16.08.2013

"Bana hangi renkler yakışır?" {Video}

     Herkese merhaba !

     Bu yazıda sizlere cilt alt tonunuzu bulmaktan ve alt tonunuza uygun makyaj yapmaktan bahsedeceğim.

     Alt tonunuza uygun ürünler kullanmadığınızda "Bugün iyi misin? Hasta gibi görünüyorsun..." cümlelerini duymanız olasıdır. Alt tonunuza uygun ürünler kullandığınızda ise "Bugün harika görünüyorsun? Yeni bir ürün kullanmaya mı başladın? Saçını mı kestirdin?" sorularını duymaya hazır olun.

     Alt ton nedir?
     Alt ton cildinizin rengidir. Söz ettiğimiz renk yüzünüzde gördüğünüz kızarıklık ya da lekeler değil, cildinizin esas rengidir.

     Alt tonumu nasıl belirleyebilirim ?
  • Gün ışığında ya da doğal ışıkta {Sarı ya da beyaz ışık renklerin görünümünü etkileyecektir.} aynada kendinize bakın. Eğer mümkünse saçınızı ve vücudunuzu beyaz bir havlu ile kapatın. Böylece yalnızca cildinize ve rengine odaklanmanız kolaylaşacaktır. Yüzünüzü iyice inceleyin. Ten renginiz hangisine benziyor?

     Alt tonları özellikle İngilizce yazıyorum çünkü ten ürünleri seçerken kodlamalar İngilizce oluyor.


  • Aksesuar seçiminde hangisinin size daha çok uyduğunu düşünüyorsunuz ?
    • Eğer altın aksesuarlar size daha çok yakışıyorsa warm{sarı}, gümüş daha çok yakışıyorsa cool{pembe}, ikisi de yakışıyorsa natural{doğal} tona sahipsiniz.

  •  Bileklerinizi gün ışığında inceleyin. Yeşil mi yoksa mavi mi görünüyorlar ?
    Eğer mavi görünüyorlarsa pembe, yeşil görünüyorlarsa sarı {mavi+sarı=yeşil} alt tonlusunuz demektir.
  • Bunlardan hiçbiri işe yaramadıysa elinize bir pembe, bir de sarı kağıt alın ve ikisini de yüzünüzün yanında tutup aynada kendinize bakın. Hangisi size daha yakın görünüyor ? Pembe ise pembe alt tonlusunuz, sarı ise sarı.

     
     Yukarıda gördüğünüz gibi eğer warm {sarı} alt tonlu iseniz size yakışacak renkler toprak tonları olacaktır. Cool {pembe} alt tonlu iseniz pembe ve metalik renkler size uygundur. Sarı alt tonlu biri pembe rengi kullanamaz diye bir kural  yok, dilediğiniz rengi kullanmakta özgürsünüz ancak ten ürünleri seçerken sarı alt tonlu iseniz warm yazan renkleri, pembe alt tonlu iseniz cool yazan renkleri seçmeniz fondöteniniz ve boynunuz arasında belirgin bir renk farkı oluşmasını engelleyecektir ve daha doğal bir görünüm sağlayacaktır.

     Hangi tona hangi renkler daha uygun, ayrıntılı okumak isterseniz Makyaj Puan sitesinden göz atabilirsiniz.


 

     Sıra geldi her zaman bir klasik olan kırmızı ruj seçimine...
  
     Sarı alt tonlu iseniz turuncu alt tonlu rujları tercih etmelisiniz. Pembe alt tonlular ise mavi alt tonlu rujları tercih etmeli.
    
     "Hacercim iyi hoş diyorsun da, bir rujun mavi mi yoksa turuncu alt tonlu mu olduğunu nasıl anlayacağız?" 

     Mavi alt tonlu rujlarda mavilik ve capcanlı kırmızılık vardır.

     Turuncu alt tonlu rujlarda ise kahverengilik ve turunculuk vardır.

     Birkaç örnek ile daha anlaşılır yapmak gerekirse...






     Mavi alt tonlu rujları sarı alt tonlu birine uyguladığınızda renk pembeye dönecektir.

