11.03.2012

La Roche Posay ile Sivilceler Üzerine...

     Akne ve sivilceler bazılarımızı dönem dönem, bazılarımızı ise her zaman rahatsız ediyor. La Roche Posay'e sivilceler, cilt temizliği ve kullanılması gereken ürünler ile ilgili aklımdaki tüm soruları sizin için sordum.

  1. Sivilce çoğu kişinin ortak derdi. Peki, sivilce neden oluşuyor, etkileyen sebepler nelerdir?  Ergenlik dönemindeki kişilerin ortalama olarak %80’i sivilce problemi yaşanıyor. Bu nedenle ergenlik en yoğun sivilce ve siyah nokta problemi yaşanan dönemdir. Bunun yanı sıra periyod, hamilelik, menopoz dönemi, testosteron hormonunun fazla salgılanması gibi hormonal etkiler de sivilce oluşumuna neden olabiliyor.
      Cilt temizliğinin yapılmaması, sivilcelerin sıkılması, yanlış kozmetik uygulamalar (peeling, kese, sabun), yağlı ve asitli beslenme alışkanlıkları, güneşlenmek veya solaryuma girmek, güneş koruyucu sürülmemesi, nemlendirici kullanılmaması sivilce oluşumuna neden olabilir.
  1. Sivilcelerin sıkılması sivilce oluşumuna neden olur dediniz. Bundan biraz daha bahseder misiniz?  Sivilceyi sıkmak mikroplara davetiye çıkarmaktır. Sivilcelerinizi sıktığınız için cildinizde hayatınız boyunca kurtulamayacağınız izler oluşabilir. La Roche – Posay bu sorunu Effaclar A.I ile çözmeyi hedefliyor. Effaclar A.I aniden ortaya çıkan bölgesel sivilceler için ideal bir ürün! Sivilceniz çıktığında üzerine ürünü uyguluyorsunuz ve sivilceyi birkaç gün içinde iz bırakmadan yok ediyor. 
  1. Peki, yağlı ve problemli cilt temizliği nasıl yapılmalı?  Sanılanın aksine cildi sabun ile yıkamak sivilce oluşumunu engellemez. Hatta cilde hasar verip sivilce oluşumunu arttırabilir. Bu nedenle sivilceli ciltler için özel olarak geliştirilmiş formüller daha etkili olacaktır. La Roche – Posay Effaclar Gel ile temizlediğiniz cildinizi Effaclar Lotion ile silerek derinlemesine arındırma sağlayabilirsiniz.

  1. Temizledikten sonra nemlendirici kullanılmalı mı? Yağlı cilde sahip olanlar nemlendirici kullanmayı pek istemiyorlar. 
      Bu da doğru bilinen yanlışlardan biridir. Yağlı cildin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır fakat yağlı cilde özel ürünlerin seçilmesine dikkat edilmeli. Effaclar serisi kremleri cildi nemlendirirken cilt problemlerine de çözüm getirir. Effaclar M yağlı ve parlayan ciltleri uzun süreli mat bir görünüme kavuşturur. Aynı zamanda mükemmel bir makyaj bazıdır. Effaclar K siyah noktalı ve pürüzlü ciltleri gün geçtikçe düzeltir ve pürüzsüzleştirir. Effaclar Duo ise hem siyah nokta hem de sivilce problemini tek ürünle giderir. Tüm ürünler içeriğindeki La Roche – Posay termal suyu ile ciltlerin hassasiyetini korur.

  1. Yaz mevsimi yaklaşıyor. Yağlı cilde sahip olanlar yazın ne yapmalılar? 
      Güneş ışığının sivilcelere iyi geldiği sanılır fakat güneş ışığı cildin üst tabakasına zarar verir ve hem lekelenmelere hem de sivilce artışına neden olabilir. İlk etapta sivilcelerin kuruduğu zannedilse de, cilt bu kurumaya tepki olarak yağ salgısını artırır ve sivilce oluşumunu tetikler Yaz mevsiminden sonra problemlerin tekrarlanmaması için güneşten korunma şarttır. Yağsız ve yapışkan olmayan yapısıyla Anthelios AC SPF 30 yağlı ve sivilceye eğilimli ciltler için üretilmiştir. 

