27.11.2012

L'Oreal Grubu, Urban Decay'i Satın Alıyor

     Bizim renkli kozmetik markası olarak bildiğimiz, Türkiye pazarında ortalama altında sayılabilecek bir marka olan ancak aslında  bünyesinde Lancôme, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Biotherm, Cacharel, Diesel, Maison Martin Margiela, Viktor & Rolf, Ralph Lauren, Kiehl’s, Shu Uemura, The Body Shop, Stella McCartney, Clarisonic, Paloma Picasso and Drakkar noir gibi pek çok büyük markayı barındıran L'Oreal şimdi de markaları arasına hepimizin kozmetik yasağı ve üst üste çıkan Naked paletler ile aşkının bir kat daha pekiştiği Urban Decay'i katıyor. Temptalia'nın haberine göre bu haber resmi kaynaklarca da doğrulanmış.

     Bana göre 2012'nin en büyük kozmetik olayları sıralamasında bu haber ilk sıraya yerleşiverdi. Kimileri bu alışverişe olumlu yaklaşırken, kimileri ise bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu söylüyor. 

     L'Oreal grubu ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeye devam eden markalar arasında. L'Oreal'in Urban Decay'i alması ile Urban Decay ürünlerinin de hayvanlar üzerinde test edilerek piyasaya sürüleceğini iddia edip, maddi çıkarları için değerlerinden vazgeçtiği için Urban Decay'e kızan ve bundan sonra Urban Decay ürünlerini almayacağını söyleyenler de var; L'Oreal sayesinde Urban Decay satılmayan ülkelerde bu ürünlerin satılmaya başlanacağını düşünüp sevinenler de... Aslında çoğunluğun ve benim en büyük dileğimiz Urban Decay'in ürün kalitesinde bir değişme olmaması yönünde.

     Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

26.11.2012

Makyaj Sırası Sizde ! {Yarışma}

     Yepyeni, çok eğlenceli ve hediyeleri bol bir yarışmaya hazır mısınız ? Bugüne kadar hep ben makyaj yapıp sizinle paylaştım. Şimdi sıra sizde...

     Bugüne kadar hep aklımda bir makyaj yarışması yapma fikri vardı. Şimdi fikrimi gerçeğe dönüştürme zamanı.

     Yılbaşı makyajı temalı bir makyaj yarışması başlatıyorum...

 
     Yarışma kuralları şöyle ;
  1. Makyajı kesinlikle sizin yapmanız gerekiyor. Bir makyöz / uzman tarafından yapılan makyajlar ile katılmayı vicdanınız  kabul ediyorsa, yapacak bir şey de yok.
  2.  Makyajdan önce ve makyaj bittikten sonra çekilen iki adet fotoğrafınızı bana makyajgunlugu@gmail.com adresinden ulaştırmanız gerekiyor.
  3. Gönderdiğiniz fotoğrafların kolajlı, yazılı, ek resimli,... olmaması gerekiyor. 2 adet, yalnızca yüzünüzün önden göründüğü makyajsız ve makyajlı fotoğrafınızı istiyorum. Lütfen görüntü kalitesi kötü olan, makyajınızın tam görünmediği, photoshop ile düzenlenmiş, boyutu küçük fotoğraflar göndermemeye özen gösteriniz.
  4.  Makyaj dışında kullanacağınız aksesuar, giyim, saç gibi ayrıntıları tamamen size bırakıyorum.
  5.  Bugüne kadar gördüğüm yarışmalarda kazananlar oylama ile seçiliyor, bu nedenle de eşi dostu bol olan kişi haketmese de kazanıyordu. Bu durumun adil olmadığını ve çok can sıkıcı olduğunu biliyorum. Bu nedenle bu yarışmanın kazananlarını ben ve makyöz arkadaşlarım belirleyecek. 
  6. Fotoğrafları göndermek için son tarih 21 Aralık 2012  Cuma gece yarısıdır. En geç bir hafta içinde tüm katılımları ve kazananları içeren bir yazı ile kazananlar açıklanacaktır.

     Gelelim kazanan kişilerin neler alacağına... Bu yarışmayı Golden Rose ile işbirliği içinde hazırladım. Bu nedenle tüm hediyeler Golden Rose sponsorluğunda... Teşekkürler Golden Rose !

     

     1. olan kişi  100 TL değerinde ;
  • Satin Smoothing Fluid Foundation
  • Liquid Concealer
  • Silky Touch Compact Powder
  • Powder Blush
  • Dipliner
  • Sexy Black Mascara
  • Waterproof Lipliner Pencil
  • Ultra Rich Color Lipstick
      2. olan kişi 75 TL değerinde ;
  • Liquid Mineral Foundation
  • Liquid Concealer
  • Powder Blush
  • Dipliner
  • Sexy Black Mascara
  • Pearl Gloss Lipgloss
       3. olan kişi 50 TL değerinde ;
  • Liquid Concealer
  • Silky Touch Compact Powder
  • Silky Touch Blush On
  • Sexy Black Mascara
  • Pearl Gloss Lipgloss kazanacak.
     Şimdiden fırçalarınıza ve yaratıcılığınıza sağlık diyor ve herkese bol şans diliyorum. Unutmayın en çok / en kaliteli makyaj malzemesi kullanan değil, elindekiler ile en iyi makyajı yapan kişi kazanacak. Yeterince malzemem yok, kaliteli değiller diyerek yarışmaya katılmayarak şansınızı kaybetmeyin. Bu yarışmayı gerçekten hakeden ve yeni malzemelere ihtiyaç duyan kişilerin kazanmasını çok istiyorum ve bol katılım olmasını diliyorum.
     Sevgiler,
     Hacer 




 
  
          

25.11.2012

Makyaj Fırçalarını Temizleme {Video}

Eye Slices Göz Pedi Kazanan

     Yarışmaya katılan herkese çok teşekkür ederim.