     Turuncu alt tonlu rujları pembe alt tonlu birine uyguladığınızda ise renk turuncuya dönecektir.

     Tüm bunlar aklınızın bir köşesinde dursun ama siz kendinizi hangi ürünle güzel ve rahat hissediyorsanız, size en uygun renk odur bunu da unutmayın.

     Şu sıralar alt tonlar ile oynama yaparak cildi daha sağlıklı gösterme modası başladı... Konuyu merak edenler olursa onunla ilgili bir yazı hazırlayabilirim.



      Sizin alt tonunuz hangisi? Favori kırmızı rujunuzu bizimle paylaşın...

22 yorum :

  1. Benim son zamanlardaki favori kırmızı rujum Rimmel Lasting Finish bu Kate 111- Kiss of Life ;) Dudak kalemi olarak da yine Rimmel Exaggerate Full Colour Lip Liner 024 - Red Diva :) tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  2. pembe alt tonlu bir cilde sahibim.uygun fiyatlı kırmızı ruj markası ve numarası verbilirmisiniz..

    YanıtlaSil
  3. Hacercim,

    çok farklı ve çok özel bir yazı olmuş.
    Ellerine sağlık bu kadar detaylı anlatım kimsede görmedim.
    Süpersin Devam

    Sevgiler
    Bahar

    YanıtlaSil
  4. canım örnek verdiğin rujlar pek doğru olmamış bence. Soğuk alttonlu ruja Rimmel London 107 ve sıcak alttonlu ruja üstteki iki rengi örnek verebiliriz.

    YanıtlaSil
  5. http://www.youtube.com/watch?v=jd_Qgcue3lU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper yaaaa İngilizce bilince böyle oluyo demek ki !!!

      Sil
  6. Bileğimiz mavi mi yeşil mi derken? Yani bileğim normal ten rengi, damarları mı kastettin? Bazı damarlar mavi, bazıları yeşil görünüyor, bilemedim:/

    YanıtlaSil
  7. benim bazı damarlar yeşil bazıları mavi ama sanki yüzüm sarı alttonlu gibi bilemedim mac mualarından biri face and body c1 vermişti bana

    YanıtlaSil
  8. Selamlar,
    Acıkcası bende yuz aydınlatma ıle ılgılı cok vıdeo goruyorum ancak senden ızlemek ve senın onerılerını uyygulamak daha mantıklı rıca etsem bu alt ton ıle ılgılı bır vıdeo hazırlarmıısın :)

    YanıtlaSil
  9. Hacercim çok güzel bir video olmuş teşekkür ederim kendi adıma.Şimdi doğrumu anladım bilmiyorum ama sen turuncu alt tonlu bir kırmızı ruj mu sürdün?Sanki turuncumsu gibi gördüm.
    Birde ben hala alt tonuma karar veremedim.Bana altın rengi takılar daha çok yakışır,fondöten alırken içinde biraz pembelik olanları seçerim,allıkta şeftali,coral,bronz gibi renkler kullanırım,pembe allık çook çok nadir kullanırım hiç yakıştırmıyorum kendime,ve evet bu zamana kadar hiç kendime yakıştırdığım bir kırmızı ruj bulamadım.Ben sarı alt tonlu olduğumu düşünüyorum ama bilemedim de şimdi?
    Çubuk kraker...

    YanıtlaSil
  10. bugün bütün gün bunu araştırdım.sanki içine doğmuş gibi bunu yayınlamışsın.o kadar mutlu oldum ki anlatamam

    YanıtlaSil
  11. Sıcak ve soğuk tonlu ruj orneklerinde karışıklık olmuş ya da doğru olmamış maalesef. (umarım bu yorumum negatiflik içeriyor diye twitter'da printscreen paylaşıp hakaretler etmezsin bana da:'( )

    YanıtlaSil
  12. tatlım senin önerinle tanıştığım İnglot markasının 230 numaralı ruju tabiki

    YanıtlaSil
  13. Örnek verdiğin rujlar oldukça güzel eline sağlık

    YanıtlaSil
  14. ciltinizde nedir ya? bu kadar mı cahilsin arkadaş! mavi sarı yeşil dairelerin içinde tam 3 kez yazıyor ciltinizde! cildinizde olmasın o?

