3.10.2012

Makyajlarım {Gelin Makyajı}

     Öğretmenliğin yanında, en az onun kadar sevdiğim ikinci işim makyözlük. Gittiğim makyajların çoğunu ya telaştan adam akıllı fotoğraf çekemediğim ya da düğün sonrası gelinlerimden fotoğrafları alamadığım için sizinle paylaşamıyorum. Bu sefer çok şanslıydım çünkü gelinimin fotoğrafçısı canım arkadaşım Damla çıktı. Aynı işte çalışmak inanılmaz keyifliydi ! İzmir'de düğün fotoğrafçısı arıyorsanız kesinlikle Damla'nın sayfasına göz atın.

     Gelinim Özgün ile tanışın... İnanılmaz duru bir güzelliğe, harika bir gülüşe, çok yüksek bir enerjiye sahip. Bu güzelliği biraz daha parlak hale getirmek için biraraya geldik...



     Makyaj çantamı omzuma taktığım gibi Özgün ile buluşacağımız kuaförün yolunu tuttum.



     Her makyajda yaptığım gibi, Özgün ile de düğün öncesi bir prova makyajı yaptım ve hafif bir makyajda karar kıldık.

     Çok belirgin, ağır ve renkli gelin makyajları geçmişte kaldı. Artık gelinin saflığını, güzelliğini ortaya çıkaracak, çok hafif makyajlar daha moda. Tabi ki tercih size ait, ama gelin makyajında kırmızı ruj, koyu pembe allık, mavi far gördüğüm an bayılacak gibi oluyorum !

     Özgün'ün makyajına daha önce karar vermiş olsak da, karar değiştirme ihtimaline karşı göz makyajı ile başladık. 


  1. Önce makyajın kalıcılığını artırmak ve renkleri daha canlı göstermek için Urban Decay Primer Potion'u tüm göz kapağına uyguladım. 
  2. Ardından göz pınarına Inglot D.S. 463 numaralı farı MAC 239SE fırça ile, 
  3. Göz kapağının geri kalan kısmına Urban Decay Naked paletten Naked ve Buck renklerini karıştırarak Inglot 7FS fırça ile, 
  4. Gölgeleme yapmak için de Inglot D.S. 460 ve Inglot AMC 55 numaralı farı karıştırarak Inglot 6SS fırça ile uyguladım. 
  5. Kaş altını aydınlatmak için de Inglot Matte 352 numaralı farı Inglot 4SS fırça ile uyguladım. 



     Tüm farları fırça yardımı ile iyice birbirine yedirdikten, far çizgilerini belirsiz hale getirdikten ve iki gözün birbirine eşit olduğuna emin olduktan sonra MAC Dark Diversion jel eyeliner'ı Inglot 31T fırça ile kalınca uyguladım ve çok uzun olmayan bir kuyruk çektim.



      Göz altı kapatıcısı olarak Bourjois Healty Mix ConcealerInglot 4SS fırça yardımı ile uyguladım. 4SS hem kapatıcı uygulamak, hem de geniş alanlara far sürmek için birebir. Her makyaj çantasında olmalı !

     Ardından alt kirpik diplerine, göz makyajında kullandığım farları sıra ile MAC 228 fırça yardımı ile uyguladım.



     Özgün'ün kirpiklerini MAC kirpik kıvırıcı ile kıvırdıktan sonra, MAC tekli takma kirpiklerden 3-4'er tanesini kuyruk kısmına taktık. Böylece gözleri doğal ama çekici hale getirdik. Kirpikleri yapıştırmak için kullandığım yapıştırıcının görünmemesi için izleri Benefit Magic Ink ile boyadım. Ardından Sephora waterproof rimeli uyguladım.




     Göz makyajının son rötuşlarını daha sonra yapmak üzere ten makyajına geçtik. Öncelikle ten makyajının kalıcılığını artırmak için Sephora Base Lissante Smoothing Primer makyaj bazını Özgün'ün yüzüne uyguladım. Ardından SPF içermemesi nedeni ile yalnızca gelin makyajı ya da özel gün makyajlarında kullandığım Inglot AMC Cream Foundation, MW200 (en koyu ton) ve LW100 (en açık ton)u karıştırarak Özgün'ün ten rengini elde ettim ve MAC 187 numaralı fırça ile yüzüne, boynuna ve kulaklarına uyguladım. Böylece fotoğraflarda başı bir bütün olarak aynı tonda olacaktı.




