21.07.2014

Biraz Konuşalım mı?

     Aslında başlığa biraz dertleşelim mi yazacaktım ama sonra düşündüm ki ortada bir dert yok. (Çok şükür.)

     Uzunca bir süredir aklımda olan ancak ne kadar düşünsem de tam olarak yanıtını bulamadığım bir şeyler var. Ve biliyorum ki yanıtlar yalnızca sizde yani beni yıllardır takip edenlerde gizli.

     5 yıldan fazla bir süredir blog yazıyorum. İlk yazımdan bugüne çok şey değişti. Her şeyden önce ben büyüdüm. Hayatım, sıfatlarım, yaşamım, fiziğim, kısacası her şey değişti. Değişmeyen yegane şeylerden biri benim kozmetik ve makyaja olan düşkünlüğüm sanırım.

     Makyaja ilk başladığımda çok az ürünüm ama çok fazla vaktim ve hevesim vardı. Aplikatör ve süngerle makyaj yapar ama çok mutlu olurdum. Şimdi onlarca fırçam, bir oda dolusu malzemem var ve yine makyaj yapmaktan büyük keyif alıyorum. Dahası başkalarına da makyaj yapıyorum. Binlerce şükür...

     Her zaman sorulara, yorumlara, maillere,... yanıt veremesem de takip ediyorum. Yaklaşık 2 yıldır sürekli aynı eleştiriye maruz kalıyorum : "Eskisi gibi samimi değilsin."

     Kendi kendime soruyorum, ne değişti diye, yanıt bulamıyorum. Üniversiteyi bitirdiğim yıl hem yüksek lisansıma başlamış, hem de hafta sonları bir etüt merkezinde çalıştığımı hatırlıyorum. Üniversite son sınıfta ve söz ettiğim o yılda makyaja, bloga ayıracak o kadar çok vaktim vardı ki... Haftanın her günü farklı bir makyaj yapar, en basitinden fotoğrafını eklerdim. Şimdi öyle değil... Değişen tek şey benim vakitsizliğim oldu. Ama "Eskisi gibi samimi değilsin." yorumu hiç değişmedi... 

     Yazı yazarken, video ile kendimi canlı canlı göstermezken insanlar beni sadece okurdu. Ekranda gördükleri fotoğraftaki kızı zihninde bir yere koyar, ona bazı sıfatlar yakıştırır, kendi belirlediği sıfatlarla o kızı severlerdi. Ne zaman ki canlı canlı beni gördüler, zihnindeki kız ile benim aynı kişi olmadığımı farkettiler, o zaman "Eskisi gibi samimi değilsin." demeye başladılar. 

     Peki, samimiyet ne demekti? Hiç tanımadığın, sadece makyajlarını gördüğün, arada bir bilgisayarının ekrarından makyaj yaparken videosunu izlediğin birinin samimi olup olmadığını nasıl anlarsın? Gerçekten yanıtını çok merak ettiğim iki soru bunlar. N'olur birileri yanıtlasın.

     Siz beni izler, olumlu ya da olumsuz eleştiride bulunurken benim büyümeme destek oldunuz. Yeri geldi beni yere düşürdünüz, yeri geldi elimden tutup yerden kalkmama yardımcı oldunuz. Ama hep bildim ki bu eleştiriler benim daha iyi olabilmem içindi.

     Azınlıkta olan bir grup ise benden nefret etti. Onlara hiçbir kötülüğüm dokunmadı, biliyorum. Onlar aslında kendinden nefret eden, olumsuz duygular ile beslenen insanlardı ve öfkeleri benimle ya da yaptığım işle ilgili değildi. Bunu anlamam yıllarımı aldı. Bana, aileme, sevdiklerime küfürler yağdırırken, gizli isimler arkasına sığınıp içlerindeki öfkeyi kusarken, yeri geldiğinde bir saniye bile vicdanlarına, akıllarına sığınmadan beni işimden bile edebilecek hareketlerde bulunurken aslında benden değil, kendilerinden intikam aldıklarının farkında değillerdi.  

     Ben, sadece hayatımı yaşıyorum diğer tüm insanlar gibi. Biliyorum ki pek çok insanın hayalini kurduğu bir hayat bu. Aç, susuz, fakir, huzursuz, savaşta, hastanede yaşayan pek çok insan var. O yüzden halime bir kez daha şükrediyorum. Benden daha zor koşullarda yaşayan insanların varlığından haberdarım. Benden daha iyi yaşayan, lüks, sefa, zenginlik içinde yüzen insanlar da var biliyorum. Ancak gücümün yettiğinden fazlasını istemiyorum. Çünkü hep "çok"lardan korkmuşumdur.

     Yaklaşık 2 yıldır bana gelen olumsuz eleştirilerden hiç bahsetmiyorum. Eskiden yazar, sitem eder, destek isterdim. Artık yapmıyorum. Bir faydası yok, biliyorum. Ancak bilin ki, beni tüm sıfatlarımdan bağımsız bir insan olarak çok yaralayan şeyler yaşayabiliyorum. Çocuğum olmadığını, öğretmenlikten bihaber olduğumu, makyajla ilgilenmekten çocuk eğitemediğimi, gördüğü her lüks ürünü alıp göze sokacak kadar görgüsüz olduğumu, köylü olduğumu, evlenince sınıf atladığımı sandığımı,... bu yorumları görür, okur, duyarken canımın ne kadar yandığını anlatamam size. Madalyonun tek yüzü var sanıyor insan ama öyle değil. Ben blogger / vlogger / instagrammer olurken tüm bunları göze aldım. Şikayet de etmiyorum çünkü sosyal medyada yaptığım işin böyle bir getirisi var. Bunu bilerek yola çıktım ve kabul ediyorum.

     Ancak tek bir noktada tıkanıyorum. "Eskisi kadar samimi değilsin." cümlesinin altında ne yatıyor, anlayamıyorum. Lütfen anlamama yardımcı olun. Bana övgüler yağdırın diye yazmıyorum bunları, övgü beni daha iyi bir yere taşımıyor çünkü. İster adsız, ister herhangi bir isimle lütfen biraz da siz konuşun. Eskiden olan, şu an olmayan; eskiden hissedip, şu an hissetmediğiniz şey ne lütfen paylaşın benimle. Yorumları okumak benim için çok kıymetli çünkü.

     Sevgiler,
     Hacer
    

107 yorum :

  1. Sen 5 yıldır yazıyorsun ben seni kaç yıldır okuyorum hiç bilmiyorum, şimdiye kadar çizginden de ne kadar çıktın farkında bile değilim. Çıktın mı hiç bilmiyorum. Çünkü seni okurken, senin değiştiğini görürken herkes değişir yol alır. Lütfen seni olumsuz eleştiren herkes senin büyümen için bir adım daha olsun. Bak sen diyorum farkındaysan çünkü tanışıyoruz bence :)

    Artık sessiz bir takipçi değilim, olmayacağım. Bence sen her zamanki Hacersin.

    Sevgiler.
    Gamze
    http://bayancelik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze,
      Çok teşekkür ederim yorumun için.
      Sevgiler

      Sil
  2. yazdıklarını okudum büyük bir sabırla unutmamalısın ki kötü kalpli kötü düşünceli kıskanç insanlarında elinde internet var malesef ve onlarda yorum yapabiliyorlar dahası yaşayabiliyorlar en acısı bu en sinir olduğumda bir öğretmen olarak pisliğin teki birinin kolejine ulaşması acaba ne şartlarda çalıştığını oranın nasıl bir ortam olduğunu biliyor mu umarım o olay senin işinden ayrılmana sebep değildir ki bunun vebali büyük o kişi Allahın gazabından nasıl kurtulur bilemiyorum ama bence o kişiyi öğren ve dava et sineye çekme samimi değilsin diyenler biraz daha iyi bir ortama daha iyi maddiyata daha iyi ürünlere sahip olduğun için çekememezlik yapıyor olabilirler bana göre de sıkılmadan izlediğim en iyi blogersin ve çoğu ortada yokken sen vardın seni öğrenci evindeyken öğrenci evinde dahi olduğunu bilmeden perdelerini banyonu az makyajla uğraşacağına evinle ilgilen diye eleştirenler bile oldu işte o an ne gördüyse onla yorum yapıyor bazıları şimdide eleştirenler yine aynı tip insanlar daha yazılanı okumadan ne anlama geldiğini bilmeden çemkirmeye hazır insanlar var daha geçen gün birine bi resmin altında şahit oldum onlar kötü yorum yapsınlar ben çok eğleniyorum sen de öyle yap sadece eğlen çok uzatmak istemiyorum aslında seni çook eskilerden takip eden biri olarak yazma hakımı gördüm kendimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun zamandır beni takip ettiğini, hafızanın ve dikkatinin süper olduğunu yorumundan açıkça anlıyorum :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Bence yazı dilinde de video dilinde de her şeyin o kadar 'olması gerektiği gibi' ki..
    Samimiyetin ve mesafen bence mükemmel.Bu ikisi arasındaki ince çizgiyi koruyabilen nadir insanlardansın :)
    5 yıl dile kolay.Bence bu tamamen senin olgunlaşmanla alakalı.Olgunlaşmanın getirdiği her şey sende pozitif bir yansıma yaparken,insanlara karşı olan davranışların kendiliğinden değişirken
    karşı taraf negatif algılamış.Empati kurmak gerek aslında 'Eskisi gibi samimi değilsin.' cümlesi gerçekten çok gereksiz bir cümle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin,
      Yorumun için teşekkür ederim. Keşke hepimiz -kendimi de dahil ederek- empati kurabilsek...

      Sil
  4. Seni yeni takip etmeye basladim yuotube de bir kac makyaj videosu da izledim degisik karakterlerden yalniz bana iclerinde en samimi de sen geldin:) eveet hayat sadece makyaj yapmaktAn alisveris yapmaktan ibaret degil fakat bir parcasi,,, bende ogretmenim az cok insan psikolojisini biliriz o bakimdan insanlari anlamak haliyle guc bilinc altinda ne yatiyor bilinmez dedigim gibi birsuru video izledim en en en dogal seni gordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öğretmen olmayan asla öğretmenliği, yoğunluğunu, yorgunluğunu anlayamaz. Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Dediğin gibi olgunlaştın, videolarında ya da burda anlattığın gibi eskiden büyük konuştuğun asla yapmam/almam dediğin şeyleri bile yaptın mutlu oldun neden öyle demişim dedin hatta pişman oldun.. Videolarını son zamanlarda izlerken ben sadece eskisi kadar rahat olmadığını görüyorum. Hata yapmaktan korkuyo gibisin, hızlı konuşup anlaşılmamak ödünü koparıyo gibi. Ya da sanırım öğretmen olduğun için sanki başka uyruklardan gelip ingilizce konuşan yabancıların aksanı gibi, bir öğretmen aksanın var. Bu, biraz ciddi ve fazlasıyla öğretici bir ses havası veriyor. Eskiden böyle değildi sanki. Bu beni rahatsız ediyormu, hayır. Bana samimi mi gelmiyorsun hayır. İşine gelmeyene samimi gelmiyorsundur bence. Bana sadece olgunlaşmış farklı geliyorsun. Biraz daha az cesaretli ve frenli gözüküyorsun. Bilmek istersen benim düşüncelerim böyle... :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi öğretmenliğin ruhuma işlemesi ile ilgili bir şey bu sanırım. Sadece internette değil, özel hayatımda da bu tarz konuştuğumu farkediyorum çünkü :)

