26.07.2009

Neden İnternet Üzerinden Alışveriş?



Sanırım bunun en büyük iki nedeni ucuz olması ve bazı markaların Türkiye'de olmayışı ( bazen de her markayı deneme ihtiyacı duyan kokoşların merakı üçüncü bir neden olabiliyor ) . Yurtdışında bir tanıdığınız varsa ohh ne ala ...Ancak , son zamanlarda Kore ve Japon ürünlerine kafayı takmış biri olarak bu alternatif benim için sanırım imkansız .Zira her ülkeye bi tanıdık yollamak lazım Durum böyle olunca ister istemez yöneliyosunuz internet üzerinden alışverişe.

Türkiye'ye gelen kozmetik ürünlerinden parfümler lüks tüketime girdiği için gümrük vergisi çokça oluyor. Bir de bunun üstüne satış yapan firmanın kazanması gereken kısmı da koyarsanız, Türkiye'de kozmetik işi gerçekten de lükse giriyor. Hepimizin bildiği büyük kozmetik ve bakım ürünü satan mağazalarda X ürünü 120 tl iken, siz aynı ürünü 50 tl'ye alabiliyosunuz. Yani aradaki farkı ürün kalitesine değil, gümrük vergisine ve diğer aracılara veriyosunuz.

İnternet üzerinden alışveriş, sadece kozmetik ve bakım ürünleri, parfümlerle sınırlı değil. Her katagoride ürünün hem ikinci elini hem de sıfırını bulmanız mümkün.

Kimileri her şeyi internet üzerinden alırken, kimileri de bunu çok riskli bulabiliyor ( ki bazı zamanlarda haksız da sayılmazlar) .Bu yüzden güvenilirliği bilinen sitelerden alışveriş yapmak en doğrusu.

ANCAK UNUTMAMAK GEREKİR Kİ İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ HER ZAMAN BİR RİSK TAŞIR!!! BU RİSK , SADECE O SİTENİN GÜVENLİĞİ İLE ALAKALI OLMAYABİLİR. !!!! O YÜZDEN BU RİSKİ GÖZE ALARAK ALIŞVERİŞ YAPMALISINIZ!!!





sevgiler almagester....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder