümü yıkadıktan sonra çektiğim fotoğrafları paylaşacağım. Daha ayrıntılı ve yakın çekim fotoğrafları ilerleyen günlerde farkı görebilmeniz açısından göstereceğim.



     İlerleyen günlerde, gelişmelerle görüşmek üzere... 

15.04.2013

Makyaj Yıldızları Yarışması

     Kızlar sizden bir konuda yardım rica edeceğim. Tekin Acar'ın düzenlediği Makyaj Yıldızları yarışmasına katıldım. Kazanmak için oylarınıza ihtiyacım var. 

https://apps.facebook.com/makyajyildizlari/home.php
 adresinden katılımlara bakabilir ve oy verebilirsiniz. 




     İlerleyen günlerde Makyaj Günlüğü'nün 4. yaşgünü kutlamaları için bir makyaj yarışması da ben düzenleyeceğim. Hem de Sephora sponsorluğunda ! Şimdiden ürünlerinizi hazırlayın, makyajınıza karar verin derim :)


11.04.2013

Faberlic Secret Astra Volume Maskara

     Bugün sizi Faberlic Kozmetik ve ürünleri ile tanıştıracağım. 

     Faberlic, Rusya’nın benzersiz oksijen kozmetik üreticisi ve doğrudan satış sektöründe en büyük parfüm ve kozmetik şirketlerinden biri. Moskova’da en gelişmiş ve çevre dostu ekipman ile donanmış kendine ait üretim tesisleri bulunmaktadır. Uluslararası kalite standartlarına uygun üretim ve tüm zorunlu testlere tabi tutulan ürünleri vardır. Otomatik üretim sistemiyle hızlı ve piyasa talebini tatmin edecek yüksek kaliteli ürün çıkışı sağlamaktadır. Faberlic dekoratif kozmetiği dünyanın en büyük İtalyan üreticisi Intercos tarafından üretilmektedir. Tüm parfüm kokuları ünlü Fransız parfümericileri tarafından Faberlic için özel olarak geliştirilmiştir.Dünya’nın 1 numaralı oksijen kozmetik markası artık Türkiye’de! Faberlic ürünlerini danışmanlar aracılığı ile alabileceğiniz gibi kendi siteleri üzerinden de alışveriş yapabilirsiniz.

    4 ay önce Faberlic Kozmetik adına Melisa Hanım benimle iletişime geçti ve bana ürünlerinden bahsetti. Faberlic ürünleri oksijenin cildin derinlerine kadar iletimini sağladığını iddia ediyordu.  Bu nedenle özellikle oksijen kozmetik hakkında aldığım bilgiler bana ilginç geldi ve ürünlerini denemek istedim. 

     Denediğim ilk ürün Faberlic Secret Astra Volume maskara oldu. Glikojenli esmer deniz yosunu içeren bu rimel, kirpikleri beslediğini, uzamasını sağladığını ve dolgunluk verdiğini iddia ediyor. 

     Ben kullandığım ilk günden beri bu rimeli çok sevdim. Yapısı yumuşacık, kirpiklerimi yapıştırmıyor, güzel bir dolgunluk veriyor ve uzatma etkisine de sahip. Gün içerisinde akma - bulaşma yapmıyor ve temizlemesi de çok kolay. Kullandığım günden beri bana rimel önerisi soranlara da bu ürünü tavsiye ediyorum. 

     Farkındasınızdır bana gelen ürünleri hemen tanıtmıyorum, uzunca bir süre kullandıktan sonra sizinle objektif yorumlarımı paylaşıyorum. 4 ay sonunda bu rimeli de sizlere gönül rahatlığı ile öneriyorum. Fiyatı şu an sitelerinde 17,9 TL olarak görünüyor ki bence bir rimel için çok iyi bir fiyat.

     Faberlic 3-4 hafta aralıkla katalog çıkarıyor. Ben de bu katalogları takip ediyorum. Sizi bilmem ama bazı katalogla çalışan markaların Photoshop ve bol takma kirpikli sahte reklamlarına, insanları bu kadar aptal yerine koymalarına ben katlanamıyorum. Faberlic kataloglarında göz çevresi kırışıkları görünen, gerçekten yalnızca rimelli gözleri görmek beni mutlu etti = ) 






     Bir sonraki yazımda size Faberlic rujlarından bahsedeceğim. Ayrıca size bir sürprizim olacak. Takipte kalın ^.^ 

6.04.2013

Bronz Makyaj {Video}








Kullandığım ürünler ;
  •   Maybelline Color Tattoo far - 35 On and On Bronze
  •   Inglot free system farlar
  •   Flormar Wild Collection Terracota far - LC08
  •   Maybelline Lasting Drama jel eyeliner - Siyah
  •   Takma kirpik {Markasını tam hatırlamıyorum, NYX olması lazım}
  •   Benefit Magic Ink eyeliner
  •   Bourjois Healthy Mix göz altı kapatıcı
  •   YSL Shocking rimel
  •   YSL Terra Saharienne bronzer
  •   Pastel Spring Blush On allık - 15 numara
  •   MAC Kinda Sexy ruj
  •   YSL lipgloss

5.04.2013

MAC Online Satışa Başlıyor !!!

     Sonunda beklenen haber geldi !
     26 Nisan 2013 Cuma günü, 
saat 12:00'de 
MAC Türkiye online satışa başlıyor. 

   
 Şehrimde MAC yok diye üzülenlere 
bu güzel haberi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
                        
                            Vatana millete hayırlı uğurlu olsun :)





Krem Far ve Jel Eyeliner Makyajı {Video}



     Makyajda kullandığım ürünler ;
  • The Balm - Balm Shelter renkli nemlendirici
  • Bourjois Healthy Mix göz altı kapatıcı
  • MAC Mineralize Skin Finish Natural pudra
  • Inglot Freedom System allık - 56 numara
  • Urban Decay Primer Potion göz makyajı bazı
  • Maybelline Color Tattoo - 65 numara
  • Maybelline Lasting Drama jel eyeliner - siyah
  • MAC kirpik kıvırıcı
  • YSL Shocking rimel
  • NARS Coeur Sucre lipglos