15.08.2013

Far Bazları Savaşıyor ! {The Balm & Urban Decay}

     Merakla beklenen yazıyı sonunda yazabiliyorum. Gratis indiriminden aldığım The Balm Put a Lid On It far bazını artık yorumlayabilecek kadar kullandığımı düşünüyorum. Ürünü tanıtmanın yanında, hayranı olduğum Urban Decay Primer Potion ile de karşılaştıracağım. Bakalım kazanan hangisi olacak ?

    Far bazı ne işe yarar ?
  • Farın göz kapağında birikme yapmasını engeller.
  • Göz makyajının daha kalıcı olmasını sağlar.
  • Farların daha canlı görünmesini sağlar.
  • Yapısına bağlı olarak göz kapağındaki görünümü iyileştirir.
     Far bazı olmazsa olmaz mıdır? 
     Eğer göz kapaklarınız yağlı ise, gün içinde yağlanma oluyorsa, göz makyajını uçup gidiyor ya da birikmeler yapıyorsa bir baz kullanmanızda fayda vardır.


     Put a Lid On It minik bir tüp içinde geliyor. Bu şekilde fazla ürün almak gibi bir kaygımız olmuyor. Zaten az çoktur mantığı ile mercimek kadar ürün bizim için yeterli oluyor. 


      
     Benim göz kapaklarım yağlanmaya çok meyillidir. Bu nedenle yalnızca rimel sürdüğüm günler dışında her gün far bazı kullanırım. Bu zamana kadar favori iki ürünüm oldu Urban Decay Primer Potion ve Too Faced Shadow Insurance. İkisini de Sephora'dan aldım. Urban Decay'i şu anda Sephora ya da başka bir mağazda bulmanıza imkan yok ancak biraz sabırlı olmanızı öneriyorum çünkü L'Oreal grubu 2014 Ocak ayında bizi Urban Decay ürünlerine kavuşturacak. {Hacer burada sevinç dansı yapmaktadır.}

     Put a Lid On It ve Primer Potion'u karşılaştırarak iki ürünü de inceleyelim...     

    
     Urban Decay'in göz bazı olarak beş farklı seçeneği bulunuyor{Eden, Greed, Original, Sin, Anti Aging}; The Balm ise baz olarak tek ürün üretiyor.

     İki ürün de tüp içerisinde satılıyor. 
 
 

      İki ürün de tasarım olarak kapakları ve görsellikleri dışında neredeyse aynı.


     Urban Decay yapı olarak The Balm'dan daha yoğun ve renk olarak daha kapatıcı, renk eşitleyici özelliğe sahip. İki ürünü de sürdüğünüzde şeffaf, renksiz oluyor.


     The Balm Put a Lid On It 11.8 mL iken, Urban Decay Primer Potion 11 mL. Gramaj olarak iki ürün birbirine çok yakın. İki ürün de çok uzun süre kullanılabilir.


     Ürün içeriklerine göz atmak gerekirse iki ürün de pek masum değil. Özellikle kuruluğu sağlayan ve kansere yol açtığı düşünülen talk{Buradan açıklamasını okuyabilirsiniz.} pudrasını ikinci sırada görmek beni çok rahatsız ediyor.




     İki bazı karşılaştırmak için MAC'ten Soba farı kullanıyorum.



     Baz kullanmadığımda far oldukça silik ve cansız görünürken, iki baz da beklendiği gibi farı daha canlı gösteriyor. The Balm'da rahatsız etmeyecek ve çok belli olmayacak kadar kuruluktan dolayı birikmeler yaşansa da iki ürün de oldukça başarılı.

     Dayanıklılık anlamında iki ürün de benim göz kapaklarıma birikme/yağlanma yapmadı. Bu nedenle gönül rahatlığı ile iki ürünü de öneriyorum. 

     Urban Decay Primer Potion hala benim sevdiğim bazlar sıralamasında 1 numara ancak The Balm Put a Lid On It de ona sıkı bir rakip ve kesinlikle onun muadili.

     The Balm markasının bazı ve diğer ürünlerini Gratis ürünlerinde bulabilirsiniz. Özellikle de %50 indirim dönemine denk gelirseniz fiyata oranla harika performans gösteren ürünleri avantajlı alabilirsiniz.

     The Balm Put a Lid On It 27 TL, Urban Decay Primer Potion ise 48,90 TL.

     Sizin tercihiniz hangi ürün oldu? Ya da favori başka bir bazınız var mı?


