27.01.2014

Yves Saint Laurent Forever Light Creator Serum

     Herkese merhaba,

     Sömestr başladığına göre daha sık yazı ve video hazırlamamın zamanı geldi demektir. Bu yazıda size yaklaşık 1,5 aydır kullandığım Yves Saint Laurent Forever Light Creator serumdan bahsedeceğim. Clinique Even Better serumdan iki şişe bitirdikten sonra farklı bir ürün demek istedim ve YSL'in bu serumunu kullanmaya başladım.




     Önce bu serum bize neler vaadediyor ona bakalım, sonra vaadlerini yerine getirip getirmediğinden bahsedelim :

  • Cilt tonunu düzenlemek {koyu lekeler, kızarıklıklar,...}
  • Cilt görünümünü eşitlemek
  • Cildi temizlemek, aydınlatmak, parlaklık kazandırmak
  • İnce çizgilerin ve gözeneklerin görünümünü azaltmak


     Ürün cam, uçuk pembe bir şişede geliyor. Kapağında ise damlalık şeklinde bir aparat bulunuyor. Bu da kullanımı çok kolaylaştırıyor.




     Ben yağlıya dönük karma cilde sahibim. Çoğunlukla cildim yeni ürünlere karşı çok hassastır, kullandığım gün içinde olumlu ya da olumsuz tepki verir. Bu serumdan önce denediğim Lancome Dreamtone'a karşı cildim fazlası ile tepki verdi; ilk kullanım sonrasında yüzüm kızarıklık ve sivilce ile doldu. Marka ile görüştüğümüzde cildimin parfüm ya da esanslara karşı hassasiyeti olabileceğinde karar kıldık. Ancak bu üründe böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kullandığım ilk günden itibaren cildim çok yumuşak ve pürüzsüz görünüyor. Hiçbir kızarıklık, sivilce ya da sorun yaşamadım.

     Bildiğiniz gibi koku konusunda çok hassasım. Bazı kokular günü baş ağrısı ile geçirmeme neden olabiliyor. Bu serumda en sevdiğim şey, kokusu oldu; çok ferah, hafif, rahatsız etmeyen bir çiçek kokusu var. 


     Sevdiğim bir diğer özellik ise bir pompa {yaklaşık 2-3 damla} ürünün tüm yüz ve boyun bölgesi için yeterli olması oldu. Oldukça bereketli bir ürün. Serum su bazlı olduğu için cildim ürünü birkaç saniye içinde emiyor ve geriye yağlı bir his kalmıyor.




     Ben ürünü parmak uçlarıma alıp direkt yüzüme uyguluyorum ama YSL'in kendi sitesinde daha detaylı bir uygulama önerilmiş. Açıkçası her gün böyle uzun uzun uygulama yapacak zamanım olmuyor :)
    

     
     Ürün içeriği ise şöyle :

         
     1,5 aylık kullanım sonunda ürünün cildime etkileri ise şöyle oldu ;
  • Ürün vaadettiği gibi cildimi çok daha aydınlık ve eşitlenmiş gösteriyor. Yüzümde var olan güneş lekeleri ya da diğer koyu lekeler üzerinde çok büyük bir etkisini gözlemleyemedim ancak cildim daha aydınlık göründüğü için bu lekeler gözüme eskisi kadar çok çarpmıyor. 
  • Ürün içerisinde akne ve siyah nokta tedavisinde kullanılan, soyucu etkisi ile bilinen salistik asit ve lekeleri açmada etkisi kanıtlanmış C vitamini var. Ancak bu içerikler düşük oranlarda olduğu için serumdan kısa vadede büyük etkiler beklemek yanlış olur. Bu ürünle beraber Clarisonic'i de kullanmaya başladığım için siyah noktalarımda oldukça kayda değer bir azalma oldu. Eskiden en az 15 günde bir komedon ile burun bölgemdeki siyah noktalarımı temizlerken, şimdi neredeyse iki aydır komedonu elime almadım. Bu benim için süper bir gelişme oldu. İlerleyen günlerde daha da etkili sonuç alacağımdan eminim. 
  • Bu ürünü gündüz cilt bakımı rutinimde ayrılmaz bir parça olarak kullanıyorum. Ürün üzerine makyaj yaptığımda da ten makyajımı daha kolay uyguluyorum ve daha pürüzsüz bir görünüm elde ediyorum.
  • Genellikle cilt bakımı konusunda, herkesin cilt tipi ve özellikleri farklı olduğu için öneride bulunmam. Ürün üzerinde tüm cilt tipleri için uygun olduğu yazdığı ve ben üründen çok memnun kaldığım için paylaşmak istedim.



