22.04.2013

Clinique ile Doktor İçeride

     18 Nisan Perşembe günü Clinique'in "Doktor İçeride!" etkinliği için Çiğli Kipa Boyner mağazasındaydım. Etkinlik için Clinique Avrupa Bilim Direktörü Emmanuelle Moirand gelmişti ve ben aklımdaki soruların bir kısmını kendisine sorup, yeni bilgilerle etkinlikten ayrıldım. Emmanuelle Moirand aynı zamanda bir dermatolog olduğu için anlattığı şeyler çok bilimsel ve akla yatkındı. 
     

     Önce cildimi büyütece benzer bir alet ile inceleyip, ardından konuşmaya başladık. Kendisi yaşımın çok genç olduğunu ve cildime çok iyi baktığımı, yalnızca göz çevresinde genetik ve fazla mimik kullanmamdan kaynaklanan kırışıkların başladığını ancak bunların da aynı iyi bakıma ek ürünler ile yavaşlatılabileceğini anlattı. Clinique bilim direktörü olması bir yana, bir doktordan cildimin çok iyi durumda olduğunu duymak bana iyi geldi :)

     Emmanuelle Moirand, önce bana günlük cilt bakım rutinimi sordu, sonra çalıştığım yerin fiziki durumunu. Sonra bunları sormasının nedenini açıkladı. Tüm ayrıntıları anlatmak yerine size konuşmamızın en can alıcı kısımlarını anlatmak istiyorum.