      Sil
  6. Blogunun çok eski takipçilerinden birisiyim. Hatta öyleki; ben blog yazmaya başlarken, ben makyaj konusunda yazmıyorum ama anlatım tarzıyla ilgili fikir alabilirim dediğim bloglardan oldun. Yeni yeni video çekmeye başladım. Ben de Hacer gibi tane tane ve net anlatmalıyım, karşımdaki sanki hiç bilmiyormuş gibi açık olmalı her şey diyerek ilk adımımı attım. Öyle çok sık bloglara yorum yapmıyorum ama bu sefer paylaşmam gerektiğini düşündüm. Sabırla, minik minik adımlarla ve bileğinin hakkıyla bulunduğun yere geldiğini ayrıca da her gün kendini geliştirdiğini gözlemledim.
    İlk başladığın zaman Türkiye'de bir çok pahalı ürünleri alma imkanı zaten pek yoktu ya da çok zordu. Öğrenci olarak tabiki bu daha da zordu. Zamanla gerekse markaların sponsorlukları gerekse mesleğini elini alman tabiki de kullandığın ürünleri değiştirdi ama ben bunda kötü bir şey görmüyorum. Hiç bir zaman da bakın ben MAC alıyorum fiyatı 300 TL siz de alın dediğin duymadım. Aksine uygun bir şeyler arayanlar için bu seçenekler var diye belirtiyorsun.
    Takip ettiğim başka bir çok blogger / vlogger var. Dürüst olmak gerekirse bazılarının anlatımı, davranışı ya da paylaşımları bazen uygunsuz olabiliyor. Sadece güzel şeyler ortaya çıkardıkları için takibi bırakmıyorum. Bilmiyorum belki benim gibi İzmir'li olduğun için kendime yakın görüyorum ve beğeniyorum. Artık samimi bulmayanlar ya çekemediklerinden ya da başka beklentiler içinde bulundukları için böyle düşünüyorlar. Artık sadece her sabah günaydın postu, öğlen yemek postu, akşam selfiesi falan paylaşmanın samimiyet olduğunu düşünen bir kitle var. Bunu sürekli yapmayanın samimi olmadığına inanılabiliyor malesef. Full Time blogger olmamana rağmen tamamen profesyonelce yapıyorsun. Malesefki ülkemizde herkeste bir çekememezlik durumu hakim. Başarılı olana bakıp örnek alacak ve kendileri de başarılı olmaya çalışacaklarına sürekli bir kötüleme, emek hırsızlığı yapma vs. durumu var.
    Kendi doğru bildiğin yolda sana engel olmaya ve moralini bozmaya çalışanlara kulak asmadan yürümeye devam etmelisin. Eğer denk gelirse seninle tanışmayı çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde,
      Blog açmanda ufacık da olsa katkım varsa kendi adıma çok mutlu olurum :) Söz ettiğin ayrıntıyı yakalamış olmana çok sevindim. İlle de benimkinden alın demiyorum, ne tonlarda olduğunu anlatıp benzerini alabilirsiniz diye özellikle belirtmeye çalışıyorum. Öyle güzel çıkarımlar yapmışsın ki, benim de ufkumu açtın. Çok ama çok teşekkürler !

      Sil
  7. Ben yorumu çok yersiz mi desem gereksiz mi desem konuşmuş olmak için konuşuyorlar mı desem ne desem bilemedim.....Belki de İlk defa ses veriyorum ama ben samimiyet anlamında değişen bir şey görmüyorum. Baştan beri aynı samimiyeti hissediyorum zaten. Hayatında olan yazında saydığın değişikliklerin hiç birisi sammiyetini sıcaklığını değiştirmedi.Bence çok ta kafana takmaya değmez çeşit çeşit insan var sonuçta...Samimiyetsiz bulan da izlemesin, sinrilendim uzatmak istemiyorum kötü şeyler söylememek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan başta sinirleniyor tabi ama baktım ki bu bir şeye yaramıyor. O yüzden anlamaya çalışıyorum.

      Sil
  8. Benim ilk takip etmeye başladığım bloggerlardansınız ilk zamanlar nasıl keyif alıyorsam sizi takip etmekten şu anda da aynı keyfi alıyorum :)
    Belki daha az video çekiyorsunuz eskiye oranla ama bu aranın sizi değiştirdiğini hiç düşünmedim.
    İnsanlar zaten tuhaf kötü eleştiri yapmaktan bildiğin zevk alıyorlar..
    Bence tatlı canınızı üzmeyin böyle sebepler için ,bu yazıyı yazmanız bile samimiyetinizden kaynaklanıyor fikrimce :)
    Kimseyi luzümsüz yere ne eleştiririm ne de överim. Tavsiyem şu ki bu söylenenlere aldırış etmeyin herkesin niyeti iyi olmuyor ne yazık ki..
    Sırf moral bozmak için bile kötü yorum yapanlar var..
    Ki siz profosyonel makyajlar ortaya koyuyorsunuz ve videolardaki mesafeniz tam olması gerektiği gibi.
    Sırf sevilmek için kendisi gibi olmayan insanlardan değilsiniz çok şükür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve,
      Böyle düşünmene çok sevindim. İzleyici ve dışarıdan biri olarak bu gözlemlerde bulunman benim için çok önemli. Teşekkürler :)

      Sil
  9. Sizin eski takipçiniz değilim.Şunu söyleyebilirim ki videolarınızdaki sesiniz ve konuşma şekliniz samimi geliyor.Sizin videonuzu izleyerek mutlu oluyorum.Bir çok makyaj blog sahiplerine göre samimiyet yönünden en iyisi sizi gördüm.Bence hiç yazmayı bırakmayın.Bu eleştiriler her zaman olabiliyor.Sizi seven takipçileriniz var.Onları düşünün :)

    YanıtlaSil
  10. hergün heyecanla ne paylaşmışsınız diye blogunuza bakıyorum. Anlatım tarzınız samimiyetiniz videolarınızı birkaç kez izleme sebebim.Sizi tanımasam da seviyorum pozitif enejiniz banada geçiyor.daha çok paylaşımını bekliyorum. Hiçbirşeyin seni üzmesine izin verme.sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozitif enerji yüklendim, teşekkürler :)

      Sil
  11. Hacer hanım belli ki çok üzülmüşsünüz ama insanlar bazen hadlerini bilemiyor kendine iğne bile batırmadan çuvaldızı başkalarına çok rahat batırıyorlar. Onları Allaha havale etmek lazım yanılmıyorsam Ahmet Yesevi'nin bi sözü vardı “Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırma! Kalb kırmak, Allah ü teâlâyı incitmek demektir.'' çok hoşuma gider bu söz. İnsanlar kendilerine gelmeli eleştiri yapacaksa da yapıcı olmayı bilmeli..ama çoğu kişide bu yok malesef..sizinle anladığım kadarıyla hayat tarzımız yaşayışımız görüşlerimiz çok farklı ama ben sizi sevip izleyip okuyabiliyorum demek ki yapılabiliyor bu. Keşke kalp kırmadan farklılıklarımızla ne kadar güzel olduğumuzun anlayabilsek.. Allaha havale edin Hacer Hanım ya sabır diyin.. sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir sözmüş! Olaya bambaşka bir açıdan bakmamı sağladınız, teşekkür ederim :)

      Sil
  12. İyi geceler Hacer hanım. Ben yeni takipçilerdenim çünkü geç farkettim.Sizi samimi buluyormuyum?Evet buluyorum aksi takdirde sizi takip etmez,vaktimi boşa harcamazdım.Samimi bulmayanlara gelince,bence sorulması gereken kendilerine ne kadar samimi oldukları.Saygı ve sevgiler yolunuz açık,aydınlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülten Hanım,
      Maalesef beğenmediğini takip etmemeyi öğrenemedik. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Benim de ilk takip etmeye basladigim blog sizinki. Ben eski videolarinizi da izledmis biri olarak şunu söyleyebilirim ki samimiyetinizde değişen bir sey yok ama eskiden daha çok sey paylasmaya calimaniz, daha sik video yayinlamaniz insanlarin sizinle daha samimi bir iliski icinde olduklari hissi yaratmis olabilir. Sonucta insanlar olgunlastikca sorumluluk lari artıyor ve ister istemez oncelikleri degisiyor... emeğinize saglik bence kendi bildiginiz yolda ilerleyip başkalarının kötü yorumlarrna kulak asmadan yolunuza bakin. Nacizhane fikrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, eskiden bloga ayıracak çooook daha fazla vaktım vardı. Keşke şimdi de olsa...

      Sil
  14. Şöyle söyliyeyim bloggerlar arasında en verimli ve gerçekten en samimi bulduğum iki kişiden birisiniz sizin videolarinizi izlerken sanki ödüllü bir film edasında izliyorum görkem hanımın söylediği gibi sen konuş biz dinleyelim makyaj yapmasanda olur yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra Hanım,
      Sevdiğiniz için böyle övgüyle bahsettiğinizi biliyorum. Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  15. Canım seni anlıyorum ve çok haklısın ve bana göre samimiyetinden hiç birşey kaybetmedin. Ama sanırım o kötü yorumlar yazanlar bu yazının altına zaten uğramicaklar ve cevaplamayacaklar... onlar böyle maalesef. Sakın onları ciddiye alma. Samimiyetle dinlemedikleri için, samimi değilsin demiş olabilirler. Troller lerin sorunu zaten samimiyet. Bu yüzden takılma... Sen işinde çok iyisin ve devam et..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, senden bunu duymak beni çok mutlu etti. Teşekkürler :)

