10.11.2013

Real Techniques Core Collection

   Herkese merhaba,

   Real Techniques fırçalar yazılarımın ikincisinde, Core Collection setinden bahsedeceğim.




   Bu set de, diğer Real Techniques fırçalar gibi kalın ve dayanıklı plastik kutuda satılıyor ve dört fırçadan oluşuyor. Kutu üzerinde bu dört fırça hakkında ayrıntılı bilgiler bulmak mümkün.





   Setteki fırçalar;
  • Detailer Brush {detay fırçası}
  • Pointed Foundation Brush {sivri uçlu fondöten fırçası}
  • Buffing Brush {cilalama / yedirme fırçası}
  • Contour Brush {kontür fırçası}

   
   Bu set de diğer Real Techniques fırça setleri gibi çanta ve stand olarak kullanılabilen aparat ile satılıyor.



   Fırçaları ister standında,





   İsterseniz çantasında muhafaza edebilirsiniz. Bu sistem benim çok hoşuma gitti çünkü aynı aparatı hem fırça kılıfı, hem çanta, hem de stand olarak kullanabiliyorsunuz ve fırçalar set içerisinde sıkı şekilde duruyor.







   
   Fırçalar çok kaliteli, ancak aparat daha kaliteli malzemeden, daha iyi işçilik ile üretilebilirdi diye düşünüyorum. Zaten bu aparatı kullanmayacağım için bu durumu önemsemiyorum.





  

   Core Collection fırçaları aşağıdaki gibi...





   İlk fırçamız Buffing Brush yani yedirme fırçası. Daha önce yazısını yazdığım Expert Face Brush likit ürünleri uygulamada çok başarılı. Bu fırçayı ise; toz yapıdaki ürünleri {pudra fondöten, pudra, mineral fondöten, yoğun pudra uygulaması, bronzer, allık, toz aydınlatıcı... } cilde yedirmek için kullanabilirsiniz. Fırça sık kıllardan oluşuyor, bu nedenle dairesel hareketler ile kullanıldığında ürünü cilt ile bütünleştiriyor. Ben bu fırçayı daha çok likit yapıdaki fondötenleri dağıtmak ve daha doğal bir görünüm elde etmek için kullanıyorum. Fırça kılları taklondan olduğu için fondöten kıllara yapışmıyor ve az ürün ile doğal bir görünüm elde edebiliyorum.











   İkinci fırçamız Contour Brush yani kontür fırçası... Bu fırça kısa, sık ve iki formda kıllardan üretilmiş. Bu fırçayı yüz ve göz kontürünün yanı sıra aydınlatıcı uygulamak için de kullanabilirsiniz.

   Çok uzun süredir toz ürünler ile kontür yapmak için bir fırça almayı düşünüyordum. Krem yapıdaki kontür ürünlerimi MAC 163 numaralı fırçam ile yapıyorum. Toz ürünler için MAC ve Sigma fırçaları inceliyordum ama boyutları bana büyük geliyordu. Real Techniques'in kontür fırçası ile aradığımı buldum! Diğer fırçalar ile bronzer uyguladığımda, fırçalar büyük olduğu için tüm elmacık kemiğime uygulama yapıyordum ve yanak bölgem koyu görünüyordu. Bu fırça ile bronz pudramı yüzümde tam istediğim yere uygulayabiliyorum, hem de doğal bir görünüm ile... Ben bu ufaklığı çok sevdim!









   Üçüncü fırçamız Pointed Foundation Brush yani sivri uçlu fondöten fırçası... Bu fırça adı üzerinde fondöten uygulamak için üretilmiş ama bana göre bir fondöten fırçası için oldukça küçük. Bu fırçayı kapatıcı uygulamak için kullanmak daha uygun. Sivilceler ya da göz altında hafif vuruşlar ile kullanıldığında güzel sonuç veriyor. Set içinde en az beğendiğim fırça bu oldu. Kullanacağımdan eminim ama bunun sık olmayacağı kesin. 











