8.01.2014

✨ Arap Makyajı / Gece Makyajı ✨



10 yorum :

  1. bebeğim supersınn! sol el ile eyeliner çekişini yeriiiiim:)

    YanıtlaSil
  2. Böyle bir makyajı bekliyordum sizden uzun zamandır :) Harika olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Hacer'cim instagram'dan da yazdım ama buraya da yazmak istedim. Makyajına bayıldım :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Blogunuzu birkaç aydan bu yana takip ediyorum. Üzülerek şunu belirtmek durumundayım ki, bu Arap makyajı denemesi hiç olmamış.

    Soft makyajlarda gayet iyisiniz ancak iş koyu renklerin kullanımına gelince aynı başarıyı yakalayabildiğinizi söyleyemeyeceğim.

    Bu videoda da, çalışmayı Arap makyajlarına "benzeten" tek unsur, gözlerin altlı üstlü çerçevelenmiş olması.
    Far tek ton, renkler Arap kadınlarının bu tip makyajda kullandığı canlı tonlar ya da kömür siyahından ziyade kötü bir pas kahvesine kaçmış. Geçişlerin çok daha keskin olması gerekir, bu kadar smudge ile ( her iki yanda bariz eşitsizlikler var, rastgele sürülmüş gibi) bu makyaj Arap makyajı değil, özensiz / kirli duran bir smokey makyaj olmuş.

    Bunlar konuyu araştırmamaktan (kendiniz de diyorsunuz, "Masa başına hiçbir şey düşünmeden oturdum" diye) teknikten kaynaklanan hatalar.
    Bir de kaş ve dudak konusundaki hatalı seçimler var tabii.

    O zaman başlığa "Arap Makyajı" demeyin en azından. "Arap Makyajına Modern Yorum" diye bir revize yapın. Ya da "Arap Makyajından İlhamlı Gece Makyajı" diye bir değişikliğe gidin. Çünkü eminim ki gerçekten kalkıp Arap makyajı yapmak isteyen insanlar olacaktır, bu tarzda bir şeyi kınasında, nişanında, düğününde uygulamak isteyenler olacaktır. Neden ortada bariz yanıltıcı bir unsur olsun ki? Takipçileriniz size güveniyor.

    Sonuç olarak; el beceriniz çoğu bloggera göre yüksek, yabancı diliniz var, elinizin altında internet var, öyle ya da böyle profesyonel anlamda makyaj da yapıyorsunuz. Daha özenli ve iyi araştırılmış bir çalışma beklerdim. Yeteneklerinizi çok daha iyi ufuklara taşıyabilirsiniz.

    Bu yorumu, sizi yerden yere vurmaya yer bakan hazımsızların yorumlarından değil, potansiyelinizi neden çıtanın altında tuttuğunuzu düşünen ve çok daha iyisini yapabileceğinize inanan birinden ulaşan bir yorum olarak kabul edin.

    Sevgiler,
    Ayşegül

    YanıtlaSil
  5. Adı ne olursa olsun bu makyaj yüzünü olduğundan uzun göstermiş:) çok zarifsin, makyaja başlarken ne yapacagını bilmemek bazen insanı alır götürür başka düşüncelere. Bu makyajda da spontane olarak gelişmiş ve gayet hoş olmuş.
    Sevgiler<333

    YanıtlaSil
  6. Sırf eleştirmek için eleştirmeseniz keşke. Kötü bir pas kahvesi ve kirli duran smokey makyaj nedir, anlayan beri gelsin. Nasıl zorlama yorumlardır bunlar?
    Bazı takipçilerin anlamsız ukalalıkları, ayda bir şu blogu açıp okuyan beni bile bıktırdı artık, düşünün gerisini.

    YanıtlaSil
  7. gözler şahane :)maşallah

    YanıtlaSil
  8. Ozel gunlerde yapmak istedigim bi makyaj fakat her goz tipine yakismadigini dusunuyorum.ozellikle goz kapagi fazlaliliginiz varsa ya da gozunuz biraz buyukse..ki ben bu sebeplerden yapamiyorum.emeginize saglik..

    YanıtlaSil
  9. Wuuuuu cok başarılı :))

    YanıtlaSil