     YSL Terra Saharienne 1 numara bronzer'ı Özgün'ün yüzünü kontürlemek için kullandım. MAC Melba allık ve MAC MSF pudra ile ten makyajını tamamladım.



     
     Yukarıda da görebileceğiniz gibi tatlı telaşından olsa gerek gelinimin uçuğu çıkmış ve izi kalmıştı. Bu izi yok etmek için dudaklara Fred Farrugia kapatıcı uyguladım, ardından dudak makyajına geçtim.


  1. Dudakları MAC Hip 'N' Happy dudak kalemi ile şekillendirdim.
  2. MAC Please Me ruju uyguladım.
  3. Hafif bir parlaklık vermek için MAC Clear Lipglass'ı fırça yardımı ile dudaklara uyguladım.


     Son olarak göz makyajına biraz daha ışıltı katmak için Inglot Body Sparkles 54 numaralı simi kullandım.


     Son olarak MAC Fix+ kullanarak makyajı sabitledim. Böylece makyajımız tamamlanmış oldu...
     
     Makyaj tamamlandığında Özgün'ün yüzündeki mutluluk her şeye bedeldi...

 

     Özgün ve güzeller güzeli annesinin makyajları bana ait. Onun ve bir diğer makyajın ayrıntılarını başka bir yazıda paylaşacağım.


     Siz de İzmir'de gelin ya da özel gün makyajı yaptırmak isterseniz, makyajgunlugu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

50 yorum :

  1. allık? :)

    YanıtlaSil
  2. çok başarılı olmuş çok beğendim ellerine sağlık. gelin de annesi de çok güzeller, allah nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
  3. Ay o sondan ikinci fotoğrafın güzelliği ne, bu kızın güzelliği ne, makyajının güzelliği nedir, ay bana ne oldu, ay ay ay :))
    Kırk bir bin kere maşallah diyorum, makyajsızken bile harika olan birini daha da inanılmaz hale getirmişsin Hacer'cim, ellerine sağlık.
    Zamano gelince makyajımı yapman için İstanbul'a geleceksin kesinlikle, uçak masrafları benden! :))

    YanıtlaSil
  4. Allahım bu ne guzel bır makyaj .) Bayıldımmm .) Gelinede çok yakışmış .) Allah bir ömür mutlu etsin .) Senide gelin hanımıda .)

    YanıtlaSil
  5. :) Elini seveyim senin, ne güzel ne hafif bir makyaj. Çok beğendim, çok duru ve sade bir görünüm , sevgilerle ..

    YanıtlaSil
  6. BAYILDIM!
    Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  7. Maşallah gelin pek bıcır bıcır ve tatlıymış :)
    Makyaja ise bayıldımm.Çok hafif çok doğal.Son zamanlarda ben de abartılı renklerden
    dogal renklere yakınlaştım.Sade şıklık güzellik bu olsa gerek.
    Eline sağlık sevgili Hacer :)
    Umarım senin gelin makyajını da görürüz burada güzel güzel
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ya nasıl bi makyajdır bu böyle çok süper yaaa tam bir gelin makyajı bravo valla.tebrik ederim denilcek söz yok

    YanıtlaSil
  9. suuper paylaşıııım:) suuper gorunuyor.

    YanıtlaSil
  10. super olmus..suuper paylaşımm..:)

    YanıtlaSil
  11. Ay tatlım nasılll güzel bir makyaj ve nasıl güzel bir gelin! Ellerine emeğine sağlık ;))

    YanıtlaSil
  12. çok tatlısın , gelin hanım da pek güzelmiş maşallah :) ah ileride evlenirsem senin ellerine teslim edebilirim kendimi :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık, çok güzelmiş olmuş gerçekten...

    YanıtlaSil
  14. il karelerde ya bu renk nasıl olacak derken son karede sonucu görünce gelinlik ve duvağıyla birlikte makyaj ınanılmaz güzel çıkmış ortaya.Çok başarılı olmuş,eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık hacercim güzel bir makyaj gelin de hakikaten pek tatlı görünüyor allah mesut etsin.benim dikkatimi çeken şey uçuklu bir dudağa direkt o canım mac rujlarını uygulaman oldu şaşırdım ki biraz da garipsedim yanlış biliyorsam sen düzelt bilgimi uçuk bulaşıcı bi şeydir ve insandan insana geçebilen sinir bozucu bir mikroptur.o rujları şimdi kendine ve diğer müşterilerine gönül rahatlığı ile uygulabileceğinden şüpheliyim bu durumda.şaşırdım ...nihal m.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal'cim gelinimin dudakları çok kuru olduğu için fırça ile ruju süremedim, çok zorladı. Ruju kullandıktan sonra alkol ile temizledim. Hala mikrop kalmamıştır diye düşünüyorum. Sonrasında ben de kullandım ve sorun yaşamadım.