28 yorum :

  1. Ben essencein far bazını almıştım, berbat. Göz kapakarım düşük olduğu gibi birde yağlı. Yarım saat far tutmayan cinsten ama bigün far bazı olarak Time Balm yüz bazını sürdüm ki farlar 4-5 saat bozulmadı, birikme yapmadı. Sadece göz kapağıma sürdüm tabi. İçindekilerde talc'da yok. Zaten her birinin içeriği masum değil ona bakarsak....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde göz kapaklarım düşük ve çok yağlı. daha önce flormar'ın far bazını kullandım ve beğenmedim. the balm'dan baz almayı istiyordum ama gratis indirimini beklerken uygun olduğu için essence'in far bazını aldım. bende çok çekinerek aldım. ucuz olduğu için bi şey kaybetmem dedim :) ama sonuç mükemmel! 3 haftadır kullanıyorum. sabah 9'da sürdüğüm far akşam yatana kadar inan ki sıfır pürüz! aynen duruyordu.. önceden olduğu çizgi çizgi birikme derdim yoktu.olmadı. acaba siz kurumasını beklemediniz mi? aslında kullandığımız farın kalitesi de önemli.. üzüldüm. sorunlarımız aynı ama bu ürün ikimizde farklı sonuç vermiş :/

      Sil
  2. inglot far bazı kullanıyorum senin önerinle inglot ürünleriyle tanıştım açıkçası çok makyaj yapmıyorum sade hafif belli belirsiz tercih ediyorum öyle anlarda far bazı ve rimel yeterli oluyor ama far bazı denilince urban decay her zaman bir adım önde diye biliyorum içindeki katkı maddelerinden dolayı ben detaylı makyaj ürünleri almıyorum organik ürünler veya parabensizler tercihim

    YanıtlaSil
  3. Harika ve çok iyi bir yazı olmuş. Acaba the balm far bazı Urban Decay'e rakip mi derken böyle bir yazı çok iyi geldi. Aklımdaki soru işaretleri uçup gitti. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Hacer ablacım, şahsi fikrimi söylemek istiyorum.Çooookkk uzun zamandır takip etmeme rağmen ilk kez bir yorumda bulunuyorum :D :D :D Benim görüşüm The Balm, Urban Decay' in bazına göre daha masum. Çünkü paylaştığın fotoğrafta içindekiler bölümünü okuduğumuzda Urban Decay' in içerisinde tam 5 çeşit paraben var. Ancak The balm' da yok :)Şayet far bazları savaşıyorsa sırf bunun için bile The Balm' ı tercih ederim :D Malumunuz paraben östrojen hormonunu taklit eden bir kimyasal ve özellikle meme kanseri vakalarında tümör dokularında bu maddeye rastlanmıştır.

    YanıtlaSil
  5. ikisin de denemedim ama too faced shadow insurance far bazı da çok iyi..

    YanıtlaSil
  6. harika bir yazı olmuş.the balm'ı denemeyi düşünüyorken karşıma çıktı yazınız.urban decay ürünlerinin ülkemize gelmesini dört gözle bekliyorum,hadi bakalım inşallah:)
    bloğumda devam eden büyük yaz çekilişinede beklerim.
    sevgiler
    http://wishingbeauty.blogspot.com/2013/07/buyuk-yaz-cekilisime-siz-de-katln.html

    YanıtlaSil
  7. bebeğimmmmmmmmmmmmmmm seni seviyoruz... kalp, kalp, kalp :)

    YanıtlaSil
  8. Ben Deborah'ınkini kullanıyorum mutluyum. Bunlara nazaran daha sıvı ve daha açık renkli duruyor. Ama yukarıdakilerden birisini tercih edecek olsam Urban'ınkini alırdım.

    YanıtlaSil
  9. Çok merak ettiğim iki üründü bilgilendirme için çok teşekkürler ..Urban decayı bu sıralar kolay bulamayacağım için pek niyetlenmemiştim ama The Balm Put a Lid On It i de çevremde ki hiç bir gratiste bulamıyorum.İndirimden dolayı olduğunu düşünüyorum ama görevliye sorduğumda öyle bir üründen haberleri bile yok :) far bazı diyorum,ısrarla bana time balm makyaj bazını veriyorlar buda olur diye :) ama inat ettim bulacağım ..tekrar teşekkürler , sevgiler

    YanıtlaSil
  10. the balm farları dagıtmakta bana zorluk yasatıyor benım her zamankı favorım urban decay olarak kalıcak.ozellıkle sin olanına hastayım onun ustune far bıle kullanmıyorum sıddetle tavsıye ederım.lens kullanan cok cok hassas gozlerımde yıllardır hıc bır sorun yaratmadı ama the balm goz altıma surerken gozume bulastı ve benı mahvettı aklınızda olsun lens kullananlar ıcın urban decay daha guvenlı:)hacercım bu arada sana bayılıyorum esıne ve sana sevgıler.