      Sil
  16. İnsanlar, sizin bilginize inanıp, güvenip, seçtiğiniz şeyleri beğenip size sorular soruyorlar. Siz umursamıyorsunuz bile. Bunun yanında firmalardan gelen ürünleri çekip anında instagramda paylaşmanız, çok beğendim demeniz, bazen bunun üzerine video yapmanız, yaklaşık bir 2-3 ay sonrada blog satışıyla elden çıkarmaya çalışmanız oldukça samimiyetsiz geliyor. İlk başlarda bu işi zevk için bir hobi olarak yaparken şuanda para ve pr sample ları için yaptığınız çok aşikar. E buda bizler antipati uyandırıyor. İşinizi kaybetmenize üzüldüm ama. Ne olursa olsun birinin ekmeğiyle oynamak çok büyük vebal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sizin tarafınızdan olaylara baktığımda haksız değilsiniz. Ancak olayın bir de benim tarafımdan görülen yüzü var. Siz belki yalnızca blogda ya da x hesabımdaki soruları görüyorsunuz ancak ben blog, Twitter, Facebook, Instagram, Youtube ve mail üzerinden gelen günlük "minimum" 50 sorudan bahsediyorum. Mesele umursamak, umursamamak değil vakit yetiştirememe meselesi, gün geçtikçe çığ gibi büyüyen bir soru zinciri ile baş edememe meselesi.
      Size bir hediye geldiğinde, nasıl "Dur kutusunu açayım, bakayım, beğenirsem teşekkür ederim." demiyorsanız ben de bana gelen hediyeye aynısını yapıyorum. Ürünü paylaşıp teşekkür etmem yalnızca nezaket gereği olduğu içindir. Bana gelen hiçbir ürünü aldığım an çok beğendim demem, ambalajını, rengini beğenirim belki ama ürünü denemeden beğendim demem. Bana gelen hiçbir basın ürününü blog ya da başka bir hesabımda satışa çıkarmam. Eğer bunun bir örneğini dahi bulursanız blogumu kapatır giderim, çok iddialıyım. Başka bloglar ile beni karıştırıyor olmanıza çok üzüldüm açıkçası... Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  17. 5) Anlatım tarzın insanı bazen yoruyor. Yani bu mesleğinden, öğretmenlikten geliyor mutlaka ama bizi öğrencilerin gibi değil arkadaşın gibi görsen belki bu sorun ortadan kalkar ve eskisi gibi samimi olursun. Karşında sanki hiçbir şeyden anlamayan bir çoçuk varmış gibi anlatıyorsun, uzun uzun izah ediyorsun bu anlatım tarzı da insanı bir hayli uzaklaştırıyor senden.
    6) Artık hep üst sınıf ürün kullanman. Yani eskiden daha uygun fiyatlı ürünler de kullanıp tavsiyeler verebiliyordun ama artık hep üst sınıf ürünlerle dolu oldu favorilerin. Tabi ki de olabilir insan kaliteli ürün kullanmak ister ama uygun fiyatlı olup da çok iyi performansları olan ürünler de var ki eskiden biz senden bu ürünlerin adını duyabiliyorduk ama şimdi duyamaz olduk. Üst sınıf bir ürüne muadil gösterdiğin uygun fiyatlı ürünler de oluyordu ara ara artık hiç olmuyor. O yüzden artık sadece üst sınıf ürün kullananlara yönelik oldu videoların, blog yazıların ister istemez ve eski takipçilerin ile olan bizlerle bağların giderek koptu.
    7) Bir yenilik yok. Hep aynı tarz makyaj, favori vs videolar var. Öğretici, bilgilendirici, yeni makyaj akımlarını anlatan, teknik içeren videolar, blog yazıları yok denecek kadar aza indi. Örneğin; ''ombre eyeliner'' gibi yeni, farklı, öğretici videolar çoğalsa sıkıclıktan, tek düzelikten çıkmış olursun, bizlerle ile daha samimi bir bağ olur diye düşünüyorum.
    8) Videolar reklam içerikleriyle dolmaya başladı. Bu da bizdeki samimiyet hissini fazlasıyla azalttı.
    9) Sorulan sorulara cevap vermiyorsun, ilgilenmiyorsun. Bloğunda, videolarında ya da instagramında sana sorulan sorulara cevap vermiyorsun. Ten ya da medikal ürün tavsiyeleri ya da özel hayat ile ilgili olan sorular değil kastım, yazdığın yazıyla, çektiğin video içeriğiyle ilgili olan soruların büyük çoğunluğu cevapsız kalıyor, tenezzül etmiyorsun gibi bir his oluşturuyor bu da samimiyet hissini kaybettiriyor bize.

    Ben kendimce böyle tespitler yaptım. Amacım seni üzmek değil bunları dikkate alıp düzeltmen.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben seni ilk zamanlardan beridir severek takip ediyorum, halen daha öyle. Seni, videolarını, yazılarını, paylaşımlarını seviyorum, beğeniyorum fakat bahsettiğin ''samimiyet'' konusunda ben de bazı değişiklikler ve eksiklikler var hissettiğim gözlemlediğim. Amacım seni yermek, eleştirilerin dibine vurmak değil aksine eski sıcaklığının bize aynı şekilde yansımasını, bu durumların düzelmesini isteyerek ve umarak saygı çerçevesinde yazıyorum. Bu arada işinden ayrılmana hakikaten çok üzüldüm. Umarım bundan sonra böyle üzücü durumlar yaşamazsın. Kendimce tespit ettiğim, gözlemlediğim nedenler şu şekilde;
      1) O eski rahat tarzın, anlatımın kayboldu. Yani eski odanda, banyonda videolar çekerken hep yakınıyordun ışıktan, arka plandan ama rahattın, şimdi makyaj masan, odan, ışık sistemin filan var ne güzel ama o eski rahatlığın yok kasılıyorsun fazlasıyla videolarda bu da bizlere yansıyor haliyle tabi samimiyetsizlik hissi veriyor.
      2) Videoların, yazıların epey azaldı. Yani elbette ki zamansızlıktan fırsat bulamıyorsundur ama videoların, blog yazıların baya azaldı bu da bizlerde 'çok ilgenmiyor, eskisi gibi hevesi yok' izlenimi ve hissiyatı uyandırıyor, giderek samimiyet kaybı duygusu oluşuyor.
      3) Çekilişllerin sadece firmalardan gelen, ya da firmayla anlaşmalı ürünlerden oluşması. Yani kendi el emeğinle yaptığın ya da kendi imkanınla aldığın bir şeyi ''Ben çok severek kullanıyorum, siz de severek kullanın, ya da siz de çok istiyordunuz bu yüzden hediye etmek istedim'' tarzında bir amaç doğrultusunda olmuyor, ''X firması şu ürünü gönderdi, çekilişle size de hediye etmek istiyorum ya da X firmasıyla ortak olarak şu ürünü hediye ediyoruz ben çok sevdim, beğendim.'' tarzında oluyor hailyle bizi gerçekten önemsemediğin, çok fazla sevmediğin, bizi düşünmediğin hissayatı uynadırıyor, samimi olmayan bir his uyandırıyor bu da aramızdaki bağların daha zayıf olmasına neden oluyor.
      4) Ürünleri tarafsız bir şekilde anlatamaman. Yani her ürün için olan yorumların '' Çok sevdim, bayıldım, siz de mutlaka bir tane edinmelisiniz, i-na-nıl-maz güzel'' yorumlarının ötesine gidemedi. Yani eskiden objektif ve dobra bir şekilde eksi ve olumsuz yanlarını söylüyordun ürünlerin ama artık söylemez oldun. Her ürün mucize gibi anlatıyorsun eksi yanlarını söylemiyorsun eskisi gibi, sonra o mucizevi ürünü seni bir daha kullanırken, favorilerin arasında bile göremiyoruz. Haliyle bu faktör bizler senin ürün yorumların için samimiyetsizlik duygusu yaratıyor. Hatta geçenlerde benefit push up liner ı için olumsuz yanlarını söyledin o kadar şaşırdım ki böyle objektif olarak senin yorumunu duymayalı çok uzun süre olmuştu.

      Sil
    2. Tüm tespitler için, her biri için, yapıcı eleştirilerin için çok ama çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alacağım, kendi içimde değerlendireceğim.

      Sil
  18. Merhaba sizi yaklaşık 1 yıldır takip etmekteyim.Öncesinde neydiniz nasıldınız bilmiyorum.Fakat videolarınızdaki sunumunuz tarzınız gerçekten gerektiği kadar samimi.Samimiyetle laubaliliği aynı kefeye koyanlar için samimi görünmüyor olabilirsiniz.Zaman zaman insanlar karşılarındakilerde zayıf bir yön bulup acımasızca oradan vurmak isterler.Eğer kendinizde bu yorumlar için gerçekten bir cevap bulamıyorsanız emin olun mantıklı bir cevabı yoktur.Onlara algınızı kapatın.Ve tanıdığım iyi bir blogger der ki ''Bu benim yaşadığım en kötü şey değil.Neleri atlattım neler yaşadım elbette geçecek.Ve ben bunun üstesinden geleceğim'' :) Kendine güzel bak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin! Beni kendi silahımla vurdun, savunmasızım :)

      Sil
  19. Yazını okuduğumdan beri seni bu şekilde üzmelerine hem üzüldüm hemde sinirlendim.Bende üniversite zamanında ve okul bittiği zamanlar daha ucuz ürünler kullanıyordum. Ama makyaja olan ilgimin artması ve çalışıyor olmamın etkisiyle şimdi daha kaliteli pahalı bence daha güzel olan ürünlere yöneldim.Anlatım tarzını çok beyeniyorum eminim çok iyi bir öğreticisindir. Seni çok uzun zamandır takip ediyorum ve şunu söyleyebilirim makyaj konusunda kendini çok ama çok geliştirdin.Umarım bende günün birinde senin gibi güzel makyajlar yapabilirim.Firmalar tanıtımını yapman için ürün göndermeleri çok normal sadece sana göndermiyorlar ki o kadar emek veriyorsun önemli olan tarafsızca yorum yapabilmen.Ben bu konuda da samimiyetine inanıyorum.Herkesi memnun edemezsin.kısacası seni seviyorum ve gereksiz insanlar için üzme tatlı canını.









    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Eminim harika makyajlar yapıyorsundur. Görmeyi çok isterim :) Sevgiler

      Sil
  20. çok saçma, bence bu yorumları yapanlar benim yorumumu okuyorsa onlar anlatsın derdini biz de cevap verelim. Gayet de başarılısın bu işte ve bildiklerini, deneyimlerini de paylaşıyorsun. Evlerine gidip çocuklarına bakmanı ya da pahalı makyaj malzemelerinden onlara da almanı istiyorlar sanırım. İlham almamız bişeyler öğrenmemiz için yazıyorsun ya da video çekiyorsun. Benim gibi kalem tutmayı bilmeyen insan bile sayende çok şey öğrendi. Vakitsizlik hepimizin sorunu. Benim de aylarca yazmadığım oluyor. Çünkü hepimizin sosyal medya dışında bir hayatı var. Evde oturup "firmalar ürün göndersin, ben de hem yazarım hem de ihtiyaçlarımı gideririm. Reklam yapmamı mı istiyorlar, parayla yaparım." şeklinde blog yazanları, kendilerine gelen saçma sapan ürünleri dünya harikasıymış gibi yere göğe konduramayanları samimiyetsiz buluyorum. Sen hiç sıkma canını, makyaj sözkonusu olunca tek bahsettiğim sen oluyorsun,

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar,
      Kadim blog arkadaşım olarak senden bunları duyduğum için çok mutlu oldum. Teşekkür ederim :)

      Sil
  21. ben kolaylıkla insanlara uyuz olabilirim, bir kulp takarım yani. senin sıkı takipçin sayılmam ama hiçbir zaman nefret etme derecesine gelmedim, sinirlerimi bozmadın. sadece yaptığın makyajların genelde aynı göründüğünü düşündüm. ve instagram'da takipçilerini pek iplemediğin izlenimine kapıldım. bana samimi gelmeyen yanların var kısacası, ama ne haddime sana köylü, sınıf atlama çabası içinde demek?!

    sözlükte ağızlarına geleni söylemişler her zamanki gibi. sana hakaret eden insanlardan iki tanesini az buçuk tanıyorum, diğer yazılarından da anlaşılıyor zaten. ikisinin de ortak özelliği dedikoducu mahalle teyzesi kıvamında olmaları, hele biri var ki insanlardan zaten ölümüne nefret eden bir yaşlı teyze. emin ol seni yerden yere vuran insanların da birer pırlanta olmadığını iyi biliyorum yani. o yüzden, onların yazdıkları sayesinde hakkında bir kanıya varmıyorum. adam gibi eleştirseler evet yahu haklı olabilirler derdim ama direkt nefret kusuyorlar, o yüzden nedir ki bunların karın ağrısı diyebiliyorum sadece.

    azıcık aklı mantığı olan insanın da, bir insanın ardından durduk yere ağza alınmayacak laflar etmenin sağlıklı bir ruh hali olmadığını bilir ve ciddiye almaz böylelerini. lütfen sen de alma. eleştirileri ciddiye al, hakaretleri, küçümsemeleri alma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Objektifliğin hakkında ufacık bir şüphem bile yok. Bu dozunu artık ölçemediğim yorumları kimler yapıyor, hiçbir fikrim yok. Belki sokakta yürürken karşılaştığım insanlar, belki ülkemin bambaşka uçlarındayız, hiçbir fikrim yok. Artık bazı şeyleri duymamayı öğrendim ama sıklıkla söylenen "samimi değilsin" cümlesinin altında ne yattığını da bilmek istedim açıkçası. Önerilerin ve yorumun için çok teşekkürler.