   Setteki son fırça Detailer Brush yani detay fırçası... Oldukça minik, gerçekten de detay çalışmak için biçilmiş kaftan. Sivilceler ya da kızarıklıklar üzerine, burun kenarına, göz altında bir türlü kapanmayan bölgelere kapatıcı uygulamak; göz makyajında detay çalışmak, alt kirpik diplerine baz ya da far uygulamak, üst kirpik içlerine kalemi sabitlemek amaçlı far uygulamak, hatta ruj ya da parlatıcı uygulamak için de kullanmak mümkün. Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış...









   Genelde kozmetik setlerinde olduğu gibi bu sette de çok kullanışlı ürünler ile az kullanışlı ürünler biraraya getirilmiş. Benim için Contour Brush ve Buffing Brush harika ve setin en kullanışlı fırçaları. Detailer Brush ve Pointed Foundation Brush olmasa da olurmuş. Çünkü iki fırça da çok ufak ve ancak minik uygulamalar için kullanışlı oluyorlar. 

   Ben bu seti 21.99 £, 72 TL gibi bir ücrete aldım. Bu kalitedeki dört fırça için 72TL'nin uygun olduğunu düşünüyorum. Fırça koleksiyonu yapmaya yeni başlayanlara kesinlikle öneririm. Tek tek fırça almayı planlıyorsanız Sigma'ya da göz atabilirsiniz.

18 yorum :

  1. Çok güzel bir yazı olmuş canım, bol bol fotoğraf eklemene ve detayları dikkatlice fotoğraflama bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, beğenemene çok sevindim :)

      Sil
  2. ayrıntılı bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Cok kullanisli fircalar gule gule kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyleler. Teşekkürler, daha güzelleri senin olsun :)

      Sil
  4. Ben foundation brush hariç hepsini çok sevdim. Aldığımdan beri bunlardan vazgeçmiyorum artık :)

    YanıtlaSil
  5. Starter Set incelemenizi dört gözle bekliyorum. Core collection ve starter setlerinden birini almayı düşünüyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki gün içinde onun da yazısı hazır olacak :)

      Sil
  6. Face Expert fircasini Core Collection setinden once almistim. Memnun kaldim ancak Core'daki Buffing Brush, Face Expert'i geride birakti diyebilirim. Buffing Brush da likit ondotenleri oldukca basarili bir sekilde dagitiyor ve gozlemledigim kadariyla Face Expert'ten daha az urun harciyor. Temizledikten sonra kuruma hizi ise inanilmaz :))
    Sana katiliyorum, Detailer Brush ve Pointed Foundation Brush olmasa da olurmus :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ikisi çok gereksiz fırçalar bence. Ayda yılda bir kez ancak kullanıyorum.

      Sil
  7. Online alisveris yamak icin hangi siteyi onerirsiniz

    YanıtlaSil
  8. Merhaba bb krem ve fondoten uygulamak icin bir fırça arayisindayim. Yanliz expert brush ve core collection arasinda kaldim. Core collectiondaki buffing brush mi uygun fondoten icin yoksa expert mi sizce ? Core collectioni alirsam contor brush da cok işime yarar ama olmasa da olur. Sizce hangisi ? Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba...bende en son kozmela indiriminden kaptım bu setten...gerçekten çok beğendim...mac fırçalarımın pabuçunu dama attırttı bana bunları daha iyi buldum...çok mutluyum...tabi almadan sizin yazınızı tekrar okudum...Pointed Foundation Brush dan da çok güzel kapatıcı fırçası oldu...Detailer Brush da göz pınarlarına far uygulamada işe yarıyo çok sevdim...ülkemizde kolayca ulaşılır olamsı da şahane oldu...beni bu markayla tanıştırdığınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba bu seti veya sadece buffing brush'ı türkiyede hangi mağazalarda bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde bu setten var ben 64,99 tl ye satıyorum. sahibinden.com da snnhunter kullanıcı adım. en ucuz benimki zaten. Bende iki tane var çok memnunum ama ikincisindende başkaları sebeplensin;)

      Sil
  11. Ben bu seti 35 tl aldım orjinal çakma değil

    YanıtlaSil