     Kazanan şanslı kişi : 

İlke ATAŞ oldu.

     İlke tebrikler! Lütfen maillerini kontrol et. Eğer 3 gün içinde senden cevap alamazsam, yeni bir kazanan belirlemek zorundayım.

     Bir sonraki yarışmada görüşmek üzere !

15.11.2012

Yılbaşı = Yeni Koleksiyonlar

     Yılbaşına yavaş yavaş yaklaşırken, markalar da yılbaşına özel setler ve kampanyaları açıklamaya başladılar. Basın bültenleri de yavaş yavaş mail kutuma gelmeye başlamışken sizinle paylaşmak istedim.

     Bunlardan ilki gördüğüm an sırf kutular ve ambalajlar için alınası olduğunu düşündüğüm ve bu hafta satışa sunulan MAC Glamour Daze koleksiyonu...


     Bir diğeri ise The Body Shop'un yılbaşına özel ışıltılı ürünleri...





     Givenchy'nin yeni yıl koleksiyonunu da incelemeden geçmemek lazım...


     Too Faced yılbaşı koleksiyonu da çok cici...


     Ah Bobbi Brown ! Bu yılın en sevilen markası sen oldun...

  
     Guerlain kırmızı ve siyahın asaletini kullanmış...


     Lancome da kırmızıyı sevenlerden ...

  
     Zaman ilerledikçe daha yeni setler, koleksiyonlar, kampanyalar çıkacaktır. Bilgileri alır almaz paylaşacağım. :)  

     Yılbaşı ya da özel dönemler için hazırlanan bu tarz koleksiyonlar sizce sadece tüketim amaçlı mı, yoksa almaya değer şeyler oluyor mu? Ben bazı markaların koleksiyon çıkardı dedirtmek için basit koleksiyonlar çıkardığını düşünüyorum. Genelde yılbaşı gibi özel dönemlerde yeni koleksiyonlardan ziyade, daha önce gözüme kestirdiğim ürünleri indirimle almayı daha çok seviyorum. :)

14.11.2012

Eski Kozmetikler = %40 İndirim

     Eskiyen kozmetikler her zaman baş belası olmuştur. Atsan kıyamazsın, kalsa kullanmak istemezsin. Bir an önce elden çıkarsam da, yenilerine yer açsam diye içindeki kozmetik canavarının başını okşarsın :)

     Vogue Türkiye'nin haberine göre Sephora eski kozmetiklerinizi alıp, karşılığında size %40 indirim yapıyor. Süper haber değil mi ?




Eski kozmetiklerinizi atmayın

Sephora’ya götürün.

Sephora 17- 25 Kasım tarihleri arasında Sephora markaları haricindeki eski kozmetiklerinizi alıyor. Sephora markalı yeni makyaj ürünlerinde %40 indirim uyguluyor.

Kampanya ojelerde ve kofrelerde geçerli değil. Bir kişi maksimum beş kez kampanyadan faydalanabiliyor.

EDİTÖRÜN NOTU:
Eski kozmetiklerden neden kurtulmak lazım? Kendini temizleyen özel bir teknolojiyle üretilmedikten sonra, kutusunda bakteri depolayan eskileri kullanmamak gerek. Eninde sonunda önce cildinize ardından içinize işliyor. Pratikte akılcı gibi görünmese de teoride 6 aydan yaşlı maskaralar, açılmış ve kullanılmış olan 1 yaşından büyük dudak parlatıcıları ya da rujlar, 2 yıldan yaşlı pudralar, fondötenler ya da göz farları gitmeli.
Ambalajında son kullanma tarihi ya da raf ömrü belirtilen tarihler geçmişse de aynı sebepten makyaj malzemeleriyle helalleşebilirsiniz.

Clinique Even Better Eyes

     Clinique birkaç ay önce, henüz Even Better Eyes piyasaya sürülmeden önce bu ürünü bana gönderdi. Ancak ben ürünü kaybettim ve uzunca bir süre aradıktan sonra bulamadığım için yanlışlıkla çöpe attığımı düşünerek aramaktan vazgeçtim. Şans eseri tam aramayı bıraktıktan sonra karşıma çıkıverdi :) Size de böyle şeyler oluyor mu hiç ?

