14.01.2014

Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine

     Herkese merhaba, 

     Bu yazıda çıktığı günden beri merak ettiğim Benefit markasına ait The Pore Fessional Agent Zero Shine isimli pudradan bahsedeceğim.

     Karma bir cilde sahibim ancak burun ameliyatım sonrasında burun bölgemde ne yapsam da engelleyemediğim bir yağlanma ve parlama sorunu yaşıyorum. Bu nedenle son zamanlarda en çok denediğim ve aldığım ürün grubu baz ve sabitleyici/matlaştırıcı pudralar üzerine oluyor. Benefit'in bu yeni ürünü de yurtdışında satışa çıktığında çok merak etmiş ve gerçekten burun bölgemdeki parlamayı iddia ettiği gibi sıfır seviyesine çekebilecek mi diye Türkiye'ye gelmesini beklemiştim. Benefit Türkiye bu ürünü bana hediye etti ve ben de ürünle ilgili yorum yapabilecek kadar kullandım. Gelin bu ürünü beraber inceleyelim...
 

     Ürün, The Pore Fessional gözenekler için olan bazın kız kardeşi olarak piyasaya sunuldu. Baz turkuaz ambalajda, kız kardeşi ise tam bir kavuniçi renkte. Baz krem yapıda iken, yeni Pore Fessional toz yapıda. 

     Ürün alt kısmında kendine ait, uygulamayı kolaylaştırıcı bir fırça ile geliyor.





     Ürün ambalajını ve dış kutusunu incelemeye başlarsak,
  • Matlaştırıcı etkisi olduğu
  • Gözeneklerin görünümünü hafiflettiği
  • Transparan bir etkiye sahip olduğu
  • Hafif / ince yapılı olduğu yazıyor.
 

     Yine ürün ambalajında, alt kısımda bulunan fırçanın nasıl çıkarılacağı, ürünün nasıl ve yüzün hangi bölümlerine uygulanabileceğini anlatan açıklamalar var. Bunun yanında ürün kutusu içinde de oldukça açıklayıcı ve görsellerle desteklenmiş bir kullanım kılavuzu mevcut.


     Ürün içeriği ise şöyle :

    
     Bazı ürünler için kullanım şekli problem oluşturabiliyor. Kolayca dökülebiliyor, kırılabiliyor, çantada taşımaya uygun olmayabiliyor,... Ama bu ürünün açma-kapama için emniyetli ve kolayca değişmeyen bir sistemi olması, boyutunun avuç içi kadar olması ve dahili bir fırçası olmasını çok sevdim.

     
     Ürünü elinize alıp kullanabileceğiniz gibi, kapağına dökerek ve fırçayı kapakta döndürerek kolayca kullanabilirsiniz.

    
     Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine ile birlikte gelen fırça, açılır-kapanır fırçalardan. Bu nedenle ürün altındaki haznesine yerleştirirken fırçada herhangi bir dağılma ya da hasar olmuyor. Alt kısmındaki bölümü yukarı doğru ittirince fırça kapanmış oluyor. Fırça oldukça yumuşak ve ideal sıklıkta olduğu için uygulamayı çok kolaylaştırıyor.





      Genel değerlendirme yapmak gerekirse...

  • Bu ürün kimler için ideal ?
    • Benim gibi gün içinde yağlanma/parlama problemi yaşıyorsanız ve sürekli çantanızda bunun için bir ürün taşımanız gerekiyorsa,
    • Göz altı kapatıcınızı ya da makyajınızı hafif bir pudra ile sabitlemek istiyorsanız,
    • Gözeneklerinizin görünümünü hafifletmek ama bunu yaparken de kalın bir makyaj tabakası ile gezmek istemiyorsanız bu ürün tam size göre. 
 
  •  Burun bölgemdeki yağlanmayı vaadettiği gibi sıfıra indirdi mi?
    • Hayır, ama şu ana kadar kullandığım tüm pudralardan daha iyi sonuç verdi. Normalde ortalama 2-3 saat içinde burun bölgemi pudralamam gerekirken, Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine ile bu süre 4-5 saati buldu.
 
  • Gözeneklerin görünümünü hafifletti mi?
    • Evet hafifletti ama tamamen yok etmedi. Eğer sırf gözeneklerinizin görünümü hafiflesin diye bir ürün arayışındaysanız Benefit The Pore Fessional bazdan almanızı öneririm. Bu konuda denediğim en başarılı ürün Benefit'in bazı oldu.
 
  • Yüzümüzün hangi bölgelerinde kullanabiliriz?
    • Göz altı kapatıcısının üzerine, sabitleme amaçlı
    • Cildinizin ihtiyacına göre burun, alın, çene bölgesine sabitleme amaçlı kullanabilirsiniz.
 
  • Bu pudrayı ne ile uygulamalı?
    • Ürün ile gelen fırça yardımı ile uygulayabilirsiniz, ben kendi fırçasını kullanarak uyguluyorum.
    • Göz makyajı için kullandığınız bir gölgelendirme fırçası yardımı ile az ama eşit dağılmış bir uygulama elde edebilirsiniz.
    • Daha yoğun bir uygulama için daha sık kıllı, kabuki tarzı fırçaları tercih edebilirsiniz.
  
     Benefit The Pore Fessional Agent Zero Shine'ı ocak ayı sonunda Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.

4 yorum :

  1. Fiyat hakkında bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Elinize saglik oldukca aydinlatici bi yazi olmus:) yalniz merak ettigim parlamayi engellemek icin porefessional yeterli olmuyor mu o da bunu vaadediyordu bildigim?

    Bir de sizden bir ricam olucak..bi turlu dogru fondoteni bulamiyorum.cilt tipimiz benzer oldugu icin soruyorum, kullanip da memnun kaldiginiz t bolgesinde en az parlama yapan ya da yagli ciltler sunu kullanmali dediginiz bi fondoten var mi?

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. tek çekincem tozlu yapısı, pratik gelmiyor bana, kompakt ürünleri daha çok seviyorum sanırım
    http://neselizebra.blogspot.com/

    YanıtlaSil