     Ürünü Sephora, Tekin Acar gibi mağazalarda bulmak mümkün. Fiyat ise 30 mL için 225 TL civarında. 

15.01.2014

Inglot Illuminizing HD Pudralar

     Herkese merhaba, 

     Inglot markasını ve ürünlerini, özellikle de fırçalarını ne kadar sevdiğimi beni takip edenleriniz çok iyi bilirler. Maalesef Inglot'un Türkiye ile kontrat süresi bittiği için mağazaları birer birer kapandı ve şu an Türkiye pazarında aktif olarak yer almıyorlar ancak bazı online alışveriş sitelerinde Inglot ürünlerini bulmak mümkün. VMP Kozmetik grubu Inglot ürünlerini Türkiye'ye getireceğini, Nişantaşı merkezli bir stüdyo mağaza açacaklarını, bunun yanında online alışverişe de başlayacaklarını söylese de son 4-5 aydır kendilerinden ses soluk çıkmıyor. Uzun lafın kısası Inglot'un Türkiye'deki durumu şu anda tam bir muamma...

     Günlerden bir gün takipçilerimden sevgili Merve, eşinin Polonya'ya gideceğini ve Inglot'tan bazı ürünler almak istediğini ama neleri alacağına karar veremediğini yazan bir mail gönderdi. Kendisi ile mailleşip alacağı ürünlere karar verdikten sonra, eğer benim de almak istediğim ürünler olursa seve seve yardım edebileceğini söylediğinde çok mutlu oldum ve ona uzun bir liste verdim :)

     Bu listede yer alan ürünlerden ikisi, Inglot'un kasım ayı ortalarında lansmanını yaptığı HD aydınlatıcı pudralarıydı. Kozmetik sektörü artık; ince ve hafif yapılı, doğal görünüm veren, kamera ışıkları karşısında ve ekranda HD kalitede sonuca ulaştıracak ürünlere doğru ilerliyor. Make Up For Ever HD fondötenin bu konudaki başarısını, ince yapısına rağmen cildi çok iyi kapatmasını ve fotoğraflarda harika sonuç verişini gördükten sonra HD ürünlere inancım bir kat daha arttı. Bu nedenle de Inglot'un HD pudralarına bir şans vermek istedim. 


     Bu aydınlatıcı pudralar için beş renk seçeneği bulunuyor. Ben cildime uyacağını düşündüğüm 41 ve 44 numaraları aldım. Pembe rengi koyu rengi nötrlesin, sarı tonu da daha doğal ve canlı bir görünüm oluştursun diye seçtim.

 

     Bu ürünü ;
  • Aydınlatıcı olarak burun üstü, elmacık kemiklerinin üstü, kaş altı, dudak üstü gibi bölgelerde
  • Makyajı sabitlemek ya da aydınlık bir görünüm oluşturmak için tüm yüzde
  • Göz makyajında, göz altına dökülen farları kolayca temizlemek için göz altında kullanmak mümkün.



     Pudra, kendine ait süngeri ile satılıyor. Ürünü ister bu sünger yardımıyla; isterseniz de kullanacağınız alana bağlı olarak pudra, allık ya da gölgelendirme fırçası yardımı ile uygulayabilirsiniz. Açıkçası ben sünger kullanmayı sevmiyorum çünkü oldukça kalın ve yapay bir görünüme neden oluyorlar. Ürün ile gelen bu süngeri daha çok, ürünün çekmecede ya da çantamdayken dökülmesine engel olması için kullanıyorum.





     Süngeri kaldırdığımızda, plastik kapak ile karşılaşıyoruz. Pudrayı ters çevirerek ürünü kapağa alıp, daha sonra uygulamak mümkün. Eğer ürün ile gelen süngeri kullanacaksanız, pudrayı direkt süngere dökmek de mümkün.





