8.11.2013

Real Techniques Expert Face Brush

   Herkese merhaba, 

   Önümüzdeki birkaç yazıda size, uzun süredir herkesin dilinde olan, popülerliği tüm dünyada devam eden Real Techniques fırçalardan ve setlerden bahsedeceğim. Aşağıda aldığım tüm fırçaların toplu bir fotoğrafı var. Sırası ile hepsini anlatan yazılar yazacağım.


   Real Techniques fırçaları bilmeyenler için kısa bir tanıtım yapmak istiyorum. YouTube'un bence gelmiş geçmiş en başarılı güzellik gurularından ikisi Pixiwoo kardeşler. Kendilerini henüz izlemeyenler varsa, buraya tıklayarak kanallarını ziyaret edebilirsiniz. 

   Pixiwoo kardeşlerden Samantha Chapman, kendi markası olan Real Techniques'i kurdu ve pek çok fırça markasını geride bırakarak oldukça başarılı ve popüler bir marka haline geldi. Ben de gerek yabancı, gerek yerli bloggerların öve öve bahsettiği bu fırçalardan almak için can atmaya başladım ancak ülkemizdeki gümrük yasası ve malum riskler nedeniyle yurtdışından online alışveriş yolu ile almaktan kaçtım. Neyse ki İngiltere'ye yolum düştü ve sorunsuzca fırçalarıma kavuştum. 


   İngiltere'de fırçaları nereden aldığımı soran pek çok yorum ve mail aldım. Bu yazıda bu soruya da cevap vermek istiyorum. Londra'da pek çok Boots ve Superdrug mağazasına gittim ancak ya fırçalardan tek tük vardı ya da hiç yoktu. Bu yüzden fırçaları bulamayacağımı düşünüp, oldukça üzüldüm. Ama Galler'in başkenti Cardiff'teki küçük bir Boots'ta tüm fırçaları bulunca inanılmaz sevindim. Bu yüzden eğer İngiltere'ye gitmeyi düşünüyorsanız ya online alışveriş yapın ya da pek çok mağazayı gezmeye rağmen fırçaları alamama ihtimaline kendinizi hazırlayın.


   Bu kadar uzatmadan sonra gelelim Real Techniques fırçaları tanımaya... Öncelikle diğer markalarda {MAC, Sigma, Inglot,...} kullanılan kod sistemi yerine fırçalara isim verilmesi çok hoşuma gitti. Böylece makyaja yeni başlayanlar için fırçaların kullanım alanlarını anlamak da daha kolay oluyor. 

   İlk fırçamız Expert Face Brush, yani yüz fırçalarının üstadı...

    Bakır rengi sap, çift dokulu kıllar ve siyah taban ile fırçanın görüntüsünü çok beğendim. Fırça diğer markaların poşet sisteminin aksine; kalın ve plastik bir kutuda, korunaklı şekilde satılıyor. Kutu üzerinde de fırça hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Bu makyajın içinden gelen birinin hassas yaklaşımı olsa gerek...


   Fırça açıklamalarında, fırça kıllarının el kesimi olduğu, taklon kıllardan üretildiği yazıyor. Nedir bu taklon diye ufak bir araştırma yaptım. Taklonun kozmetik ve resim fırçalarında kullanılan sentetik kıllar olduğunu; üzerinde bakteri gibi zararlı yapıları tutmadığı için cilde dost ve temizlik kolaylığından dolayı gerçek kıllardan daha hijyenik olduğunu öğrendim. Bu fırça benden bir artı daha kazandı !


   Eksperimize uzaktan bir bakış atıp, ayrıntılı incelemeye başlayalım...



   Fırça alışılageldik yüz fırçaları gibi yuvarlak yapıda değil, basık -  elips şeklinde. Kılları oldukça yumuşak, iki farklı formda ve sıkı yapıda olduğu için krem ürünleri uygulamakta çok başarılı.
 

   Fırçayı krem ya da likit yapıdaki fondötenleri, krem allık, toz allık, pudra gibi ürünleri uygulama kullanmak mümkün.

   Son zamanlardaki favori fondötenim Make Up For Ever HD fondöteni, Beauty Blender makyaj süngeri ile uyguluyordum çünkü MAC 187 numaralı fırça ile uyguladığımda, fırçanın yüzümde bıraktığı izleri hiç sevmiyorum. Ancak fondötenimi bu fırça ile uyguladığımda, kılları sık olduğu için herhangi bir iz olmadı. Sünger ile uygulamışım gibi bir görünüm elde ettim ve hem tampon hareketler ile fondöteni yüzümün tüm noktalarına uyguladım, hem de dairesel hareketler ile daha pürüzsüz bir sonuca ulaştım.


