27.01.2014

Yves Saint Laurent Forever Light Creator Serum

     Herkese merhaba,

     Sömestr başladığına göre daha sık yazı ve video hazırlamamın zamanı geldi demektir. Bu yazıda size yaklaşık 1,5 aydır kullandığım Yves Saint Laurent Forever Light Creator serumdan bahsedeceğim. Clinique Even Better serumdan iki şişe bitirdikten sonra farklı bir ürün demek istedim ve YSL'in bu serumunu kullanmaya başladım.




     Önce bu serum bize neler vaadediyor ona bakalım, sonra vaadlerini yerine getirip getirmediğinden bahsedelim :

  • Cilt tonunu düzenlemek {koyu lekeler, kızarıklıklar,...}
  • Cilt görünümünü eşitlemek
  • Cildi temizlemek, aydınlatmak, parlaklık kazandırmak
  • İnce çizgilerin ve gözeneklerin görünümünü azaltmak


     Ürün cam, uçuk pembe bir şişede geliyor. Kapağında ise damlalık şeklinde bir aparat bulunuyor. Bu da kullanımı çok kolaylaştırıyor.




     Ben yağlıya dönük karma cilde sahibim. Çoğunlukla cildim yeni ürünlere karşı çok hassastır, kullandığım gün içinde olumlu ya da olumsuz tepki verir. Bu serumdan önce denediğim Lancome Dreamtone'a karşı cildim fazlası ile tepki verdi; ilk kullanım sonrasında yüzüm kızarıklık ve sivilce ile doldu. Marka ile görüştüğümüzde cildimin parfüm ya da esanslara karşı hassasiyeti olabileceğinde karar kıldık. Ancak bu üründe böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kullandığım ilk günden itibaren cildim çok yumuşak ve pürüzsüz görünüyor. Hiçbir kızarıklık, sivilce ya da sorun yaşamadım.

     Bildiğiniz gibi koku konusunda çok hassasım. Bazı kokular günü baş ağrısı ile geçirmeme neden olabiliyor. Bu serumda en sevdiğim şey, kokusu oldu; çok ferah, hafif, rahatsız etmeyen bir çiçek kokusu var. 


     Sevdiğim bir diğer özellik ise bir pompa {yaklaşık 2-3 damla} ürünün tüm yüz ve boyun bölgesi için yeterli olması oldu. Oldukça bereketli bir ürün. Serum su bazlı olduğu için cildim ürünü birkaç saniye içinde emiyor ve geriye yağlı bir his kalmıyor.




     Ben ürünü parmak uçlarıma alıp direkt yüzüme uyguluyorum ama YSL'in kendi sitesinde daha detaylı bir uygulama önerilmiş. Açıkçası her gün böyle uzun uzun uygulama yapacak zamanım olmuyor :)
    

     
     Ürün içeriği ise şöyle :

         
     1,5 aylık kullanım sonunda ürünün cildime etkileri ise şöyle oldu ;
  • Ürün vaadettiği gibi cildimi çok daha aydınlık ve eşitlenmiş gösteriyor. Yüzümde var olan güneş lekeleri ya da diğer koyu lekeler üzerinde çok büyük bir etkisini gözlemleyemedim ancak cildim daha aydınlık göründüğü için bu lekeler gözüme eskisi kadar çok çarpmıyor. 
  • Ürün içerisinde akne ve siyah nokta tedavisinde kullanılan, soyucu etkisi ile bilinen salistik asit ve lekeleri açmada etkisi kanıtlanmış C vitamini var. Ancak bu içerikler düşük oranlarda olduğu için serumdan kısa vadede büyük etkiler beklemek yanlış olur. Bu ürünle beraber Clarisonic'i de kullanmaya başladığım için siyah noktalarımda oldukça kayda değer bir azalma oldu. Eskiden en az 15 günde bir komedon ile burun bölgemdeki siyah noktalarımı temizlerken, şimdi neredeyse iki aydır komedonu elime almadım. Bu benim için süper bir gelişme oldu. İlerleyen günlerde daha da etkili sonuç alacağımdan eminim. 
  • Bu ürünü gündüz cilt bakımı rutinimde ayrılmaz bir parça olarak kullanıyorum. Ürün üzerine makyaj yaptığımda da ten makyajımı daha kolay uyguluyorum ve daha pürüzsüz bir görünüm elde ediyorum.
  • Genellikle cilt bakımı konusunda, herkesin cilt tipi ve özellikleri farklı olduğu için öneride bulunmam. Ürün üzerinde tüm cilt tipleri için uygun olduğu yazdığı ve ben üründen çok memnun kaldığım için paylaşmak istedim.



     Ürünü Sephora, Tekin Acar gibi mağazalarda bulmak mümkün. Fiyat ise 30 mL için 225 TL civarında. 

10 yorum :

  1. merhaba,
    sizce clinique even better mı yoksa yves saint laurent forever light mı aralarında karsılaştırma yapabilir misiniz acaba?
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikisini de kullandım. YSL için uzun vadeli etkisi konusunda henüz yorum yapamıyorum. Bu tarz ürünlerde uzun vadeli kullanımda tam etki görülüyor çünkü. Even Better'dan üç tüp bitirdim, lekelerimi oldukça açtı.

      Sil
  2. Uygulama viedosu biraz komik olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komikten ziyade çok zahmetli geldi bana. Birkaç kez deneyeyim dedim, parmaklarım karıştı :)

      Sil
  3. Uygulama viedosu biraz komik olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. O kadar parayı verince horrrp diye sürmek olmuyor herhalde:) hakkını vererek serumu sürmek lazım ne de olsa YSL, fondöteni harikalar yaratmıştı, bakalım serum efendi nasılmış, denemenin zamanı gelmiş.

    YanıtlaSil
  5. Kilo verme ile ilgili bir program oluştursak da tüm kilo vermek isteyen takipçilerlinizle 3 aylık bir sürede birbirimize destek olsak. Yaza formda ve güzel girsek?

    YanıtlaSil
  6. Haceeerrrr artık daha sık yazsan olmaz mııı...???????

    YanıtlaSil
  7. Size ilk kez youtube da denk geldim ve size bayıldım çok güzelsin bir kaç aydır takip ediyorum. Seni çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  8. komedon nedir? internette araştırdım ama uzmanlarca yapılması gereken ayrıntılı bir işlem gibi anlatmışlar, sizin söylediğiniz ilaç gibi birşey mi?

    YanıtlaSil