  • Ürün vaadettiklerini gerçekleştiriyor mu? 
    • Inglot HD Aydınlatıcı pudraların yapısı o kadar ince ki, dağıtıldığında yok gibi oluyor, geriye sadece yukarıdaki fotoğrafta bile zar zor görülen ışıltılı yapı kalıyor. Bu nedenle ürünü aydınlatıcı olarak kullanmak pek de mümkün olmuyor. 
    • Göz altını ya da makyajı sabitlemek, cilde daha canlı ve aydınlık bir görünüm kazandırmakta başarılı olan bu seri, aydınlatıcı rolünden maalesef sınıfta kalıyor.


  • Peki bu ürün fotoğraf ve videolarda nasıl bir sonuç veriyor ?
    • İşte bu konuda ürün tam anlamıyla hakkını veriyor. Cildin doğal görünümünü bozmadan, ki burada ürün altına kullanılan ten ürünü de çok etkili oluyor, fotoğraf ve videolarda harika sonuç veriyor.


  • Günlük kullanımda nasıl görünüyor? Yağlanmayı/parlamayı önlüyor mu?
    • İlk uyguladığınızda bir miktar beyazımsı pudra görünümü oluşuyor ama ürün cilt ile kısa sürede bütünleşiyor. Benim gibi özellikle burun ya da T bölgesideki yağlanmadan şikayetçi kişilere bu pudrayı pek önermiyorum. Karma cilde sahip kişiler bu üründen memnun kalacaktır. Ama yağlıya dönük karma ya da yağlı ciltler bu pudradan uzak durmalı.


  • Ürün içeriğinde neler var ?
    • İçerik analizinde çok kötüyümdür, bilgili arkadaşlar yorumları ile destek olursa çok sevinirim ancak bu ürün içerisinde mısır nişastası, elmas tozu, su gibi içerikler görmek beni çok şaşırttı. Bunun yanında paraben içermemesi de bir artı puan kazandırdı.
 

  • Bu pudrayı kimler tercih etmeli ?
    • Karma ciltli 
    • Günlük kullanım için ince yapılı bir pudra arayan
    • Pudrası yüzüne aynı zamanda aydınlık bir etki versin isteyen
    • Özellikle dış çekimlerde, fotoğraf ve video çekiminde doğal ve güzel bir sonuç verecek bir pudra arayışında olan herkes tercih edebilir.



     Pudraların her birini 40 Zloti (Polonya para birimi) yani ortalama 28 TL gibi bir fiyata satın aldım. Olur da Inglot mağazaları yeniden açılırsa fiyatı mutlaka bunun en az iki katı olur diye düşünüyorum. 

14.01.2014

Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine

     Herkese merhaba, 

     Bu yazıda çıktığı günden beri merak ettiğim Benefit markasına ait The Pore Fessional Agent Zero Shine isimli pudradan bahsedeceğim.

     Karma bir cilde sahibim ancak burun ameliyatım sonrasında burun bölgemde ne yapsam da engelleyemediğim bir yağlanma ve parlama sorunu yaşıyorum. Bu nedenle son zamanlarda en çok denediğim ve aldığım ürün grubu baz ve sabitleyici/matlaştırıcı pudralar üzerine oluyor. Benefit'in bu yeni ürünü de yurtdışında satışa çıktığında çok merak etmiş ve gerçekten burun bölgemdeki parlamayı iddia ettiği gibi sıfır seviyesine çekebilecek mi diye Türkiye'ye gelmesini beklemiştim. Benefit Türkiye bu ürünü bana hediye etti ve ben de ürünle ilgili yorum yapabilecek kadar kullandım. Gelin bu ürünü beraber inceleyelim...
 

     Ürün, The Pore Fessional gözenekler için olan bazın kız kardeşi olarak piyasaya sunuldu. Baz turkuaz ambalajda, kız kardeşi ise tam bir kavuniçi renkte. Baz krem yapıda iken, yeni Pore Fessional toz yapıda. 

     Ürün alt kısmında kendine ait, uygulamayı kolaylaştırıcı bir fırça ile geliyor.