   Fırça kılları sentetik olduğu için temizlemesi ve kuruması da doğal kıllı fırçalardan daha kolay oluyor. Bu da benim gözümde bu fırçaya bir puan daha kazandırdı.


   Fırçayı 9,99 £ yani 32 - 33 TL gibi bir fiyata aldım. Amerika sitelerinde ise fiyatı 9 $ yani 18 TL. Mümkünse güvenilir bir Amerika merkezli siteden almak daha mantıklı görünüyor. Yurtdışından fırçayı getiren satıcılar ise 50 - 60 TL gibi fiyatlara satabiliyor. Güvenilir site adreslerini yorum olarak bırakırsanız, almak isteyen kişilere de yol göstermiş oluruz.

   Real Techniques Expert Face Brush, gerçekten de adının hakkını veren tam bir yüz eksperi... Benim favori fırçalarım arasında çoktan yer etti bile. Eğer iyi bir fondöten fırçası arayanlardansanız, bu fırçaya mutlaka bir şans verin derim.

  


30 yorum :

  1. Güle güle kullan :) Ben de feelunique.com sitesinden edindiğim bu fırçayı severek kullanıyorum. Her ne kadar Amerika tabanlı bir site olmasa da ve pound üzerinden alışveriş yapsam da gümrükten sorunsuz geçmesi ve kargonun bedava olması bir artı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin ! Almayı düşünenler için süper bilgi oldu bu, teşekkürler :)

      Sil
  2. çok güzel bir fırça güle güle kullan :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Daha güzelleri senin olsun.

      Sil
  3. Merhaba :)
    Ben RT fırçaları çok seviyorum.Normalde fondöten fırçası olarak 187 sahibiyim ama elbette hijyen açısından yetmiyor.Yedek ihtiyacı oluyor insanın.Ülkemizde ise fırçalar çok pahalı malesef.Bu konuda favorim inglot markası iken o da yok şu an malesef. Benim asıl gönlümde yatan sigma F80 ama yurtdışından alışveriş yapmıyorum. Ben rt fırçalarımı DBMS den satın aldım.Tek olanların fiyatı 55 tl.Belki normale göre daha pahalı ancak benim gibi risksiz alışveriş isteyenler bu şekilde alabilirler.Ayrıca gümrük vergisi ile ülkemize getiren arkadaşların karlarını da düşünerek verdiğim paraya üzülmüyorum :)
    Bu markayı ise herkese tevsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler. Sen de fırçalarını güle güle kullan :)

      Sil
  4. bu fırçalara baka baka aşık oldum ve sonunda dayanamayıp ben de almaya karar verdim :) özellikle bu fırçayı istiyodum yazınızdan sonra iyi ki almışım dedim. amazondan verdim siparişimi ve 25 inde elime ulaşacağı belirtiliyo. dua edin de sorunsuz kavuşayım ben de fırçalarıma ;)

    YanıtlaSil
  5. Amazon'dan toplu halde almak daha avantajlı. Ben o şekilde aldım bütün fırçsşarı. Tüm fırçalar ayrı ayrı süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. expert face, stippling ve blush brush aldım ama gümrüğe takılır gelmez falan diye korkuyorum valla diken üstündeyim. böyle amazondan sipariş verip de fırçasına kavuşanları gördükçe mutlu oluyorum "benimki de gelir yeaaa" diyorum kendime :)

      Sil
    2. Umarım ikinizinki de sorunsuzca gelir kızlar. Şimdiden güle güle kullanın :)

      Sil
  6. Keşke bu yazıyı İngiltere'ye gitmeden önce okusaydım. Bir dahaki gidişim için bu listeyi saklayacağım.

    Sevgiler

    Yeşim

    http://nils-mum.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şimdiden çok özledim İngiltere'yi biliyor musun? Benim için de gez :)

      Sil
  7. real tecniques 4 lü fırça setini ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim ? bende sipariş werdim fakat biraz fiyatı yüksek geldi, gerçek fiyatı nedir acaba ???