    YanıtlaSil
  15. merhaba evimizin neşesi :) kardeşimle birlikte videolarını izliyoruz neredeyse hepsini izledik :) ama henüz uygulamaya başlamadık. kardeşim 13 yaşında olmasına rağmen "abla hadi Hacer ablayı izleyelim" diyor sırf senin güler yüzünü tatlı dilini duymak için :)
    güneşte bileklerime baktığımda mavi damarların daha yoğunlukta oldugunu gördüm galiba benim alt cilt tonum pembe. fondöten seçiminde zorlanıyorum bana önerebileceğin bir şeyler var mı? Bir de yanlış fondöten seçimi üzerine bir video hazırlarsan sevinirim. Güler yüzlü mutlu günler sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  16. Videonuzu çok beğendim her zaman ki gibi. Sayenizde bilinçli tüketici oldum. Sayenizde cildimi tanıdım. Cilt tonlarımızın benzerliği, kusursuz anlatım tekniğiniz ve her ürünü tek tek üşenmeden en ince ayrıntısına kadar anlatmanız, reklam yapmamanız sizi her gün hatta bir kaç saat de bir acaba bir şey yazmış mı diye takip etme nedenlerimdir. Hep böyle kalmanız temennim :) Ayrıca cildi aydınlatma ile de ilgili bilgi verirseniz ben de çok sevinirim. Yeni öğretim hayatınızda başarılar. Emeğinize ve zevkinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  17. ciltinizde :D

    YanıtlaSil
  18. Hacer hanım sizi çok severek takip ediyorum. Yaptığınız yayınlarla, videolarla pek çok kişinin içinde ayrı bir yerde olduğunuzu düşünüyorum. Emeğinizi ve de bilginizi cömertçe paylaşmanızı çok takdir ediyorum. Ben de tam bu konuyu araştırıyordum ki yazınızı okudum. Naçizane bir şey paylaşmak isterim, Internetten öğrendiğim ve benim de katıldığım bir şey. Sarı alt tonlu tene sahip kişilerin mavi alt tonlu kırmızı ruj tercih etmesi ve bunun acayip güzel durması :D Yani bir bütünleşme olmadığından rujun daha dikkat cekici görunmesi. Örneğin ben oldukça sarı alt tonluyum ve MAC Riri woo ve Russian Red kullanıyorum. Tecrübeyle sabittir.:D Ama bu durumun tam tersi yani pembe tonluların sarı-turuncu tonlu kırmızı tercih etmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Renklerin azizliği işte :) Fondoten seçiminde ise herkes paşa paşa kendi rengini kullanmalı, maske takmış gibi görünmek istemiyorsa. Bunlar benim görüşlerim, paylaşmak istedim. Ben de bir yazı hazırlıyorum bu konuyla ilgili. Blog altyapısı aşamasındayız bir arkadaşımla.. Ve tek bir yazı bile inanılmaz bir emek istiyormuş bunu anladım. Sizi saçma sapan eleştirenler de emek ne demek, önce onu öğrensinler..

    YanıtlaSil
  19. alt tonlarla oynararak cildi canlı gösterme konusu ilgimiçekti bir yazı hazırlarsan merakla okuyacağıma eminim :D teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Alt tonumu sarı ama hic daha yakısan kırmızı ruj bulamadım kendime :)

    www.siyahbaykus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. soluk beyaz tenliyim. canlandırmak için de uğraşmıyorum. bordo renk ya da şarap rengi rujların hepsi çok yakışıyor ama kırmızı hangi ton olursa olsun yakışmıyor :). damarlarım mavi renge daha yakın ama kesin mavi diyemiyorum.

    ayrıca bronzer kullanmayı bırakmana sevindim. kimi insana gerçekten yakışmıyor hatta bende çoğunluğa yakışmıyor. bronzer için alt yapının da olması lazım diye düşünüyorum. zaten hali hazırda çıkık elmacık kemikleri, hafif çökük yanaklar, sivri bir burun olmalı yani. yuvarlak dolgun yüzlü insanlarız :) bize gitmiyor bronzer falan.

    YanıtlaSil