    YanıtlaSil
  11. kullanmıyorum far bazı ama kullansaydım nerede ucuz orada ben :) kısaca balm :)

    YanıtlaSil
  12. Beklenen yazı sonunda geldi ellerine saglk:)

    YanıtlaSil
  13. Tesekkurler yazi icin :) Urban decay'in sonunda gelecek olmasi cok guzel ama burada iki kati fiyatina satilmasi cok sinir bozucu

    YanıtlaSil
  14. Tesekkurler yazi icin :) urban decay'in sonunda gelecek olmasi cok guzel ama burada iki kati fiyatina satilacak oldugunu bilmek cok sinir bozucu

    YanıtlaSil
  15. Tesekkurler yazi icin :) Urban decay'in sonunda gelecek olmasi cok guzel ama burada iki kati fiyatina satilmasi cok sinir bozucu

    YanıtlaSil
  16. Benim felsefem, far bazı yoksa farlar neden var ki? O kadar yağlı yani göz kapaklarım :/ Bu yüzden uzun süre kullanacaksam Urban Decay Primer Potion, kısa bir süreliğine (6-7 saat) evden çıkacaksam Put a Lid On It tercih ediyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Benim de çok merak ettiğim bir karşılaştırmaydı, teşekürler. :) Ben sephora getirdiği sıralarda UDPP almıştım ve kendisini bayılarak kullanıyorum. Ancak The Balm'ın UDPP'den daha az kapatıcı olduğunu söylemişsin ve bu cümleyle The Balm denenecekler listemden elendi. ;) Çünkü farın rengini artırıp sabitlemekten ziyade renk eşitlemek için kullanıyorum ben far bazını ve bu konuda UDPP favorim. Ancak elle tutulur bir kapatıcılığı da yok neticede. Daha azı hiç yok demektir benim için. :)

    YanıtlaSil
  18. Benim favorimde aslında urban decay ama Türkiye de bulmak zor bulsakta almak zor. Ben sephoraya geldiği dönem almıştım. Ama The balm güzel bir alternatif sundu bize:)

    YanıtlaSil
  19. rival de loop'un far bazını kesinlikle öneririm. Bende urban decay yok, balm var onun bazıyla yarışır durumda olduğunu düşünüyorum. Fiyat açısından kıyaslarsak 3-5 tl bişeydi komik denebilecek bi rakama süper performans bence ki benim göz kapaklarımda çok yağlanma problemi olduğu halde.

    YanıtlaSil
  20. Benim göz kapaklarımda da çok fazla yağlanma problemi var kolay kolay far durmaz. The balm'ın far bazı var bende de ama daha uygun fiyatlı bir şeyler arayanlara kesinlikle ve kesinlikle Rival de loop'un far bazını öneririm. 3-5 lira gidi cüzi bir miktara süper bir performansı var the balm ile yarışır bence :)

    YanıtlaSil
  21. rival de loop'un far bazını kesinlikle öneririm. Bende urban decay yok, balm var onun bazıyla yarışır durumda olduğunu düşünüyorum. Fiyat açısından kıyaslarsak 3-5 tl bişeydi komik denebilecek bi rakama süper performans bence ki benim göz kapaklarımda çok yağlanma problemi olduğu halde.

    YanıtlaSil
  22. L'oreal in Urban Decay ürünlerini bizlerle tanistiracagi haberi cok mutlu edici :) tsk ederim paylasimin icin. videolarinin hepsini izledim - digerlerini de dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  23. Bu arada, sacma olacak belki, makjayla ilgileniyor ve bu konu üzeri videolar yapiyorsunuz ama, acaba el bakimi ve tirnak yapimi hakkinda da videolar yapabilir misiniz?

    Ayrica swarovski taslari ile de göz kapaklarina "makyaj" uygulanabildigini duydum. Bu konuyla ilgili bir video cekebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  24. çok başarılı bir yazı olmuş karşılaştırma için teşekkürler.. kafamdaki soru işaretleri kalktı sayende... teşekkürler..

    YanıtlaSil
  25. videolarınızı yeni takip etmeye başladım ve çok faydalı olacağını düşünüyorum.benim merak ettiğim bu kadar ürün iyi hoşta içindeki parabenler rahatsız edici.bir videoda evde kendiniz far bazı yapabilirsiniz gibi bir şey izlemiştim acaba siz böyle bir şey denediz mi? sonuç nasıl olur çok merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  26. faydalı bir yazı olmuş çok teşekkürler.ben bambaşka bir soru sormak istiyorum bu evde kendi hazırladığımız far bazları hakkında ne biliyorsunuz ve ne kadar kullanışlı bilgi verirseniz eger çok sevinirim :)))

    YanıtlaSil
  27. Bilgiler çok yardımcı oldu,teşekkürler :) Acaba Urban Decay,Türkiye'ye geldi mi?Ben arama yapıyorum nette bulamıyorum??

    YanıtlaSil