      Sil
  22. Başlamadan belirteyim seni çoook ama çoook beğeniyorum! Lütfen bunu göz önünde bulundurarak oku yorumumu!
    Sorun şu ki gözümüzün önünde öyle çok değiştin ki, insanlar buna ayak uydurmakta zorlanıyorlardır. Bende bir öğretmenim ama özelde değil devlette. Ne kadar maaş aldığını bilmiyorum ilgilenmiyorum da ama kendime dönüp baktığımda şöyle bir ortak yön buldum; evlendikten sonra hayat kalitem çok değişti. Çok şükür harika bir evliliğim, ondan harika bir kocam var. Ama evlenmeden önce daha uygun daha az öz ürün kullanırken gördüm ki evlendikten sonra daha high end markalara yönelmişim ve bunları daha sık kullanır olmuşum. Bu sende de böyle.. Fakat insanların bu noktaya neden bu kadar takıldığını gerçekten anlamıyorum!! Ha sende sürekli çok pahalı marka gördükçe kıskanıp rahatsız oluyor olabilirler ama samimiyetsizlik bunun neresinde bulamadım? Belki sana sorulan sorulara ya da yapılan yorumlara cevap vermemen bir etken olabilir. Eskiden sürekli cevap verirdin yani bana bir kaç kere cevap vermişliğin var diğerlerini bilmem..
    Bir başka nokta ise "bazıları" gibi aşk böcüğü olmaman da bir etken olabilir. Senin sınırların var, bir duruşun var videolarda ya da yazılarda. Bu meslekten kaynaklıdır belki bilmiyorum ziraa bende de var o sınır.. Bu insanlara rahatsız edici gelmiş olabilir.. Fakat hiç yapmacık konuştuğunu, enerjinin düştüğünü, samimiyetsiz yazılarını ya da videolarını, marka yalakalığını görmedim. Tam tersi ben senin bu duruşunu seviyorum, zevkle izliyorum.
    Hatta bir itiraf daha yapayım evlenmeden önceki seni hiç beğenmez ama yine de izlerdim. Evlendikten sonra büyüyen olgunlaşan bu Hacer'i çok beğeniyorum ben! Severek ve zevkle izliyorum takip ediyorum.. Umarım sıkılmadan okumuşsundur. Bence çok da kafana takma çünkü kendi blogumda da defalarca karşılaştım, bir grup var ki blogger/ vlogger demeden yeren, aşağılayan, küçümseyip yerden yere vuran, onu üzmek için elinden geleni ardına koymayıp bunu iş edinen, bundan zevk alan bir kitle... Sabır diliyorum sana, sen bu yolda aynen böyle ilerlemeye devam et :D Öpüyorum çok :D Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shewgy,
      Mutluluğun daim olsun :) Benzer şeyleri yaşadığımız için beni senden iyi anlayan olmaz sanırım. Kendimi çok iyi hissetmeme sebep oldun, teşekkürler :) Sevgiler !

      Sil
  23. Tatlı gülüştü, içten, 'samimi' Hacer ablacım...
    Son beş yılda sen değiştin, çevren değiştin, hayatın değişti ama söylediğin gibi makyaja tutkun hiç değişmedi. Her yeni videoda o bitmek bilmeyen hayat enerjinle bizlerle konuşmanı zevk alarak izledik. Şahsım adına kimi videoları, sırf arka planda hayat enerjisi olan bir insanın sesi olsun, diyerek tekrar izledim. Her yeni videoda, her yeni tutorial'da kendini geliştirmeni ise imrenerek izledik. Kimimiz o; ''sabah erken kalktım, şu an saat sabahın 7'si ve sizlere video çekmek istedim'' deyişinde; kimimiz ise; beyaz fayanslı o küçücük banyoda çektiğin videolarda heyecana kapılıp makyaj tutkusunu yakaladık. Bu tutkuyla ilerlediğin yolda ise gerçek değişiklik senin profesyonelliğinde yaşandı. Bu profesyonelleşmenin getirisi olarak da kimi zaman kullandığın pahalı ürünler eleştiri konusu oldu kimi zaman ise yorumlara cevap yazmaman... Ama sen hiç bir zaman yapmacık tavırlar sergilemedin... Sadece izleyicilerin çoğaldı ve bu durumda da moral bozucu yorumların olması, en az iyi yorumların olması kadar doğaldı... Sen kendini hiç üzme ve bozma. Kötü yorumların da seni demoralize etmesine izin verme. Biz seni böyle çok seviyoruz, hep böyle güzel kalpli kal...

    Sevgiler Matmazel....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matmazel,
      Sadece makyaj beklentisi ile beni izlediğini biliyorum. Beni sevdiğin için böyle güzel sözler söylediğini de... Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  24. Aklınızdaki sorulara cevap arama çabanızı takdir ediyorum. Maalesef ki insanlar önyargılı ve peşin hükümlüdürler, üstüne bir parçada istatiksel olarak genele bakmadan bir kaç davranıştan genel hakkında bir yoruma varma eğilimi içine girebilirler, girebiliriz hatta kendimi de içine katayım. Bizim için hassas olan, kendimize prensip edindiğimiz, asla yapmam ya da hep yaparım dediğimiz davranış tipleri ya da tutumlar geliştirmişizdir. Bu tutumlara uymayan şeyler gördüğümüzde eleştiriyoruz sanırım. Belki insanlar da bir kaç şeye bakıp öyle bir fikre ulaşmışlardır bilemiyorum fakat ben mesela "heyooo müstakbel nişanlım bana i-phone aldı, balayına amerikaya gideceğiz" gibi şeyler yazıp söylediğinizde çok şaşırmıştım. Elbette bunları söyleminizin pratikte bir sebebi vardı, ne bileyim işte videolardaki görüntü kalitesi düzelecek, ya da şu ürünü amerikadan alacağım gibi sebeplerle bunları paylaşmıştınız fakat uzaktan bakınca niyetiniz ne olursa olsun bunları söylemeden de yaptığınız şeye devam edebileceğiniz düşüncesi aklımı kurcalamıştı. İnsanın sosyo-ekonomik statüsü ne olursa olsun bu tür paylaşımlarda bulunmak çok hoş olmayabiliyor. Bunlar günlük hayatta aslında çokça esprisini yapıp güldüğümüz durumlar değil mi hatta? Çok eminim ki sizin de hoşunuza gitmiyordur bu tip davranışlar.

    Bir diğeri, daha önce de yazılmış ama konuyla ilgili farklı bir yorum yapmak istedim. Önceden daha uygun fiyatlı ürünler kullanırken, şimdi neredeyse hep pahalı markalarla ilgili düşüncelerinizi belirtmeniz. Ama sıkıntı burada değil tabii ki. Tabii ki maddi durumunuz değiştikçe ve alım gücünüz arttıkça daha kaliteli ürünler kullanmak istemeniz gayet normal. Fakat burada kritik nokta bunlar hakkında fikir belirtirken makyaj hayatınız boyunca sanki hep bu markalarla yatıp kalkmışsınız ve o ürüne sahip olmak bakkaldan sakız almak kadar normal ve kolaymış gibi davranmanız. Değişimi ve samimiyetsizliği buralardan çıkarıyorlardır diye düşünüyorum, çünkü eskiden ürünlerin fiyatından dolayı erişim imkanınız olmadığını dile getirdiğinizi hatırlıyorum. yani mac mağazasına girdiğinizde bir ruj alırken önceden bir kaç kere düşünürken şimdi düşünmeden alabiliyor olmanıza şükrediyorsanız eğer siz de bunları daha kolay alabilecek duruma geldiğinizi farkedip, kendinizi geçmişle kıyaslamış oluyorsunuzdur otomatikman. Buradan hareketle makyaj ürünleri konusundaki tercih sürecinizdeki değişikliği ve bu değişiklikle ilgili kişisel yorumlarınızı daha sesli, izleyicilerinize geçecek şekilde yaparak bu sorunu aşabilirsiniz belki. Anladığım kadarıyla insanlar bu konuda bir beklenti içindeler.
    Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir, sürç-i lisan ettiysem affola. Amacım sizi eleştirmek değil, kafanızdaki sorulara alternatif cevaplar bulabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar doğru tespitlerde bulunmuşsunuz ve düşüncelerinizi nasıl güzel, anlaşılır şekilde ifade etmişsiniz. Yanlış anlamak mümkün değil. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  25. Biz senin kalbini, iyi niyetini biliyoruz canım benim, sen hiç kafana takma bunları, üzülme nolur. Biz seni çok seviyoruz. Ama insanlar o kadar hadsiz ki seni işinden olduracak kadar ne olmuş yani? Şikayete varıncaya kadar nasıl bir nefretle dolmuş! Ayıptır yahu! Nerede yaşıyoruz Dallas Texas mı burası? Güya müslüman ülkeyiz. O iş yeri de bir kişinin şikayetine bakarak seninle yollarını ayırıyorsa bir durup düşünmek de fayda var. Hayırlısı olsun her şeyin canını hiç sıkma sen. Böyle bir çirkinlik yaşanmaz inşallah bir daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir,
      Bazen gerçekten Texas'ta yaşadığımı düşünüyorum biliyor musun? İş yerimden ayrılmam bununla ilgili değil, yanlış anlaşılma olsun istemem. Ama bu olay da çok canımı sıktı, gerçekten çok.