      Sil
    2. cevapladığın için teşekkür ederim.çok incesin.takibindeyim.sevgiler.nihal m.

      Sil
  16. çok güzel bir makyaj olmuş cnm, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Hacer ellerine sağlık. Gelin makyajı dediğin böyle olmalı işte. Gelinin doğal güzelliğini ortaya çıkarmalı. Ben İstanbul'dayım ama bir gün evlenirsem mutlaka makyajımı senin yapmanı çok isterim :)

    YanıtlaSil
  18. yaşı da kucuk sanırım gelin hanımın:) hakikaten güzel bir makyaj olmuş:) ancak sen kendine uyguladığın bu yeşilli grili makyajı ben daha çok sevmiştim mesela hatta bende kahvelı grılı yapmıstım yakın arkadasıma:) bu arada adsız arkadasın yorumuna katılıyorum canım uçuk bır vırusten kaynaklanır,fırça kullansaydın keşke...bu dusunceme umarım kızmazsın..bu arada makyaj cantana hayranım o ayrı:) en guzel gunler senın olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun neden kızayım. Ruju daha sonra alkolle temizlediğim için bir sorun olmayacağını düşünüyorum :)

      Sil
  19. Selamlar ben üstteki gelinin ta kendisi :) herkese güzel dilekleri için teşekkürler.

    Hacercim sana da herşey için çok çok teşekkürler:))Tam hayalimdeki gibi bir gelin olmamı sağladın...

    Özgün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgün'cüm çok keyifli bir gündü. Tekrar mutluluklar :)

      Sil
  20. Mükemmel güzellikte bir görüntü ortaya çıkarmışsınız tek bir olmamış yer göremiyorum. kuruyan dudaklar için yanınızda bepanten taşıyabilirsiniz belki,kısa vadede işe yarar fakat öncesinde yani düğüne günler kala sevgili güzel gelin z.yağı ve biraz balı karıştırıp peeling yapabilirdi arkasından bepanten vee pürüzsüz dudaklar:)

    Müge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Bephanten ucukta ters etki yapıyor Kendimde denedim Biliyorum, Olan iltihabı daha cok artırıyor, viral etkili uçuk kremleri var Vectavir gibi onlar kullanılmalı, Uçuk geçici diyorlar ama bende hep irkilince/korkunca çıkar esime filanda geçmez, alkolle ruju steril etmekte iyi fikir sevgili Hacer :)) gelinde zaten guzel sizin sade makyajinizla dahada guzel olmus

      Güzide

      Sil
  21. Harikasın ellerine sağlık, tam benlik! Düğünümü İzmir' de yapmalıyım <3

    http://cadininkozmetikkazani.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. Keşke Mersin'e de gelebilseniz :)

    YanıtlaSil
  23. Eline sağlık.Gerçekten bayıldım.Ton,renk,makyaj süper.
    Bişey rica edeceğim senden.Ellerinde Urban Decay Naked Palette olmayanlar için yani benim için :) Geline uyguladığın far tonunun aynısını başka hangi marka farlarla tutturabiliriz??? Şöyle tahminen söyleyebileceğin markalarda aynı tonlar varsa söylersen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık renk bir far, taupe bir ton ve bakır rengi bir far yeterli olacaktır. Birebir aynı tonu yakalamak zor ama inan bu 3 renk yeterli oluyor. Renkleri iyice kaynaştırdıktan sonra görüntü süper oluyor :)

      Sil
  24. uçuktan ziyade insanın kendine kullanmaya kıyacağı ürünleri müşterilerine kullanman zaten büyük bir yüce gönüllülük :)
    adana'da ne kullandıkları bile belli olmayan yerler gelin başı ve makyaja 1000 lira gibi paralar istiyorlar :s

    YanıtlaSil
  25. harika olmuş hacercim makyajın ellerine sağlık, gelin hanımın sondan bir önceki resmine bayıldım...

    YanıtlaSil
  26. En koyu ve en açık fondotenleri karıştarak doğru tonu nasıl tutturuyorsun anlatır mısın?

