25.03.2012

Basında Makyaj Günlüğü...

TurkHaberler.net sitesi Haftanın Blogu bölümünün ilk konuğu olarak beni ağırladı. 
Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Yazıyı okumak isterseniz tık tık...

11.03.2012

Yeni MAC'lerim

     MAC'in yeni koleksiyonlarını incelemeye gittiğimde Undercurrent Pearlglide göz kalemi, Runaway Red ruj ve koleksiyon ürünü olmayan Cherry dudak kalemini aldım.



     Runaway Red, Shop MAC koleksiyonundan, satin seriden koyu kırmızı bir ruj. 






     Kırmızı ruj sürmenin püf noktaları ile ilgili bir video çekmeyi planlıyorum. Ancak şunu unutmamak lazım ki, kırmızı ruj dudak kalemi olmadan sürülmez. Aksi halde kız çocuklarının annelerinin rujunu sürdüğü hali almak çok olası. Bunu çok iyi bildiğim için koleksiyonlar dışında her zaman satışta bulabileceğimiz Cherry dudak kalemini de aldım.






     Vera koleksiyonundaki tüm kalemleri çok beğensem de, Undercurrent zümrüt yeşili rengi ile makyaj çantamdaki yerini aldı.





Ürünlerin içerikleri ise şu şekilde ;




     Bu ürünler ile yaptığım makyajlar çok yakında blogda olacak. Kağıt üzerinde görünümleri aşağıda...







     Aşağıdaki makyajda Cherry dudak kaleminin dudaktaki rengini görebilirsiniz.
 





La Roche Posay ile Sivilceler Üzerine...

     Akne ve sivilceler bazılarımızı dönem dönem, bazılarımızı ise her zaman rahatsız ediyor. La Roche Posay'e sivilceler, cilt temizliği ve kullanılması gereken ürünler ile ilgili aklımdaki tüm soruları sizin için sordum.

  1. Sivilce çoğu kişinin ortak derdi. Peki, sivilce neden oluşuyor, etkileyen sebepler nelerdir?  Ergenlik dönemindeki kişilerin ortalama olarak %80’i sivilce problemi yaşanıyor. Bu nedenle ergenlik en yoğun sivilce ve siyah nokta problemi yaşanan dönemdir. Bunun yanı sıra periyod, hamilelik, menopoz dönemi, testosteron hormonunun fazla salgılanması gibi hormonal etkiler de sivilce oluşumuna neden olabiliyor.
      Cilt temizliğinin yapılmaması, sivilcelerin sıkılması, yanlış kozmetik uygulamalar (peeling, kese, sabun), yağlı ve asitli beslenme alışkanlıkları, güneşlenmek veya solaryuma girmek, güneş koruyucu sürülmemesi, nemlendirici kullanılmaması sivilce oluşumuna neden olabilir.
  1. Sivilcelerin sıkılması sivilce oluşumuna neden olur dediniz. Bundan biraz daha bahseder misiniz?  Sivilceyi sıkmak mikroplara davetiye çıkarmaktır. Sivilcelerinizi sıktığınız için cildinizde hayatınız boyunca kurtulamayacağınız izler oluşabilir. La Roche – Posay bu sorunu Effaclar A.I ile çözmeyi hedefliyor. Effaclar A.I aniden ortaya çıkan bölgesel sivilceler için ideal bir ürün! Sivilceniz çıktığında üzerine ürünü uyguluyorsunuz ve sivilceyi birkaç gün içinde iz bırakmadan yok ediyor. 
  1. Peki, yağlı ve problemli cilt temizliği nasıl yapılmalı?  Sanılanın aksine cildi sabun ile yıkamak sivilce oluşumunu engellemez. Hatta cilde hasar verip sivilce oluşumunu arttırabilir. Bu nedenle sivilceli ciltler için özel olarak geliştirilmiş formüller daha etkili olacaktır. La Roche – Posay Effaclar Gel ile temizlediğiniz cildinizi Effaclar Lotion ile silerek derinlemesine arındırma sağlayabilirsiniz.

  1. Temizledikten sonra nemlendirici kullanılmalı mı? Yağlı cilde sahip olanlar nemlendirici kullanmayı pek istemiyorlar. 
      Bu da doğru bilinen yanlışlardan biridir. Yağlı cildin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır fakat yağlı cilde özel ürünlerin seçilmesine dikkat edilmeli. Effaclar serisi kremleri cildi nemlendirirken cilt problemlerine de çözüm getirir. Effaclar M yağlı ve parlayan ciltleri uzun süreli mat bir görünüme kavuşturur. Aynı zamanda mükemmel bir makyaj bazıdır. Effaclar K siyah noktalı ve pürüzlü ciltleri gün geçtikçe düzeltir ve pürüzsüzleştirir. Effaclar Duo ise hem siyah nokta hem de sivilce problemini tek ürünle giderir. Tüm ürünler içeriğindeki La Roche – Posay termal suyu ile ciltlerin hassasiyetini korur.