      Sil
  26. Blogger takip etmeye senle başladım. Beğendiğin ürünlerin uygun fiyatlı olanını göstererek verdiğin örnekler sayesinde çok güzel ürünlere sahip oldum. Senden çok süre sonra bi kaç kişiyi daha takip etmeye başladım çünkü senin kadar kendini sıcak hissettiren çok az.. Konuşma tarzına bayılıyorum desem yeri. Özellikle "çünküüüü" diye uzatmaların yok mu benim de artık senin gibi konuştuğumu farkettim. Soru cevap videosunda soruma uzunnn uzunnn cevap vermişsin ilk ismimi duyduğumda kalbim hop etti :) çok teşekkür ederim. Kesinlikle en güzel terapi dua etmek. Yapmacıklık, samimiyetsizlik bunlar sana çok uzak olan tabirler. En azından saçma sapan her aldığı şeyi videoya çekip şunu da aldım bunu da aldım diyenlerden olmaman. Bari burdan anlasınlar o eleştirenler! Seni eleştirenler senin sahip olduğun hayata sahip olsaydı eminim o eleştirilerin sahibi olurlardı. Videolarını uzun bile olsa geçiş yapmadan uzun uzun izlediğim tek kişisin. Özellikle ağzından çıkan kelimeleri teker teker telaffuz etmen çok hoşuma gidiyor. Her zaman şuna inanırım. Başarı arkandan düşmanları getirir. Seni sevenlerin oranı sevmeyenlere göre büyük bi fark yaptığına göre gerçekten canını sıkmana gerek yok. Yaşım kaç olursa olsun bi tek senin videolarını özlerim. Rabbim bu mübarek gecede hepimizin dualarını kabul etsin.. Sevgiler Hande..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande,
      Yorumun için çok teşekkür ederim. Açıkçası süperim, bu işi çok iyi yapıyorum gibi bir iddiam yok. Son zamanlarda ne kadar paylaşımda bulunduğum da ortada... Ama senin yazdıkların gibi güzel yorumları okudukça nasıl mutlu olduğumu anlatamam :)

      Sil
  27. Sizden kudurmuş gibi nefret edecek ve sözlüklerde kinini kusacak kadar sanal dünyayı umursayan insanın kendisi ciddi sorunludur bir kere, (haters gonna hate) buna takılmayın öncelikle.
    Ancak, birçok kişinin de dediği gibi high end ürünlerden başka ürün tanıtmaz oluşunuz, çok nadir post hazırlamanız, blogda hiç değişiklik olmaması, yeni bir pırıltı yeni bir fikir görememek, konuşma ve anlatım tarzınızdaki sıkıntı, blogtan çok instagrama ağırlık vermeniz ve temel olarak bütün bunların tam da evlenmenizin ardından meydana gelmesi insanlarda bir nebze antipati yaratmış olabilir, bende yarattı en azından. Samimiyetsizlik suçlaması çok da haksız bir itham değil o açıdan bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Üst üste aynı tespitlerde bulunulması benim de kendimi gözden geçirmeme sebep oldu.

      Sil
  28. İlk olarak kimsenin sizin özelinize, mesleğinize ya da karakterinize hakaret etmeye hakkı yok, sizinde böyle bir terbiyesizliği sindirmenize gerek yok Hacer hanım. Bu, bu işin getirisi değil olsa olsa karşınızdakinin karaktersizliğidir. Kimse kusura bakmasın ama adama sorarlar nefret edecek derecede bir insana olumsuz hisler besliyorsan o zaman ne halt etmeye takip edip duruyorsun diye git başka insanları takip et madem sevmiyorsun. Böyle davranışları hiçbir şekilde hazmetmek zorunda hissetmeyin kendinizi. İnsanımızın saygılı olmayı öğrenmesi gerek. Sevmiyorsan istemiyorsan takip etmezsin olur biter.
    Esas meseleye gelince benim size bir eleştirim olacak ben sizi uzun zamandır takip ediyorum. Samimiyetinizde en ufak bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum lakin yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi maalesef bir tek düzelik mevcut. Burada bence sıkıntı şu yabancılara baktığımızda 3 tip youtuber/ blogger var ( bu benim düşüncem katılan veya katılmayan olabilir saygı duyarım) birincisi sadece makyaj teknikleri ve değişik örnekler üzerine yoğunlaşıp her gün ya da gün aşırı bunu uygulayanlar,bunların genelde yeni ürün tanıtımı gibi olaylarla pek alakası yok,örnek: http://www.youtube.com/user/EuphoricCreation?feature=watch . İkinci kesım makyajında neredeyse hiç değişiklik yapmamasına rağmen ürün incelemesi konusunda kendini aşmış olanlar ki bence en meşhurlarından ve benim açık ara favorim olan ikisi http://www.youtube.com/user/essiebutton ve http://www.youtube.com/user/FleurDeForce dur. Ve son olarak üçüncü kesimde her ikisi konusunda da gerçekten çok başarılı olanlar ki bu alanda gösterebileceğimiz en önemli örnekte https://www.youtube.com/user/GlamLifeGuru ‘dur. Arkadaşlarında dediği gibi başlarda sizde her ikisini de çok iyi götürüyordunuz değişik makyajlar ve değişik ürün incelemeleri görüyorduk ama son zamanlarda olumsuz yorumlar, zamanınızın olmaması … gibi durumlardan dolayı sanırım bir kopukluk oldu bu da takipçilerinizde bir bosvermislik hıssı uyandırıyor maalesef. Bence sizin yapmanız gereken nacizane önerimdir uzun soluklu bir takipçiniz olarak ; zamanınızın da kısıtlı olduğunuzu düşünürsek ikisinden birine ağırlık vermeniz. Bu diğerini tamamen boşvermek anlamına gelmiyor elbette.
    Bir diğer meselede ülkemizde hem youtuber/ bloggerların, hem de takipçilerinin unutmaması gereken bir şey var bizim ülkemizde bu meslek olarak yapılmıyor. Yabancılar vakitlerinin neredeyse tamamını bu işe ayırıp profesyonel olarak yapıyor bu işi. O yüzden kimsenin aşırı beklentilere girip umduğunu bulamayınca karşısındakini hırpalamasına hakkı da yok gerek de yok. Bunlar benim fikirlerim sayenizde bu konulara değinebilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum çünkü yazılan çirkin yorumları ben bile okurken öfkeleniyor ve üzülüyorum.Umarım herkes birbirini sevmek zorunda olmadığını ama saygı duymak zorunda olduğunu anlar bir şekilde. Sevgiler…


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilal Hanım,
      Öncelikle teşekkürler. Harika bir gruplama yapmışsınız. Ben de söz ettiğiniz vloggerları sıkı sıkı takip ediyorum. İnanın işten ayrılmaya karar verdiğim dönemde, acaba bir yıl çalışmasam da yalnızca blogger/vlogger olarak mı yoluma devam etmeyi denesem diye bile düşünmüşlüğüm oldu. Ancak ülkemizde bu yol ile geçim sağlamak büyük bir risk almak demek ve ben de bu riski göze alamadım. Yazıda belirttiğim yıkıcı olaylardan sonra sanırım bir adım daha geri attım. Sevgiler

      Sil
  29. Sevgili makyaj günlüğü, özel bir eğitim kurumunda sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum, ve eşekten düşeni eşekten düşen anlar diyerek sert bir giriş yapıyorum. İnsanların sabah 9'da ofislerine gidip çay kahve günlük gazete ve muhabbet sonrası 10'a doğru başladıkları işlerine bakıp gülüyorum hep alt tarafı öğretmensin diyenlere, biz çocukları saat 7:50 itibariyle servislerden karşılayacak şekilde hazır bulunuyoruz. Yerleşmelerini gözlemliyor, kahvaltıya indiriyor, ellerini yıkayıp yıkamadığını, yumurtasını yiyip yemediğini kontrol ediyoruz. Ardından sınıfa dönüyoruz ve tahminen öğlen saatine kadar aralıksız onların verimli bir şekilde derse devam etmeleri için bir tiyatro oyuncusu edasıyla çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla dertleşerek her gün farklı bir restorantta yiyebileceğimiz yemeklerimiz yok asgari 500 kişilik yemeklerle çocukların yine yemeklerini gözlemleyerek 20 dakika içinde bitirmeye çalışıyoruz. Öğleden sonramız veli görüşmeleri, okul içi toplantılar, plan hazırlıkları ve ödev kontrolleri ile geçiyor. Yavruları geçirirken bitap durumda oluyoruz. Tüm gün ayakta nöbet tutmuş ve mütemadiyen gülümsemiş olarak. Günümüz şikayet dinlemekle geçiyor. Bir aralık bulup eşinizle telefonla konuşmak isteseniz görüşmeniz biri ağlayan biri de bağıran bir çocuk tarafından kesiliyor ve onları sakinleştirmek zorunda kalıyorsunuz. Tam bir maymunlar cehennemi. Akşam eşiniz sizin saat 9'da uykunuzun gelmesini anlamıyor. vsvs. bu konuda çok şey yazılabilir.
    Şimdi bana gelip de her sabah saat 9'da blogundan yeni bir ürün yazısı yazanlarla kıyaslamasın sizi. Akşam saat 11'de bile bizim telefonumuz dünyadaki en önemli varlığı olan çocuğunun parmağında şeytan tırnağı çıktığını yazı yazarken zorlandığını haber vermek için arayarak 30 dakika konuşabilir.
    Yani vakitsizlik derken, yorgunluk derken, yeni evli olmak ve ev düzenini sürdürüyor olmak derken ne demek istediğinizi biliyor anlıyorum.
    Sizde benim dikkatimi çeken özellikler, konuşkan-bıcır bıcır ve samimi olmanız, ve size sorulan sorulara yanıt vermek istemedğinizde nasıl profesyonel olumlu cümleler kullandığınız, kendi ailenizle geçmişinizle ilgili çok açık olmanız..
    Şimdi neden benim dikkatimi bu özellikleriniz çekti?
    Çünkü karşınızdaki kişide sizin dikkatinizi çeken özellikler kendinize en yakın hissettiklerinizdir.
    Eşinizin biyerlere geç kalması sizi rahatsız ediyorsa siz de bir yerlere geç kalan birisinizdir.
    Yani uzatarak anlattım bu da sınıf öğretmenlerinin bir özelliği sanırım :D
    Sözlükteki yorumları okudum. Cümlelerin geliş şekli hep olumsuza vurgu yapma şeklinde... Bir insan hakkında bahsederken aslında kendimizi anlattığımızı unutmamaya çalışırım ben hep. Onlar da kendilerini yansıtmış.. Siz kendi cümlelerinizden mesulsunuz.. Biz sizi kendi cümlelerinizle değerlendiriyoruz.. Onları da kendi kurdukları cümlelerle.. :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nasıl güzel açıklamışsınız aslında vakit bulamıyorum derken neler demek istediğimi ! Ah nasıl güzel ! Halden anlamanın karşılığını yukarıda görüyoruz :) Asla işimden ya da sosyal medyada yaşadıklarımdan şikayet etmiyorum çünkü bunlar benim tercihlerim. Ama öyle cuk oturacak bir yorum ki yukarıdaki, nokta ! Üstüne söz söylemek çok yersiz. Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
    2. ne demek rica ederim.. sevgiler...

      Sil
  30. Şurada yapılan 30 yorumun 1 tanesine bile cevap vermeyişiniz samimiyetsizliğinizin en büyük kanıtıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi ben buna cevap yazıyorum ya, o da samimiyetsizliğimden. Çünkü ben robotum, çünkü ben yazılanları kendi içimde sindirip, süzgeçten geçirmek için biraz zamana ihtiyaç duyamam. Ne diyeyim... Siz de haklısınız.

      Sil
  31. Ben kendi düşümcelerimi paylaşıyorum bakalım bunları yayınlama cesaretin var mı yok mu göreceğiz.Eskisi gibi objektif değilsin. Uzata uzata anlatman yok mu, tahammül edilmiyor. Uygun fiyatlı ürün önerilerin yok ki eskiden vardı. Hep aynı tarzda paylaşımlar hiç değişik yeni bir şey yok.Konuşurken gereksiz yere çok kasılıyorsun. O eski rahatlığın yok bir kere. Artık eskisi kadar ilgilenmiyorsun ne blogla ne youtubela. Bir kere de kendi paranla aldığın bir şeyle çekiliş yap da görelim! Hep firma hediyeleri!Ne sorulanlara cevap veriyorsun ne ilgileniyorsun, madem böyle yapacaktın neden bu blog/vlog alanına yöneldin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu Rus ruleti mi oynuyoruz, hangi cesaretten bahsediyoruz ? :)
      Esas cesaret ne biliyor musun? Bu kadar kötü bir insanı ve blogunu takipten çıkarmak. Hadi, hodri meydan !