  •  Beni heyecanlandıran bir bilgi, Clinique ürünlerinin artık dermatologlar tarafından önerilen/ reçetelere yazılan ürünler olması. Kozmetik mağazalarında satılan bir ürünün doktorlar tarafından öneriliyor olması bence büyük ve güzel bir gelişme.
  • Ben ürünleri çok fazla karıştırmamaya özen gösteririm. Bu nedenle bir ürünü kullandıktan sonra ortalama 10 dakika bekler, sonra diğer ürünü kullanırım ki cildim emsin ve etken maddeler birbirini etkilemesin. Ancak Clinique ürünleri için böyle bir beklemeye gerek olmadığını, her ürünün diğeri üzerine beklemeden uygulanabileceğini öğrendiğimde çok rahatladım. Zira bu benim için büyük zaman kaybı !
  •  Emmanuelle'e okuyucularım benden çok fazla ürün önerisi istiyor, onlara neler önerebilirim diye sordum.
    • Mutlaka bol su içmelerini, cilt temizliğine ve bakımına önem göstermelerini ve olmazsa olmaz güneş kremi kullanmalarını söyleyebilirsin dedi.
  • Peki ille de bir güneş kremi kullanmalı mıyız, yoksa cilt bakım kremlerimiz ya da kozmetiklerimiz içindeki SPF bizler için yeterli olur mu dedim.
    • Nemlendiricilerimizde ya da kozmetik ürünlerimizde bulunan SPF yaz mevsimi hariç yeterli olabilir dedi. Ancak bahar ve yaz ayları ile güneşten korunmak için bu korumanın yeterli olmadığını, daha yüksek faktörlü koruma içeren ürünler ya da direkt güneş kremi kullanmak gerekir dedi. Bunun nedenini de UVA ve UVB ışınları ile açıkladı. UVB ışınlarının cildi yakıcı etkisi olduğunu, UVA ışınlarının ise yaşlandırıcı etkisi olduğunu ve yılın her ayında aynı açı ile geldiğini, bu nedenle yaz kış korunmak gerektiğini anlattı. Bahçede çalışırken, açık havada spor yaparken, 1 saatten daha uzun süre araba sürerken bile güneş kremi kullanmak gerektiğini üstüne basa basa anlattı. Ve kremi bir kez sürmenin yeterli olmadığını, yenilemek gerektiğini de tekrarladı.
  • Koruma faktöründen bahsediyoruz ama günlük bu faktörün değeri ortalama kaç olmalı diye sordum.
    • Yaz hariç 15 faktör ürünlerin yeterli olduğunu söyledi. Türkiye için bahar ve yaz aylarında 15 faktör kullansak  da sıklıkla yeniden sürmek gerektiğini de hatırlattı. Yani örnek olarak benim her gün makyajımda kullandığım The Balm Shelter SPF 18 ile meğer cildimi güneşten yeterince koruyormuş !
  • SPF içeren bir krem/ürün üzerine makyaj yaptığımızda koruyucu etkisi devam ediyormuş.
  • SPF içeren ve son dönemde yıldızı parlayıp, artık yerini bırakan BB kremler ile ilgili ne düşündüğünü sordum.
    • BB kremlerin hem cilt bakımı, hem de "kozmetik" anlamda çok başarılı ürünler olduğunu, ancak yerini CC kremlere bıraktığını ve Clinique'in yeni piyasaya sürdüğü ve şu an sadece Sephora mağazalarında ve Clinique online sitesinde satılan CC kremini çok başarılı bulduğunu söyledi. Çünkü içerisinde çok daha yoğun anti aging ve oksidanlar olduğunu, ayrıca lavanta içeriği ile cildi daha aydınlık gösterdiğini söyledi.
  • Peki BB kremleri gece ciltten temizlemek mi lazım, temizlememek mi ? İnsanların bu konuda biraz kafası karışık dedim.
    • Bu tamamen kişinin tercihine kalmış. Eğer temizlemeden kendini rahat hissetmiyorsa, temizlenebilir. Temizlemeden yatıldığında  ciltte bir reaksiyon olmuyorsa, ciltte kalabilir dedi.  
  • SPF 15 ile SFP 30 arasında yalnızca koruma süresi anlamında bir fark varmış ama ikisini de yaz mevsiminde tazelemek gerekliymiş. 
  • Beni çok sevindiren bir küçük olay oldu. Emmanuelle 3 yıl önce Türkiye'ye benzer bir etkinlik için geldiğinde, Türk kadınlarının ciltlerini çok bakımsız ve kötü görmüş. Ancak bu yılki etkinlikte kadınlarımızın ciltlerine artık çok iyi baktığını söylemiş. Doğru yoldayız kızlar !  
  • Tüm cilt tipleri için mucize bir ürün var mı? Bana farklı cilt tiplerinden farklı insanlar ürün sorduklarında güvenle önerebileceğim ne var diye sordum.
    • Clinique'in 3 adımlı cilt bakım sistemini önerdi. Yani birinci adım temizleme, ikinci adım arındırma ve üçüncü adım nemlendirme. Clinique'in kendine has sorularla hazırlanmış bir testi var. Bu kısa test sonucunda Clinique ürünlerinde kaç numaralı ciltten olduğunuz ortaya çıkıyor. Ben internet siteleri üzerinden bu testi yapmıştım ve cilt tipim 2 numara olarak görünmüştü. Bu nedenle Clinique ürünlerinin tamamında {cilt bakımı ve makyaj} 2 numaraya uygun ürünleri tercih ediyorum. Bu testin aynısını mağazalarda / standlarda da uyguluyorlar.
 

     Bu test sonucunda sizin de cilt tipiniz/numaranız belli oluyor ve ürünlerinizi buna göre seçebiliyorsunuz. Bakınız örnek ;


      Bu keyifli sohbet aslında çok daha uzar giderdi ancak o gün mağaza inanılmaz kalabalıktı ve Emmanuelle'e ilgi çok fazlaydı. Bu nedenle kimseyi bekletmemek adına sohbetimizi kısa kestik ve ben Emmanuelle'in bana önerdiği ürünleri incelemeye koyuldum.

 

     Öncelikle bana önerilen ürünlere bakalım...