    YanıtlaSil
  8. bu fırçayı Türkiye 'de 50-60 liraya satanları gördükçe şaşırıp kalıyorum.
    Amazon'da international eligible shipping seçeneğini seçtikten sonra ; alıcı olarak da amazon llc seçip , arama çubuğuna da real techniques ... ve karşınızda bir sürü çeşit real techniques 7-8 dolardan başlayıp 14-15 dolara kadar çıkan . Yanılmıyorsam setler bile 20 dolardan azdı.
    Her bir ürün başına da yaklaşık 4 dolar kargo ücreti ekleniyor üzerine.
    Bu durumda tek bir expert face brush 12-13 dolara geliyor kargo dahil.
    Fırçalar genelde gümrüğe takılmıyor ; ama acaba diyenler de paypal ile alışveriş yapar. 2 haftadan kısa sürede geliyor kargo + gelmezse de bir maile bakıyor ilgilenmeleri ve isteğinize göre parayı iade etmeleri. Mesela benim bir alışverişimde ürün Türkiye 'ye giriş yapmıştı , gümrükten de çıkmıştı ; ama yerel kargo firması 2 -3 gündür kargomu teslim etmiyordu ; amazon 'a mail yolladım ve 20 dolar civarındaki kargo paramı özür dileyerek hesabıma geri yüklediler :) Ürün de ertesi gün kapıma gelmişti ^^

    ve son olarak , expert face brush harika ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar şanslıymışsın ki sorun yaşamadan tüm süreci atlatmışsın :) Sen de güle güle kullan fırçalarını :)

      Sil
  9. Amazon dan almaya calistim fakat alamadim :(

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Hacer,

    Benden de ufak bir bilgi olsun;
    Dün de yorum yazmıştım ama sanırım problem oldu yayınlanmamış eğer aynı yorumu görürsen kusura bakma lütfen, (Bakımliblog blogunada da aynı yorumu yazdım) Ben bu yazınızı geçen hafta okuduktan sonra Amazon dan sipariş verdim 5 adet fırça için. 4 günde geldi ancak dhl gümrüğe takıldığını ve makyaj malzemesi olduğu için de alamayacağımı iletti. Siz nasıl aldınız, ben alamıyorum? Shipping dahil 80 dolar ödemiştim. Şimdi amazon la irtibata geçip paketi geri göndermem gerekliyor. Heyecanım kursağımda kaldı. Amazon da sağ salim siparişlerini alanlar bu işi nasıl halletti yazabilir mi lütfen?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba
    Fırçalar normal de gümrükten geçmiyor mu bende almayı düşünüyorum ama gümrük korkutuyor işte

    YanıtlaSil
  12. Bircok blogger sayfasi gördüm ve belli bi dönem takipte kaldim ama inan sizin gibi karşı tarafa tam verim sağlayan bi sayfaya daha rastlamadim. Tebrikler!

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Amazonda 35$ üzeri kargo olmuyor deniliyor kargo ücretleri ne kadar bende Real Techniques fırçalardan edinmek istiyorumda yardımcı olurmusunuz kızlar?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,Amazonda 35$ üzeri kargo ücreti olmz yazıyor.bende Real Techniques fırça setini almak istiyorum kargo ücreti olursa ne kadar olur peki ve kaç gün içinde ulaşıyor bilgisi olan var mı ?

    YanıtlaSil
  15. Migrosa geldi kizlar ben aldim :)))

    YanıtlaSil
  16. kızlar ben america ya gıtecem ıkı ay kaldı gıtmeme ordan alsam daha uygunmus fıyatı ya ama dayanamayıp alacam burdan allık fırcasını dıgerlerını ordan alırım

    YanıtlaSil
  17. kızlar ben america ya gıtmeme ıkı ay kaldı ama ıkı ay oncedende kullanmak ıstıyorum ozellıkle allık fırcasını burdan alsam cok mu pahalı fark eder acaba

    YanıtlaSil
  18. kızlar ben america ya gıtecem ıkı ay kaldı gıtmeme ordan alsam daha uygunmus fıyatı ya ama dayanamayıp alacam burdan allık fırcasını dıgerlerını ordan alırım

    YanıtlaSil
  19. Benimde Amerikaya gitmeme cok az kaldi bende bu fircalara kavusmak icin sabirsizliklaaa bekliooreee :))) ozellikle su expert face brush a ^ ^ . Gittigimde hepsini orada almayi planliyorum burda ki fiyata ordan 2 tane alinir. Bence Amerikayi beklemelisin ;) Hacer abla sanada cok tesekkurler ayrica benide bir real techniques hayrani yaptin :)))(

    YanıtlaSil
  20. Amerika dan almak daha mantikli bende gittigimde alicam burdan onlarin bir fiyatina ordan 2 rt fircaya sahip olmak bence daha mantikli :))) hacer ablacm sanada tesekkur ediormmm benide bir rt firca hayrani yaptin ama sana olan hayranligimiz tartisilamaz tabiiiki ;))

    YanıtlaSil
  21. hadi bakalım aldım hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  22. bu gün spariş verdim amazon dan inş sag salim gelirrr :)

    YanıtlaSil