      Sil
  32. Hacer ablacım öncelikle sana şunu söylemek istiyorum kendini tamamen boş ve yersiz yere üzüyorsun.Biliyoruz ki her insan hata yapar ve zamanla huylarında yaşam koşullarından kaynaklı değişiklikler olur.Kimi insan egolarına yenik düşer ki bu çok normal .Ben psikoloji eğitimi alan biriyim ve öğrendiklerim bana şunu kanıtladı ne olursa olsun diğer insanlar dışarda kalır ve sen benliğinle baş başa kaldığında kendine yazık ettiğini anlarsan o zaman olgunlaşıyorsun. Bir hocam hep der ki - bir birey sürekli eleştiri ve nefret halindeyse benliğini sevmiyor ama sevdiğini sanıyordur buna sahte egoistlik denir. - Yani ego gayet normaldir ama bazı bireyler gelişememişliklerini başkalarının egolarından kazanmak ister ve bu nedenle başka insanların benliklerine saldırırlar. Bence senin maruz kaldığın durum da bu. Şimdi soracaksın ben kendini beğenmiş egoist biri miyim; ablacım hangimiz değiliz ki İNSANIZ . Unutma ki tanrı bile bizleri kendi suretinde yaratıp benliğini yüceltmemiş midir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buse,
      Olaya bilimsel bir bakış açısı da getirdik ya, tam oldu. Vallahi süper oldu :) Teşekkürler

      Sil
  33. Merhaba 2 senedir ara ara sizi seyrediyorum hatta yazınızı okuduktan sonra ilk izlediğim videonuz geldi evde kaş almayı anlatıyordunuz o an fark ettimki gerçekten eskşiden daha neşeli makyaj yapmaktan daha zevk alır bir haliniz vardı
    belki evlendikten sonra eşinize , evinize karşı sorumluluğunuz hayatınızdaki sorumluluklarınıza eklendi ve bundan dolayı eskisi kadar video çekemediniz blogunuzla ilgilenmediniz , mesala bu yazınızıda 21 de yazmışsınız ama bugün 6 gün geçmiş olmasına rağmen tek bir yoruma cevap yazmamışsınız bu durumda insanlarda size karşı olumsuz bir duygu yaratıyor olabilir.
    Şahsen ben sizin videolarınızdan sadece makyaj tekniğinizle ilgili olanları izler oldum , bitirdiklerim veya favorilerim gibi videolarınızı takip etmiyorum aslında edemiyorum desem doğru olur çünkü ürünler benim alamayacağım kadar çok pahalılar ve alamayacağım bir ürünün performansınıda dinlememe gerek yok bu konuda diğer takip edemediğim blogger Görkem
    Eğer sizi benim gibi alım gücü orta ve altı olan insanlarda takip etsin istiyorsanız siz kullanmasanızda en azından o pahalı ürünlere muadil ürünleride söyleyerek videolar çekmeniz olabilir
    başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri ve eleştiri için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dikkate alacağım bunları.

      Sil
  34. Ben de cogu yazilana katılıyorum hic bir yoruma cevap vermiyosunuz burdan bile belli bu yazinin altina gelenlere bile cevap vermemissiniz videolarin aralari cok acik ve gelen video da genelde hep ayni makyajlardan olusuyor

    YanıtlaSil
  35. Merhaba. Öncelikle belirtmeliyim ki sizi uzun süredir takip ediyorum. Bana soracak olursanız asıl problem samimi olup olmadığınız değil, insanların sürekli hayatınıza dahil olmak istemesi. Öncelikle siz gönüllü olarak makyajı sevdiğiniz için, insanları bu konuda bilgilendirmek için bu kadar çaba sarf ediyorsunuz. Bu işin geri dönüşünü yorumlarla, mesajlarla bir şekilde alıyorsunuz. Ancak bu bazı "meraklı" insanlar için yetmiyor. Sizin yaşantınız, eşiniz, aileniz size sorulan sorulardan da belli olduğu üzere merak ediliyor. Samimi olmadığınızı söyleyen insanlar insanlar tüm özelinizi onlarla paylaşmadığınız için sırf meraklarını gideremediklerinden sizi samimiyetsizlikle suçluyorlar. Ayrıca neden samimi olmak zorundaymışsınız? Bence yaptığınız iş en ön planda olmalı o kadar.
    Her yoruma cevap vermediğinizden şikayet edilmiş, fotoğraflarınızın altı aynı soruyu binlerce kez soran insanların yorumlarıyla dolu. Hem herşeye cevap verme zorunluluğunuz mu var canım?

    YanıtlaSil
  36. Sizi çok uzun zamandır biliyorum hatta bu blogu açmadan bile önce bir siteden tanıyorum.. Bence de çok değiştin en azından bunu görebiliyorum o zamanda videoların vardı kısacık da olsa. İnsanların buluştuğu nokta şu o zaman normal uygun ürünler kullanıyordun ve bundan sıkıntı duymuyordun. Çoğu blogger high end markalar kullanıyor ama bunun yanında gerçekten beğendikleri uygun fiyatlı ürünler oluyor o yüzden bu kadar sen çok değiştin çok high end kullanıyorsun yorumları onlarda olmuyor. Siz o zaman öğrenciydiniz şimdi iş sahibisiniz kendi maaşınız var artık yüksek kalite alıp kullanabilirsiniz buraya kadar sıkıntı yok ama artık git gide sadece high end ürünleri kullanmaya, onları çok beğenmeye "bayıldım, favorim inanılmaz güzel" demeye ve uygun fiyatlı ürünlerde "idare eder, tam aynısı olmasa azıcık benziyor, çok beğenmedim" demeye başladınız malesef. Her uygun ürünü elinize aldığınızda merakla bekliyorum belki olumlu güzel bir şey söylersiniz diye ama evet bu uygun fiyatlı ama çok güzel dediğiniz nadir bir ya da iki üründür, yani onlarca normal ürün var hepsi mi kötü hepsi mi dandik. Ve evet bi arkadaş da demiş artık çok kasıyorsunuz kendinizi, bırakın hata yapın, bırakın biraz çirkin çıkın, bırakın diliniz sürçsün eşyalar düşsün rahat olun biraz.

    YanıtlaSil
  37. İlk kez size yorum yazıyorum , siz bir konu açmışsınız öyle yazmışsınız ki sanki karşılıklı dertleşmek ister gibi veya bizlerden bir fikir almak ister gibi ama biz yazıyoruz siz tenezzül edipte bir cevap bile yazmıyorsunuz
    Gerçekten bu durum bana çok tuhaf geliyor , eğer sadece ürünler hakkında fikir vermek veya makyaj tekniklerinizi göstermekse amacınız neden insanların tepkisini dert yapıp sanki değer verirmiş gibi konu açtınız? eğer takipçilerinize değer veriyorsanız neden tenezzül edipte cevap yazmıyorsunuz?
    kim ne derse desin benim bu tavırınızdan sonra size karşı fikrim çok değişti , demekki insanlar haklılar demeye bile başladım
    zamanınız varki mesajlarını okuyup yayınlıyorsunuz ama cevap vermiyorsunuz
    paranın insanları değiştirdiği zaten bilinen birşeydi ama sizin tavırlarınızla daha bir desteklediniz
    2 senedir sizi takip ettiğim heryerden takipi bırakıyorum başarılar

    YanıtlaSil
  38. Biraz daha farklı bir yorum getirebilirim seni birebir görme vakit gecirebilme imkanini bulmus biri olarak ^^

    Bir blogger bulusmasinda tanistik bizzat ve masada gördüğüm en sicak kanli kisiydin ki o donem maruz kaldigin bu elestirileri dusunup yahu bu kizin nesi samimiyetsiz ki ? Diye icimden gecirmistim :)) Blog / vlog isini ne kadar askla yaptigini ayiramadigin vakit icin heyecanla nasil telafi edeceginin planlarina bizzat sahitim. Özeleştiri yapabilmek de samimiyetin golgesidir zaten.

    Blog kimligi bir yana okuyucu olarak da begendigim ve duruşunu takdir ettigimi soyledigimde yanaklari al al olan bir insani boyle adlandirmak cidden talihsiz.

    Ön yargi kotu şey hic birimiz bizi sevin diye bagirmiyoruz insanlik halidir herkese ayni elektrigi de veremeyiz ... Bu denli uzulmene üzüldüm . Yaptigin ise kiymet veren ozel hayatina saygisi olan verdigi fotograflarda bile evlilik kurumuna saygisi olan birisin kizacak bazilari bu soylemime ama gercek bu. Herkes kendi ermiş gibi birbirine ahkam kesmekte.

    Bizde neden dunyaca unlu bi blog ya da vlog yok . Biraz daha sevgi diyorum sadece : ))) Birbirimize destek olalim curuk elmalari da yok sayalim.

    Operim :***

    YanıtlaSil
  39. Sorun high end degil sorun su bloga baktiginda yeni yazilarin HEPSI markalardan gelen urunler ve onlari ovmen sonra da o kadar ovmene ragmen bir daha da kullanmaman. O zaman bu blogun amaci reklam panosu olsun. Ayrica :) koyunca guzel ya da havali durmuyor. Ya da lafi guzel tamamlamis

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Hacer hanim :)

    Sizi samimiyetsiz bulanlari gercekten anlamiyorum. Sizin insanlara samimi gorunmek ya da sevilmek gibi bir cabaniz ya da misyonunuz olmadigini sadece bildiklerinizi, deneyimlerinizi, ilgi alanlarinizi bizlerle paylasmak icin burada oldugunuzu dusunuyorum. Ote yandan; bir kac ay once sizi e-mail yollamis ve bizim online hediyelik esya sitemiz icin , sizinle bir calisma yapmak istedigimi blirtmistim, siz de son derece samimi ve durust bir sekilde bana cevap vermistiniz ki bu da sizin , sizi takip edenlere karsi samimi ve ilgili oldugunuzun bir gostergesidir diye dusunuyorum.

    Sizi samimi bulmayanlar ve '' cekemeyenler'' mutlaka olacaktir, belki bilirsiniz '' hic bir basari , cezasiz kalmaz'' iste tam da boyle bir ulkede yasiyoruz degil mi :))

    Guzel niyetinizi ve pozitif enerjinizi , sadece sizi takdir edip, izleyenler icin harcayin derim, digerlerini de bosverinnnn gitsin :)

    Sevgilerimi yollarim.