  1. Yaz mevsimi yaklaşıyor. Yağlı cilde sahip olanlar yazın ne yapmalılar? 
      Güneş ışığının sivilcelere iyi geldiği sanılır fakat güneş ışığı cildin üst tabakasına zarar verir ve hem lekelenmelere hem de sivilce artışına neden olabilir. İlk etapta sivilcelerin kuruduğu zannedilse de, cilt bu kurumaya tepki olarak yağ salgısını artırır ve sivilce oluşumunu tetikler Yaz mevsiminden sonra problemlerin tekrarlanmaması için güneşten korunma şarttır. Yağsız ve yapışkan olmayan yapısıyla Anthelios AC SPF 30 yağlı ve sivilceye eğilimli ciltler için üretilmiştir. 

  1. Bu ürünlerle ilgili kampanya başlatacağınızdan bahsetmiştiniz. Bununla ilgili bilgi alabilir miyim? 
      Tüm Effaclar serisi ürünlerinde 10 TL indirim kampanyamız başlamıştır. Kampanyamız, 1 Mart-30 Nisan tarihleri arasında katılan La Roche Posay yetkili satıcısı eczanelerinde geçerli olup stoklarla sınırlıdır.
  1. Ürünlerinize nerden ulaşabiliriz?  Ürünlerimize La Roche-Posay yetkili satıcısı eczanelerden ulaşabilirsiniz. Eczane listemize www.laroche-posay.com.tr adresinden erişebilirsiniz.

10.03.2012

MAC - Yeni Koleksiyonlar

     MAC yepyeni 5 koleksiyon birden çıkarır da, ben durur muyum?
     Önce kendim, sonra sizler için bu güzellikleri inceleme altına aldım...

     Ancak kendimi o kadar kaptırdım ki, ayrıntılı fotoğraflar çekmedim.


     Koleksiyonlar;
  • Shop MAC Cook MAC
  • Vera
  • Chenman Love & Water
  • Too Supreme
  • Viva Glam

     Shop MAC koleksiyonu Kissable Lipcolor'ları ve rujları ile beni cezbetti. Tüm rujları alacağım diye girdiğim mağazadan, tek bir ruj alarak çıktım. Lipgloss ihtiyacım olmadığı için Kissable Lipcolor'lara pek yanaşmadım. Ancak siz güzel renk veren bir lipgloss arıyorsanız Kissable Lipcolor'ları kaçırmayın derim. Cremeblend allıklar ve far paletlerine de içim gitti; ancak ihtiyacım olmadığı için onlara da selam verip geçtim.
 



     Cook MAC koleksiyonunda ise oje kullananları 3 harika renk bekliyor! Ancak benim için koleksiyonun en ilgi çekici parçaları eyeliner'lar ve Tendertone Lipbalm'lar. Studio Careblend pudra da ihtiyacı olanların mutlaka bakması gereken bir ürün.


 

     Tendertone lipbalm'ları dudağıma sürdüğümde hafif bir yanma, sanki mentollü bir şey sürmüş gibi hissettim. Neredeyse hiç renk vermeyen, ama ışıltısı harika olan bu ürünlerden Purring'i denedim ve sizin için fotoğrafladım.

 



     Too Supreme koleksiyonu 13 Sheen Supreme Lipstick ve 11 Sheen Supreme Lipgloss'dan oluşuyor. Renkler çok çeşitli, yapılar harika...



     Chenman koleksiyonu ise aşk ve su, yin ve yang, pembe ile mavi teması ile yaratılmış. Daha fazla açıklamaya gerek yok sanırım = )








     Vera koleksiyonunu gördüğüm an kalemler dışında hiçbir ürünle ilgilenemedim. Hepsinin rengi harika, kalıcılıkları çok iyiydi.  Pearlmatte Face Powder'lar ise özellikle beyaz tenliler için harika iki allık !
 







  
     MAC'in sosyal sorumluluk projesi olan Viva Glam'in yeni yüzleri Nicki Minaj ve Ricky Martin olmuştu. Bu koleksiyondaki rujun rengi, Viva Glam koleksiyonları arasında en beğendiğim oldu. Ancak yüzüme gitmediği için almadım. Lip conditioner ise denemeye değer...
 


     Gelelim birkaç swatch'a...


     Shop MAC koleksiyonundan...
     Watch Me Simmer... 

     Runaway Red...

     Quick Sizzle...
   
  Makyajımda kullandığım ürünler;
  • MAC Prep+Prime Fortified Skin Enhancer
  • MAC MSF
  • Inglot AMC allık
  • Urban Decay Primer Potion
  • Fred Farrugia far paleti
  • EOS Lipbalm 
 

Sizler koleksiyonlardan neler aldınız / almayı düşünüyorsunuz ?
Ben aldıklarımı yarın paylaşacağım.

7.03.2012

Golden Lady Ürünleri {Makyaj Videosu}




Makyajda kullandığım ürünler; 
  • MAC Prep+Prime Fortified Skin Enhancer 
  • Golden Lady Ultra Matte Foundation #11 
  • Fred Farrugia concealer palette 
  • Fred Farrugia Universal Bronzing Cream
  • Golden Lady Shining Terracotta Powder #14 
  • Inglot AMC allık #56 
  • Urban Decay Primer Potion
  • Golden Lady Shining Terracotta Eyeshadow Duo #44 
  • Benefit Bad Gal Lash rimel 
  • Golden Lady Multi Reflection Lipstick #56 
  • Fred Farrugia Twinkle Up Gloss #05