      Hali hazırda yukarıdaki ürünlerin beş tanesini {3 adımlı cilt bakımı, Even Better ve göz çevresi} kullanıyorum. Bunlara ek olarak gece kullanmam için Turnaround Overnight ve kullandığım ürünlerden yeterince nem almadığımı söylediğim için daha fazla nem ve cilt için biraz da anti aging olsun diye Superdefense {SPF 25} nemlendiriciyi önerdi. Ben de hemen incelemeye koyuldum tabi :)



     Benim adıma Clinique ekibi ve Emmanuelle ile çok keyifli birkaç saat oldu. Umuyorum yukarıda sorduğum sorular bir nebze de olsa size de bilgi vermiştir.




26 yorum :

  1. cok yararli bir yazi olmus, tesekkür ederim paylasim icin :)

    YanıtlaSil
  2. sıradan olmayan bilgilerle karşılaşmak çok güzel özellikle de spf 15 ile 30 arasındaki farkın sadece süre olmasına şaşırdım,bilmiyordum.teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık yazı için.Clinique likit sabun ve moisture surge kremden memnun kalmama rağmen Ddml ve 2 numaralı toniği hiç sevemedim.Tonik çok hassas olmayan cildimde yanma yaptı.Cildim bu toniğe bir türlü alışamadı.

    YanıtlaSil
  4. ben de geçen hafta aynı testi yaptırdım :) uygun ürünlerimi öğrendim.
    gerçekten çok yararlı bir etkinlik.

    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
  5. internet sitelerinden clinique ye göre cilt tipimi belirleyebilceğimi bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  6. ingilizcemi konutşunuz emmanuelle le?

    YanıtlaSil
  7. Harika bir yazi cok tesekkurer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. keske alabilecek güçte olsak.ürünler haddinden fazla pahalı.

    YanıtlaSil
  9. keşke alabilece güçte olsak. aşırı pahalı ürünler. sürekli kullanım gerektirir bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emmanuelle ile bu konuyu konuştuğumuzda iyi bir temizleyici ve güneş kreminin yeterli olduğunu söyledi. Tonik, serum gibi ürünleri dilediğiniz markadan almakta özgürsünüz tabi :)

      Sil
  10. Kizlar, Cliniquin üc adim bakim seti gercekten iyi degil. Özelikle ikinci adim, yani arindirma olayi cildinizi uzun süreli kullandiginizda incelzip cabuk yaslanmasina sebeb olacaktir. Ben kendim bu marka icin calistim ve bu bir gercek.

    YanıtlaSil
  11. Canım gözaltı kremini kırışlıklar için mi kullanıyorsun? gözaltı morluklarını azaltabilecek bir ürün tavsiye edebilirmisin mesela?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Even Better göz kremini göz altımdaki koyuluklar için kullanıyorum. Ben çok memnun kaldım, size de önerebilirim.

      Sil
  12. göz altı kremini ve bb kremini severek kullanıyorum:) bb krem hakkındaki bilgi yararlı oldu teşekkürler:)
    blogumuza bekleriz:)
    http://bazenar.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olmasına çok sevindim :) Güle güle kullanın :)

      Sil
  13. clinique kozmetik marka olmasına rağmen dermokozmetik özelliğe sahip içeriğinde kimyasal maddeler var tabiki bu nedenle tercihim organikten yana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimyasal orani minimuma dusurulmus dermokozmetik bir marka recete olarak doktorlarin onerdigi bir marka oyle dusunmeyin ama

      Sil
  14. Çok teşekkür ederim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. Güneş koruyucu krem olarak ne öneriyorsunuz?Paylaşırsanız sevinirim:)

    YanıtlaSil
  16. merhaba blogunu bir kaç aydır takibe aldım çok beğenerek takip ediyorum facebooktada beğendim.Clinique ürünlerini uzun süredir kullanıyorum çok memnunum keşke Emmanuelle istanbulada gelseydi danışma fırsatı bulabilseydim :)3 adım serisi mükemmel ve çok etkili..güzel paylaşımlarını bekliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Kilo almışsın her yeni evlenen gibi. yakışmış.

    YanıtlaSil