    İrem

    YanıtlaSil
  41. Sanal ortamda samimiyet aramak ve tanımadığın insanı bu konuda yargılamak ne derece doğru önce bunu sorgulamak lazım. İnsanlar kendi çevrelerinde bulunanlara tahammül edemezken klavye karşısına geçip birilerine akıl vermek çok saçma. Bence herkes yerini haddini bilmeli, beğenmiyorsan çek git arkadaş zaten "takibi bırakıyorum" culara da ayrı bir hastayım. Kırmızı halılar serelim tepelerinden çiçekler dökelim ne olur bırakma gitme diye, hayır nasıl bir boşluk bu nasıl bir hazımsızlık. Sanırım ilk blog yazmaya başladığın zamanlara rastlıyor blogla tanışıklığım, bir an bile herhangi birşey için yargıladığım aklımdan böyle bir şey geçirdiğim olmadı. Uygun fiyatlı ürün önerileri yapılmıyor eleştirilerini de saçma buluyorum. Herkes kendi bütçesine göre ürünler kullanmakta serbest neden bir başkasına fikir vermek adına daha iyisini kullanabilecekken sırf başkaları için istemediğim bir ürün kullanayım. İnsanları eleştirmek kolay, bence eleştiriye ilk olarak kendimizden başlamalıyız. Senden ricam doğru bildiğin yolda ilerlemeye devam et. Kimse için canını sıkmaya değmez.
    Dilek

    YanıtlaSil
  42. Bugune kadar okumus olduğum en guzel yazı gercekten sanal ortam ve ınternet sart. tum duygu ve dusunclerınızı paylaşabılıyorsunuz.
    #antalya #antalyaairport

    YanıtlaSil
  43. Benim sizi artık heyecan ve beğeniyle takip etmeme sebebim:
    1) Artık tüm makyaj videolarında aynı...aynı...aynı şeyleri görüyorum bu durum sıkıyor,neden farklı teknikler denemiyorsunuz.
    2)Diksiyonunuzun düzgün olması algılanması adına sonradan Türkçe öğrenmiş bir İngiliz aksanı ile konuşmaya çalışmak çok özenti ve itici geliyor bana.
    3)Makyaj videolarının aynılığı kadar saç sitiliniz de yıllar yılı hiiiiç değişmedi,her gördüğümde aynı insan, ben senelerdir saçımı uzattım,kısalttım,boyattım,topladım,açtım,düz fön,kıvırcık......Siz bir bloger olarak değişime açık olmalı insanları bazen şaşırtabilmelisiniz diye düşünüyorum.
    4) Video ya da foto altına yazılan yorumlara hiiiiç mi cevap verilmez arkadaş....İnanılmaz bozuluyor insan ve zaten zaman içerisinde önemsenmediği hissi ile takipten vazgeçiyor.
    Unutmayın!Sizi takip edenler sizden daha çirkin,eğitimsiz,bilgisiz,fakir,bakımsız, sizi idol edinmiş zavallılar değil..Bu bilinçle dostlarınızla paylaşımda bulunuyormuş hissi-güveni ve samimiyeti ile paylaşımlarda bulunduğunuz takdirde bunu bizler farkederiz,hissederiz emin olun

    YanıtlaSil
  44. Sizi bir süredir takip ediyorum.Alında her paylaşıma yorum bırakan biri değilim ancak bu paylaşımı görünce üzülmüşsünüz,moraliniz bozulmuş gibi geldi ve bir şeyler yazmak istedim. Sözlüklerde isminiz adına yazılmış yorumlar var ve birçoğu da olumsuz.Olumsuz olması bir yana çoğu yaşam tarzınıza,evliliğinize,kişiliğinize yapılmış yorumlardı.Açıkçası sizi kendi yerime koyup şöyle bir düşündüm,sizin yerinizde ben olsaydım bu yorumlara çok üzülür hatta bu işi bırakacak derecede moralim bozulurdu.çünkü evlenince sınıf atladı ya da öğretmen olduğu için üslubu bu şekilde diyenler olmuş.Şunu söylemeliyim ki ben de bir öğretmen adayıyım ve herkes öğretmen olamaz ve bu ağır olmuş,açıkçası ben de sinirlendim bu şekilde konuşan insanlara. Halbuki ben hakkınızda iyi şeyler okuyacağımı düşünmüştüm.Çünkü bence olgun bir kişiliğiniz var birçok blogger, vlogger gibi antipatik gelmiyorsunuz bana.İzleyenlerinizle aranızdaki mesafe de bence olmasını gerektiği gibi.Sizin yerinizde ben olsaydım ben de aynı tavrı takınırdım.Yrıca çalışma hayatına başlayınca ben de kaliteli olduğunu düşündüğüm bazı markalara yönelececeğimi sanıyorum bunun neresi kötü ? Hekes az çok böyle olmak istemez mi ? Bence işin içinde biraz çekememezlik var var gibi geliyor bana.Firmalar da ayrıca sadece size hediye göndermiyor ki bu işi yapanlara gönderiliyor genelde.Bence bunları kafanıza takmayan bu tür yorumlar sizi daha çok motive etmeli :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  45. açıkçası ben de ara verdiğinizde biraz bozuluyorum ama her defasında tekrar bloğunuza girdiğimde aynı dikkatle okuyor ve izliyorum .Sadece o konuda eleştiri yapabilirim ama onun dışında diksiyonunuz ,aile yaşantınızla ilgili yapılan yorumlara kulak asmayın bence ..benim derdim makyajla ilgili bilgi almak, güzel zaman geçirmek ise onlara takılmam zaten. ayrıca iyi bir öğretmenin diksiyonu bozuksa sorun vardır. ben bilhassa memnun olurum böyle öğretmenler gördüğümde. herkesi memnun edemezsiniz ,ayrıca herkes takibi bırakmakta özgür ama anlaşılan onu da yapmaya kıyamıyorlar;))..daha bol videolar ,paylaşımlarla görüşmek dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  46. sizi ne kadar süredir takip etiğimi gerçekten bilmiyorum ancak takip ettiğime de 'iyi ki..' diyebiliyorum. Çalışan ancak bekar olan bi bayan olarak sizin yaptığınız işi yapmaya kalksam gözümde büyür, asla yetişemem ama siz evli olmanıza rağmen, çalışmanıza rağmen ve farklı sorumluluklarınız olmasına rağmen yine de bu işi yapabiliyorsanız, hem de ilk günkü gibi heyecanla!!!, işte sadece bu bile takdir edilir. Samimiyet konusuna gelince sanal ortam nihayetinde, olunabilecek en iyi şekilde sergiliyorsunuz zaten herşeyi. İnanın bunun bi tık ötesi fazla lakayıtlık, bi tık aşağısı da fazla samimiyetsizlik olurdu. Bence yaptığınız herşey, tüm davranışlarınız gayet saygı çerçevesinde ve olması gerektiği gibi. Olumsuz davranışlar, saygısız insanlar her yerde var malesef özellikle de internette . O yüzden bence sizin sloganınız ' beni bilen bilir, bilmeyene selam olsun :) ' olmalı diyor ve başarılarınızın devamını diliyorum :)
    ben ve diğer birçok takipçiniz sizi çok beğeniyor ve seviyoruz :)
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  47. Sizi youtube reklamında gördüm. Diksiyonunuz, konununuza hakimiyetiniz, ilgili bakışlarınız sizi samimi (Bence) ve PROFOSYONEL gösteriyordu. Samimiyet iki anlama değerlendirisek 1. si sıcaklık ( kendi gibi olan, kendine yakın olan) 2. si yaptığı şeyi içten ve inanarak yapan. Eleştrilerin sıcaklık anlamında geldiğini düşünüyorum. Anladığım kadarıyla işinizde sürekli kendinizi geliştirerek, bilgi birikiminizi ve deneyiminizi artırarak ilerliyorsunuz. Bu durum sizi başlangıçtaki kendi halinizden ve o halinize kendini yakın hissedenlerden (samimi) zamanla uzaklaştırıyor ve bu durum dillendirilmeye başlıyor. Ancak işinizde üstüne koyarak ilerlemek doğanızda var ve bu gayet güzel bir şey. Duyduğunuz söylemler doğal bir süreç ama kesinlikle negatif algılanak bir şey değil. Asıl önemli olan samimiyetin 2. Anlamının kaybedilmemesidir ve ben sizi gayet samimi buluyorum :)
    Not: sizinle aynı eleştrilerileri yaşayanlardan biri Cem Yılmaz dı

    YanıtlaSil
  48. Sizi youtube reklamında gördüm. Diksiyonunuz, konununuza hakimiyetiniz, ilgili bakışlarınız sizi samimi (Bence) ve PROFOSYONEL gösteriyordu. Samimiyet iki anlama değerlendirisek 1. si sıcaklık ( kendi gibi olan, kendine yakın olan) 2. si yaptığı şeyi içten ve inanarak yapan. Eleştrilerin sıcaklık anlamında geldiğini düşünüyorum. Anladığım kadarıyla işinizde sürekli kendinizi geliştirerek, bilgi birikiminizi ve deneyiminizi artırarak ilerliyorsunuz. Bu durum sizi başlangıçtaki kendi halinizden ve o halinize kendini yakın hissedenlerden (samimi) zamanla uzaklaştırıyor ve bu durum dillendirilmeye başlıyor. Ancak işinizde üstüne koyarak ilerlemek doğanızda var ve bu gayet güzel bir şey. Duyduğunuz söylemler doğal bir süreç ama kesinlikle negatif algılanak bir şey değil. Asıl önemli olan samimiyetin 2. Anlamının kaybedilmemesidir ve ben sizi gayet samimi buluyorum :)
    Not: sizinle aynı eleştrilerileri yaşayanlardan biri Cem Yılmaz dı

    YanıtlaSil
  49. Merhaba ilk makyaj videolarini izledigim insanlardan birisin. Degistin mi bilemiyorum insanla zamanla olgunlasiyor agirlasiyor belki bu davranislarina yansidi ama ben hala zaman bulunca seni izliyorum.
    isvecteyasam.wordpress.com

    YanıtlaSil
  50. Açıkçası hiç bir zaman samimi olduğunuzu düşünmedim dolayısıyla samimiyeti kaybettiğinizi de düşünmüyorum. Ayrıca samimi olmanız gerektiğini de düşünmüyorum, kendi seçiminiz. Size olumsuz yazan çizen herkesin kötülükle beslendiğini, bundan mutlu olduğunu düşünürken pardon ama kendinizi ne sanıyorsunuz? Tüm sosyal medya platformları içinde, özenilecek, ah keşke bu hayat benim olsaydı denilecek tek hayat sizinki mi? Nereden tutsam olmuyor. İnsan olarak, çok ciddi bir kötülüğün yapılmış olduğunu düşünüyorum evet ama her sizi beğenmeyenle o kişileri aynı kefeye de koyamazsınız. İnsanlar size çeşit çeşit soru soruyor, ürünlerle ilgili akıl danışıyor ve siz yorum yapmıyorsunuz öyle mi? Çok değil 1 sene sonra, tüm bu lise talebelerinin öncelikleri başkalaştığında, ev hanımları kendilerine başka eğlence bulduğunda, kısacası takipçileriniz azaldığında ne yapacaksınız çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  51. Sanırım asıl sorun şu kendine çok fazla güveniyorsun bu da karşı tarafa farklı yansıyor. Bakınız ilk videolar.. son videolar..

    YanıtlaSil
  52. Bir hata, bir şeyi eksik yaptığında hemen şeytan ortaya çıkar,kendini değersiz hissettirir, işte o an de ki: "Hatadan ve eksiklikten münezzeh olan Allah' tır.Kul dört dörtlük olmaz!

    YanıtlaSil
  53. Bence bu yazıyı yazmanız bile gereksiz. Sizi gerçekten beğenmeyen insan takip etmez olur biter, size hakaret edecek kadar alçalanlar sizin yerinizde olmak isteyip çatır çatır çatlayanlardır.BU açık ve net...Çok da tın... deyip geçebilmeli insan.Allah aşkna nefesinizi tüketmeye değmez ya. Ben makyaja sizinle başladım. Siz sevdirdiniz bana. Hoşlanmasam takip etmezim. Aklı eksik olan arkadaşlara da sesleniyorum sevmediniz mi...O zaman yolunuz açık olsun. Başka bloggerlara...