  1. Bu ürünlerle ilgili kampanya başlatacağınızdan bahsetmiştiniz. Bununla ilgili bilgi alabilir miyim? 
      Tüm Effaclar serisi ürünlerinde 10 TL indirim kampanyamız başlamıştır. Kampanyamız, 1 Mart-30 Nisan tarihleri arasında katılan La Roche Posay yetkili satıcısı eczanelerinde geçerli olup stoklarla sınırlıdır.
  1. Ürünlerinize nerden ulaşabiliriz?  Ürünlerimize La Roche-Posay yetkili satıcısı eczanelerden ulaşabilirsiniz. Eczane listemize www.laroche-posay.com.tr adresinden erişebilirsiniz.

22 yorum :

  1. La roche-posay in tüm bir setini kullandım hiç bir gelişme göremedim.Tek memnun kaldığım ürünleri la roche -posay Effaclar K .ama siyah noktalara çözüm değil hala=((

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir paylasim olmus tatlim, eline saglik! Bende bu aralar bu konuyla alakali kitap okuyorum ve yedigimiz ictigimizin cok fazla önemi oldugunu okudum, her türlü hazir gida, beyaz un, seker, süt ve sütlü gidalar, senin yazdigin gibi asitli ve her türlü yagli seyler sivilce sorunu yapabiliyormus. Sanirim bu zamanimizin problemi, cogu satilan seyler artik hormonlu ve kimyasal oldugu icin, yoksa bu yetiskinlerdeki sivilce problemi neden son senelerde bukadar artmis olsun : )

    YanıtlaSil
  3. valla şahsi fikrim bunlar hiçbir işe yaramıyor. cilt problemi için doktora gitmek şart. doktorun da reçeteye la roche posay yazdığını görmedim hiç. zaten ergenlik vs sebebiyle olmayan cilt problemleri büyük olasılıkla başka bir problemin yasıması oluyor (karaciğer bozukluğu vs.) bu sebeple ne kullanırsan kullan işe yaramıyor. genetik de çok önemli tabi ki. yağlı cildi temizleyicilerle vs. kurutmaya çalışmaktan başka çözümü yok ne yazık ki...

    pınar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorlar reçeteyle yazamıyor.Bu yüzden öneriyorlar.

      Sil
  4. bir de sivilce eğer doğru şekilde steril olarak sıkılır ve üstüne antibiyotikli bir krem uygulanırsa daha çabuk geçer. mantık vücüttaki herhangi bir abse tedavisiyle aynı. abse drenajı ve takibinde antibiyotik...

    pınar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüzümüzdeki deriyle vücudumuzu karşılaştıramazsın.Yüzümüz vcudumuza göre çok daha hassastır

      Sil
  5. Teşekürler güzel yaziymiy bizleri bilgilendirmiş oldun

    YanıtlaSil
  6. ^^Bana doktor La Roche Posay yazmıştı tedavimin ardından devamlı kullanmam için :)

    Ama sonradan nemlendiricisini sürünce yüzüm kuruyup gerildiği için, Anthelios SPF 30'u ise yüzüm ıslanınca çok fena gözlerimi yaktığı ve göze yakın cildimde sızlama ve yanma yaptığı için bıraktım.

    YanıtlaSil
  7. yine güzel bir paylaşım,bu ürünü internetten sipariş edebileceğimiz bir kaç güvenilir site önerebilir misiniz ?lütfen ,bulunduğumuz yerde yok çünkü :( şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Benim doktorumda la roche yazdl ve bi tüp bitmek ùzere bende sivilce izi problemi var ve kullanmaya başladgmdan beri cildimde fazlaca değsiklik oldu bn tavsiye ederim tavsiyesi plan varsa dinleyebiirim ;))

    YanıtlaSil
  9. tüm seriyi kullanmama rağmen bir sonuç elde edemedim.o kadar para döktüğüm de cabası.sivilce de izleri de duruyorlar.Sadece göz için c vitamini işe yaradı o kadar.ama içerik çok iyi onun için bile kullanılabilir.Ha bu arada yağlı cilt için vichynin 3etkili nemlendiricisi bir mucize.(izler gözenekler fasa fiso ama)cidden yağlanma sıfır, matlaştırıyor uzun süre..