     Ürün ambalajını ve dış kutusunu incelemeye başlarsak,
  • Matlaştırıcı etkisi olduğu
  • Gözeneklerin görünümünü hafiflettiği
  • Transparan bir etkiye sahip olduğu
  • Hafif / ince yapılı olduğu yazıyor.
 

     Yine ürün ambalajında, alt kısımda bulunan fırçanın nasıl çıkarılacağı, ürünün nasıl ve yüzün hangi bölümlerine uygulanabileceğini anlatan açıklamalar var. Bunun yanında ürün kutusu içinde de oldukça açıklayıcı ve görsellerle desteklenmiş bir kullanım kılavuzu mevcut.


     Ürün içeriği ise şöyle :

    
     Bazı ürünler için kullanım şekli problem oluşturabiliyor. Kolayca dökülebiliyor, kırılabiliyor, çantada taşımaya uygun olmayabiliyor,... Ama bu ürünün açma-kapama için emniyetli ve kolayca değişmeyen bir sistemi olması, boyutunun avuç içi kadar olması ve dahili bir fırçası olmasını çok sevdim.

     
     Ürünü elinize alıp kullanabileceğiniz gibi, kapağına dökerek ve fırçayı kapakta döndürerek kolayca kullanabilirsiniz.

    
     Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine ile birlikte gelen fırça, açılır-kapanır fırçalardan. Bu nedenle ürün altındaki haznesine yerleştirirken fırçada herhangi bir dağılma ya da hasar olmuyor. Alt kısmındaki bölümü yukarı doğru ittirince fırça kapanmış oluyor. Fırça oldukça yumuşak ve ideal sıklıkta olduğu için uygulamayı çok kolaylaştırıyor.





      Genel değerlendirme yapmak gerekirse...

  • Bu ürün kimler için ideal ?
    • Benim gibi gün içinde yağlanma/parlama problemi yaşıyorsanız ve sürekli çantanızda bunun için bir ürün taşımanız gerekiyorsa,
    • Göz altı kapatıcınızı ya da makyajınızı hafif bir pudra ile sabitlemek istiyorsanız,
    • Gözeneklerinizin görünümünü hafifletmek ama bunu yaparken de kalın bir makyaj tabakası ile gezmek istemiyorsanız bu ürün tam size göre. 
 
  •  Burun bölgemdeki yağlanmayı vaadettiği gibi sıfıra indirdi mi?
    • Hayır, ama şu ana kadar kullandığım tüm pudralardan daha iyi sonuç verdi. Normalde ortalama 2-3 saat içinde burun bölgemi pudralamam gerekirken, Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine ile bu süre 4-5 saati buldu.
 
  • Gözeneklerin görünümünü hafifletti mi?
    • Evet hafifletti ama tamamen yok etmedi. Eğer sırf gözeneklerinizin görünümü hafiflesin diye bir ürün arayışındaysanız Benefit The Pore Fessional bazdan almanızı öneririm. Bu konuda denediğim en başarılı ürün Benefit'in bazı oldu.
 
  • Yüzümüzün hangi bölgelerinde kullanabiliriz?
    • Göz altı kapatıcısının üzerine, sabitleme amaçlı
    • Cildinizin ihtiyacına göre burun, alın, çene bölgesine sabitleme amaçlı kullanabilirsiniz.
 
  • Bu pudrayı ne ile uygulamalı?
    • Ürün ile gelen fırça yardımı ile uygulayabilirsiniz, ben kendi fırçasını kullanarak uyguluyorum.
    • Göz makyajı için kullandığınız bir gölgelendirme fırçası yardımı ile az ama eşit dağılmış bir uygulama elde edebilirsiniz.
    • Daha yoğun bir uygulama için daha sık kıllı, kabuki tarzı fırçaları tercih edebilirsiniz.
  
     Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine'ı ocak ayı sonunda Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.

7.01.2014

2014 Planlarım & Harika Bir Hediye 🎁

     Herkese merhaba,
    
     Yeni yıl dileklerim ve sizin için kişiye özel bir hediye çekilişi hakkındaki videom aşağıda yer alıyor. Hediye çekilişi için YouTube'daki video altına yorum bırakmanız yeterli. 



     Sevgiler, 
     Hacer