    YanıtlaSil
  54. Bence bu daha profesyonelleşmeyle alakalı..Yada deneyim tecrübe kazanmayla alakalı kendine gelen güven bence bunun böle algılanmasına sebep olan..Tabi ki doğal olarak zamanla yapmış olduğunuz şeyde deneyim kazanarak daha bi güvenle tecrübeyle yapıyosunuz işinizi bazı insanlara böyle yansıyor olabilir yada böle görmek istedikleri içinde olabilir :) Ben de sizin bu samimiyet ve mesafe arasındaki çizgiyi koruyabildiğinizi düşünenlerdenim.

    YanıtlaSil
  55. Size ulasabildim çok sukur. Ayrıca yaziniz çok anlamli tebrik ederim!

    YanıtlaSil
  56. Size acıyorum, tum bu takıpcıler gıttıgınde ne yapacaksınız bılmıyorum. Alkıslanacak, begenılecek hıc bır tarafınız yok ustune bır de utanmadan sıze hedıye edılmıs seylerı satmaya kalkısarak ucuz hareketler yapıyorsunuz, yazık.

    YanıtlaSil
  57. Bir şey soracağım. Benim kipriklerim düz ve kısa loeral paris mega volume 24. Ve volumen mi millionen arasinda kaldim. Hangisini alsam diye düşünüyorum. Yardim pilisssss :(

    YanıtlaSil
  58. dürüst olmak gerekirse ben ilk videolarınızla kıyaslandığında şu an ki durumunuz çok farklı geliyor bana.Birikiminizden tecrubenizden bahsetmiyorum bunları söylerken.Konuşma tarzınız ve tavırlarınızdan bahsediyorum.Tabiki bunlar bizim sadece 3,5 dakikalık videolarda gördüğümüz şeyler.Genel bir yorum yapmak anlamsız ve saçma olur ki bunu eleştirmek sizinle yüzyüze oturup iki kelime etmemiş insanlara düşmez.Ama madem ki sordunuz fikrimi belirtmekten çekinmiyorum.Videodaki konuşmanız ve tavırlarınızdan farkedildiği üzere bir takım doğallıktan uzak şeyler sergiliyorsunuz

    YanıtlaSil
  59. Merhabalar hacercim. Seni ilk yıllardan k.k. itibaren sessizce takip ediyorum. Ama bugün bu sessizliği bozmak istedim. Çünkü bu sana olan gönül borcum. Değiştiğinden bahseden arkadaşları anlayamıyorum. Zaman değişiyor, üstlendiğin roller değişiyor. Hal böyleyken senden ilk tanıdığımız günde ki gibi kalmanı beklemek haksızlık olur. Doğrular yanlışlar olabilir katılırım, ama resmin tamamına baktığımda bizlere verdiğin değeri ve emeği görüyorum. Böyle bir yazı yazman fikrimizi alman bile bunun bir göstergesidir. Sana da samiyetine de inanıyorum ve seni seviyorum...(TUĞBA)

    YanıtlaSil
  60. Selamlar,ben videolarının hemen hemen hepsini izledim ve bloğuna az önce ilk kez girdim,bu yazıyı okudum.Valla bana gayet samimi geldin hatta ekstra samimi geldin.Yani şimdi böyleysen "eskisi gibi samimi değilsin" yorumlarındaki "eskisi gibi samimi" halini çok merak ettim doğrusu:)Ya ayrıca kamera önünde makyaj yaparken daha ne kadar samimi olabilirsinki yani insanların beklentisi ne anlayamıyorum:)Bence sorun senin samimiyetinde değil bu yorumu yapan insanların bakış açısında ve bu insanlar için yapabileceğin en iyi şey onları dikkate almamak..
    Çok tatlı pırıl pırıl,kıpır kıpır bi bayansın,ailenin senin ve eşinin sağlığı yerindeyse gerisi boş :)

    YanıtlaSil
  61. Çok kalpten bir Merhaba :)
    Oncelikle söylemeliyim ki ne instagram, ne twitter hesabım ne de bir blogum var. Ben gerçek bir anonimim. Makyaja olan ilgim BB krem(bir türlü geçmeyen sivilcelerimden ötürü o da :)) basit bir eyeliner veya göz kalemi, maskara ve çoğu zaman kullanmaya üsendigim kirpik kiviricidan ibaret :) Sizi ise tamamen tesadüf eseri youtube'da buldum yaklaşık 4-5 ay önce. Bana çok samimi ve cok yuksek enerjili gelmiştiniz. O zamandan beri instagram hesabınıza ara ara düzenli olarak bakiyorum, hala çok ilgimi çektigini söyleyemem ama bu sizden değil tamamen ilgi alanına girmediginden:) Ama yine de güzel enerjiniz, gulumsemeniz sürekli sizi bana hatırlattı. Sadece keyif icin aciyorum zaman zaman. Ben söylenen sözlerin sizinle değil soyleyenin kendisiyle olduğunu düşünenlerdenim. Kalbinde kötü niyet olanin, dili samimiyetsiz olanin da diline, kalbine Allah'tan temizlik dilemeli. Ben de insanim, kıskanıyorum, kötü söz ediyorum, sonra kendime bir bakıyorum aslında o konuda yaram var.:) Ve aslinda kim gerçekten benim için zavalliysa onun için iyi dilekten ötesi geçmiyor kalbimde. Gerçekten çok temiz ve yürekli bir yazı olmuş, ben yapamazdim:) Bence bu gibi durumlarda insan kendine, kendi ic sesine sormali, çünkü en dürüst, en objektif, bazen en insanı rahatsız eden ses içimizde:) Bu yazı belki istemediğiniz şekilde bir övgü yazısı oldu ancak objektif olduğumu bilmenizi isterim. Sonuç olarak sizi seviyorum, doğru bildiginiz yolda ilerleyin zaten yanınızda sizi sevenler olacaktır hep. Mutluluklar ve başarılar.

    YanıtlaSil
  62. Yazi dilin konusma dilinden bence bastan beri daha iyi.. Ben tarz olarak gorkemkarmani seviyor onu daha siki takip ediyorum bence tarzinda bi degisim yok. Maddi durumun cekim yaptigin yerin malzemenin degismesi var ki bu cok normal 5 yil icinde neler degisir. Hakaret edenleri dava edebilirsin. Bu isi yapanlarin ne yazik ki bu tarz insanlara maruz kalmasi normalmis gibi bi algi var oysa ki degil hazimsiz cahil bir topluma donusmemiz cok aci

    YanıtlaSil
  63. Merhaba Hacer,

    Ben seni yaklasik 3.5 ay once buldumm.. daha dogrusu Youtube kanalini. :))))
    Hatta nasil buldugumuda kisaca sana anlatayim.

    Benim kanalimin ismide Makyaj gunlugum, ama ben yaklasik 4 / 5 ay once acmistim. Birgun arkadasimla videolarimi ararken ismimi yazdim ve karsima senin kanalin cikti. sonra senin kanalini izlemeye basladim. Cok hosuma gitti anlatis tarzin ve videolarin.
    Hic bir sekilde negatif enerjide almadim. Bi lakis benim gibi Hollandada yasayan cogu turk arkadaslarimiza turkcenle iyi bir ornek oldugunu dusunuyorum. Samimi degilsin diyenlere gelince.. onlar icin sana cevap veremem. Ama bence sen youtube kanalinda yeterince sicaklik , samimiyet ve pozitif enerji yansitiyorsun.
    Bizlere zaman ayirip video cekip editliyorsun. Hicbir zaman surat asmiyorsun.
    Bizde bir laf vardir ya hani? Meyve veren agaci taslarlar diye. Sanirim buda oyle birsey. Sanirim basarin, herseyi bu kadar iyi yapabilmen ve buyumen bagzi insanlara batiyor. Bence o azinlikta olan insanlarin sana verecek cevaplari bile yok. Kendilerini evde bilgisayarin ardinda guvende hissediyorlar ama degiller..
    Umarim dahada buyursun, umarim hep yuzun guler ve asla bagzi negatif insanlar yuzunden uzulmezsin, cunki iyi bir takipcin olarak senin uzulmene bende uzulurum.
    Amsterdam sana sevgiler gonderiyorum! Kendine coook cok iyi bak olurmu?
    Funda

    YanıtlaSil
  64. Merhaba. Ben en eski tanıyanlardanım sanırım. Dingilterekraliçesi :) Kadınlar Klubunde çörekotuydum :) Pek yazmazdım ama çok sıkı takipteydm. Orda günlük göz makyajından snra blog açtğını duymakla videolarına başlamanla her zaman takipteydim. Senin bahsettğn gibi eskiden çocuktun. Hepimiz gibi buyudun. Çocuksuluğun getirdiği bir farklılık vardır ya. Bir hal. Şuan 18lik birine bakınca hissettğmz. Bence işte o haldeydin sende. Ama artık olgun bir kadınsın. Eğitimcisin. Yeri geldi evet potlar kırdğna da şahit oldum. Ama kimsenin aldırmadğı konulara değindiğine de. Ailen olarak büyük maddiyatlar içersnde olmayan orta halli oldğnz belliydi. Ve sen kim oldğndan utanmadın. Ki utanmana gerekte yok. Memur çocuğz işçi çocucğz bizlern çoğuda. Ama hep farklı görunce çabamız. Samimiyet dedikleri çocuksu bir hal olmamasıdır sanırım benim aklıma gelen. Ben samimiyetsiz diyemem. Yaşıtız. Ve o zamanlardaki çocuksu gözle bakmıyorum ben sana. Ben olgunlaştm, sende. Ve şuan öyle çocuksu bir samimiyet değil karşımda görmek istediğim. O yaşımda hitap ederken bu yaşıma hitap etmeyecek bir samimiyetti o. Eski samimiyetn dyenler sanırım olgunlaşamayan hala çocuk kalanlar. Dileyen için 9-22 yaş arası onlarcaaaa muadili var :) Şahsen , senle birlikte olgunlaşan zevkime hala samimiyetle hitap edebildğne inanıyorum. Güzellikler diliyorum ;)

    YanıtlaSil
  65. Hiç makyaj blogu takip etmiyorum, bir tek seni takip ettiğime göre var sende bir şey :)

    YanıtlaSil
  66. Allahım. bir suru yazı yazdım, yanlışlıkla sildim!! Saat de sabah 5! O yuzden tek cumleyle ozetlemem lazım. Geri donersen ve duzenli yazmaya karar verirsen gayet ilgiyle takip ederim gibi geliyor. imza: eskii takipcilerden biri. sevgiler.: )

    YanıtlaSil
  67. Merhabalar, ben de blog işine yeni başlamış heyecanlı bir çaylağım :) yazdıklarınız çok içten ve şunu söylemek istiyorum insanlar her zaman eleştirecek bir şeyler bulurlar gördüğüm kadaryıla sevenleriniz ve takipçileriniz o kadar fazla ki diğer azınlığa kafanızı hiç mi hiç takmanıza gerek yok. Gönderilerinizi beğenerek takip ediyorum. Sağlıcakla kalın :)

    YanıtlaSil
  68. İlk önce Youtube da videolarınızı izliyordum.Evlendiğinizi oradan haber aldım mesela isminizi bile bilmeden :) Neyse sadede geleyim bloğunuzu çok sevdim ve yeni keşfettim :) Bloğuma gelirseniz beni çok mutlu edersiniz :) Sevgiler..

    YanıtlaSil