    YanıtlaSil
  10. lrp redermic göz kermi kullanan var mı? varsa etkileri neler?

    YanıtlaSil
  11. effaclar serisinin köpük temizleyicisini,mavi renkteki toniği bir nemlendirici kullanmıştım , cildimde sivizce sorunu varken.inanılmaz güzel ürünler çok memnun kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SLM BENDEDE SIVILCE VE SIYAH NOKTALAR VARYÜZÜM ÇOK DELIK DELIK OLMUŞ DOKTORA GİTTIM BENZAMIYCIN KIREMINI YAZDI VE KÖPÜK TEMIZLEYİCİSİNİ BİDE MAVİ TONİK EFFACLAR I KULLANMAMI SÖYLEDİ 1 VEYA 2 AYA KADAR YÜZÜMÜN DÜZELECEGINI SÖYLEDİ.

      Sil
  12. Senelerdir cilt sorunumla uğraşırım. Gitmediğim cildiyeci, dermatolog kalmadı diyebilirim. Dermatologların genel tavsiye roche olur. Bu tarz ürünlere o kadar çok para verdim ki hala cildim de bir gelişme göremedim. En sonunda cildimi birkaç sefer temizlettim bakımıma sürekli özen gösteren bir insanım ama inan Hacercim hala cildimle uğraşıyorum. Hiç bir sağlık sorunum yok ama hala elimden gelen herşeyi yapıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Benim bildigim butun dermatologlar bu markayi oneriyo canim. Bu bi de avene. turkiyede de avrupada da. Bana da effaclar h kopuk temizleyiciyi onermisti doktorum roaccutan kullanirken tahris etmeden temizlemek icin. Hap bitti hala vazgecemiorum. Bi de artik geceleri effaclar k kullaniorum cok basarililar! Bunlarla gecmeyen sivilceleriniz varsa zaten temizlikten degil hormonlardan kistlerden vb kaynaklaniodur ki o da hap tedavisi zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm effaclar k izler icin miydi ben doktor tavsiyesi bicok ürün kullandım memnunum da ama izlerden kurtulamadım yardımcı olur musun

      Sil
  14. effaclar duo ile efffaclar k'nın farkı ne? bir de duo matlaştırıyor mu?

    YanıtlaSil
  15. Canım effaclar k izler için miydi bende doktor tavsiyesi bu ürünün bi cogunu kullandım ama izlerden kurtulamıyorum

    YanıtlaSil
  16. Benim de yüzümde son zamanlarda yağ butonları ve sivilcelenme olmuştu, normalde kuruya dönük ciltliyim ve böyle bir sorunu ilk kez yaşıyordum, ne yapsam geçiremedim. En son La Roche Posay denemeye karar verdim. Effaclar K, Effaclar tonik ve Toleriane Fluid aldım. Uzun müddette etkisini görmeyi umuyordum.
    Daha ürünleri kullanalı iki, üç gün oldu; ilk çıkan ve en çok gözüme çarpan en büyük buton kurumaya başlamış. İnanamadım gözlerime ve başkası söylese yine inanmazdım ama iki gün içinde etki etti Effaclar K. Bir iki ay düzenli kullanımda nasıl fayda edeceğini düşünemiyorum bile. İnanılmaz etkilendim açıkçası. Fikri olmayana ve denemek isteyen kişiye yardımcı olabilir belki.
    Tuğba

    YanıtlaSil
  17. Yaklaşık 5 yıldır düzenli kullanıyorum..Bana öneren cilt bakım uzmanını hep sevgiyle anıyorum :) çok ama çok memnunum.yanlızca gündüz nemlendiricisini kullanıyroum diğer kremlerimi çöpe attım.tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  18. My brother recommended I might like this website. He was entirely right.
    This post actually made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

    Feel free to visit my web page - http://gonur.co.cr/wiki/index.php?title=The_Do_It_Oneself_Method_To_Tunes

    YanıtlaSil