    Birde makyaj koleksiyonu, sahip olduğun fırçalarda dahil bir video yapar mısın lütfennn???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz kararı fondötenleri karıştırıyorum. Daha sonra küçük bir miktarı alt çene kenarına uyguluyorum. Açıksa biraz daha koyu renk ekliyorum, koyuysa biraz daha açık renk ekliyorum. Makyaj çantamı çekmeye çalışırım :)

      Sil
  27. İşte gelin makyajı böyle duru olmalı... Kendim için düşündüğüm makyaja yakın fakat yüz tipi ve rengi sebebiyle elbette biraz farklılığa sahip bir makyaj. Bir ahbabımızın eşiyle görüşmüştüm makyajım için. Eğer ailece Antalya'dan atlayıp gelemeyecek olurlarsa ilk olarak kimi arayacağımı artık biliyorum. :)

    YanıtlaSil
  28. bayıldım bayıldım bayıldımmmmm
    benim daha vaktim var ama bende evlenirken seni aramayı uzun süredir düşünüyorum.inşallah kısmey olur :))))

    aybike özdoğru

    YanıtlaSil
  29. çok güzel yaaa bende bu kadar güzel makyaj yapmak istiyorum..

    YanıtlaSil
  30. eline sağlık ne kadar hoş bir yüz ve makyaj... tebrikler...
    allık biraz daha olsaymış:)) ben seviyorum ya ondan söylüyorum :))

    YanıtlaSil
  31. Eğitiminiz var mı bu konu üzerine ?

    YanıtlaSil
  32. Merhaba, web sitenizi google'da makyajla ilgili web sitelerini gezerken buldum. Ben de makyaj videolariyla ilgili bir web sitesi açtım ve sizin gibi tecrübeli isimlerden tanıtım için yardım rica ediyorum. Kısa da olsa bir yazıyla veya sosyal medyada makyajvideolari.com 'dan bahsedebilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, Deniz

    YanıtlaSil
  33. İzmirliler çok şanslı keşke İstanbul'da olsan :)

    YanıtlaSil
  34. bayıldım, bayıldım... elinize sağlık, gelin hanıma da bir ömür boyu mutluluklar :))

    YanıtlaSil
  35. çok güzel ve sade :)

    YanıtlaSil
  36. muhtesem olmus bayildim:)


    Anna Dello Russo at H&M çekilişi için bloga beklerim!:
    http://www.ecemakar.com/2012/10/giveaway-anna-dello-russo-at-h.html?spref=fb

    YanıtlaSil
  37. Gelin makyajında en önemli nokta sade ve duru olması bence, bu güzel gelinin makyajı da gerçekten çok başarılı. Ellerinize sağlık! Geline ve damada iki cihanda sonsuz mutluluklar dilerim :)
    ! •• Değerlendiriyorum & Paylaşıyorum •• !

    YanıtlaSil
  38. Ben sizden cok şey öğrendim buda benden size olsun deneyin pişman olmayacaksiniz ... Helede gelin olacakken harika dudaklarınıza herkes hayran kalacak, Benim dudaklarım cok catlar ve kurur/soyulurdu dr. Arkadasım İSOKEİLİT Lip balm önerdi, eczaneden aldım kullandım, sonuc Benim için mucize, Eskisi gibi yumusacik dudaklarıma yeniden kavuştum, bu bir tarafa arkadaslarım botox yaptırdığımı ve onlara söylemediğimi düşünmeye başladı, Ürün Dudakları hem besliyor hemde müthiş dolgunlastiriyor, nacizane tavsiyemdir :))

    YanıtlaSil
  39. Merhaba düğünümüz İzmir'de olacak, sizinle çalışmak istiyoruz. Size nasıl ulaşabiliriz. 9-10 martta bu haftasonu İzmir'deyken görüşmemiz mümkün olabilir mi?

    YanıtlaSil
  40. Tam olarak böyle bir görünüm istiyorum muazzam olmuş ama ben göz makyajımı başkasına yaptıramıyorum ki:( başkasının eli gözüme değince yaşlar süzülmeye gözüm kızarmaya ve tüm renkler birbirine karışmaya başlıyor.nasıl olucak anlamış değilim..

    YanıtlaSil
  41. merhaba elinize saglık cok guzel bır gelın olmus size ulaşacağımız bir numara varmı

    YanıtlaSil
  42. Cilt bakımı olmazsa olmazlarından İşte gelin makyajı böyle duru olmalı...

    YanıtlaSil