     Clinique'in cilt bakım ürünlerini gerçekten çok başarılı buluyorum. Ciltteki lekeleri açtığını iddia ettikleri Even Better serisini bir arkadaşıma önerdim ve ikinci şişeden itibaren cilt lekeleri ciddi manada yok olmaya başladıktan sonra ben de markaya daha bir sempati ile yaklaşmaya başladım.




     Ürün ten rengi gibi görünse de sürüldüğü zaman renksiz oluyor. Göz çevresinde çok minik pırıltılar kalıyor. Sim kadar belirgin değil ama ufak parçalar halinde... Göz çevresini çok yumuşak ve pürüzsüz yapıyor. Göz altlarımda koyu renkler var ama çok büyük bir sorun yaşamıyorum. Bu ürüne çok inanıyor ve güveniyorum. Umarım birkaç haftalık deneme sonucunda size gözle görülür sonuçlar sunabilirim.

     Bu ürünü bulduktan ve kullanmaya başladıktan sonra gözümü Clinique'in yeni fondöteni Even Better'a diktim. En kısa sürede bu fondötenden edinip, denemek istiyorum.
      

13.11.2012

Gelin Makyajı Denemelerim

     1 Nisan'da şaka olsun diye çektiğim evleniyorum videosundan tam bir hafta sonra, bu şakayı gerçeğe çevirecek kişi ile tanışacağımı nereden bilebilirdim ki...

     Aynen o videoda söylediğim gibi terzi kendi söküğünü dikemez hesabı gelin makyajım nasıl olacak diye kara kara düşünüyorum. Zaman bulabildikçe de birkaç deneme yapıyorum. Sizinle de son iki denememi paylaşmak istiyorum.

     İlk denememde koyu renk göz makyajı {göz makyajı siyah görünmesine rağmen parlament rengi}, daha silik ten ve dudak makyajı tercih ettim.



  

     İkinci makyajda ise daha yumuşak ve hafif bir kahverengi göz makyajı ile yine hafif ten ve dudak makyajı tercih ettim. 





      Denemelerim devam edecek :) Beğendiklerimi yine sizinle paylaşıp fikirlerinizi alacağım.

12.11.2012

EyeSlices Göz Pedleri

     Malum evlenmeme artık 3 aydan az kaldı. Telaştan, tedirginlikten uykularım bölük pörçük, göz çevremde yorgunluk belirtileri ve gözlerimde kızarıklıklar oluşmaya başladı, cildim kendinden geçmiş durumda. Ben de cildimi ve saçlarımı bu özel güne hazırlamakla meşgulüm.

     Lila Kutu sağolsun bana daha önce bazı blogger arkadaşların yazıları ile merak ettiğim EyeSlices göz pedlerinden gönderdi. Ben de hemen merakla denedim. Bu hem bir tanıtım yazısı, hem de göz çevresinde koyu renk halkaları olup benden hangi ürünü kullanmak gerektiği konusunda soru soranlara cevap olsun.





     Pedler pirinçten üretilen bir kutu içerisinde muhafaza ediliyor. Çantamızda kolaylıkla taşıyabileceğimiz büyüklükte.
 


     Ürün içeriği şu şekilde :
 

     Kutu içerisinden minik bir kutu ve kullanma talimatı çıkıyor.
 

     Küçük kutu içerisinden jelatinler içerisinde iki adet ped çıkıyor. 
 
  
     Ürünü temiz cilde uygulamak gerekiyor. Bu nedenle benim gibi makyajlı gözlere uygulamaya çalışmayın :) 


     Hemen cildimi temizledim ve ...


     Temiz cildime pedleri jelatinlerinden çıkararak uyguladım. 



     Aşağıdaki fotoğrafta blogger olmanın ne demek olduğunu görüyorsunuz. En şapşal halimi bile size ürün tanıtmak için fotoğraflayıp buraya koyuyorum :) 
 

     Bu pedleri göz çevresinde 10 dakika süre ile tutarak 5 kez ya da 5 dakika tutarak 10 kez kullanabileceğimiz yazıyor. Ama İngilizce açıklamada pedler kuruyana kadar kullanabilirsiniz diyor. Ben tercihimi 5 dakikalık uygulamalardan yana kullandım. 5 dakika sonunda pedleri kaldırınca göz çevremde hafif bir gerginlik hissettim. Ama gözlerimdeki şişkinliği azalttığını ve göz çevremin ferahladığını hissettim. Bundan sonraki denemeler öncesinde pedleri bir süre buzdolabında bekletmeyi düşünüyorum.

     İlk denemede ben pedleri kullanmayı bitirdikten sonra göz çevremi temizlemedim. Nemli bir pamuk yardımı ile göz çevresini temizlemek gerekiyor yoksa pedin kalıntıları göz çevresinden soyuluyor.


     Ürünü kullandıktan sonra aynı jelatinli kutusuna koyup muhafaza edebiliyorsunuz. Bu çoklu kullanım fikri benim çok hoşuma gitti. 
 
    
     Eğer EyeSlices ürününü daha ayrıntılı incelemek, ürünün kullanımı hakkında videoyu izlemek ve ürünü satın almak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

     Ürünü 10 kez kullandıktan sonra ayrıntılı bir yazı daha hazırlayacağım. Lila Kutu'ya bana bu güzel üründen gönderdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.