14.08.2013

Guerlain Terracotta 4 Seasons

     Merhaba,

     Bugün size neredeyse her gün çok severek kullandığım Guerlain Terracotta 4 Seasons'tan  bahsedeceğim. Sizin desteğinizle kazandığım Makyaj Yıldızları yarışmasında ödül olarak verilen hediye çekimle aldığım bu terracotta gerçekten favori ürünlerim arasında yerini aldı ve bronzerlara yeniden ısınmama neden oldu. 

     Guerlain, bronzer ve terracottaları ile ünlü bir Fransız markası. İlk kez 1984 yılında üretilmeye başlanan ürünler şu anda birer fenomen haline geldi. Guerlain'in özellikle far paletilerini de çok başarılı buluyorum ki bir paletini ve bu yazıda tanıttığım terracotta pudrasını benimle hazırlanın videomda kullanmıştım. İzlememiş olanlar için yeniden ekliyorum.



     High-end markalardan çok ürün almak benim için mümkün olmasa da iki elin parmağını geçmeyecek sayıdaki ürünlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki ürünlerin kutularından yapılarına kadar kalitelerini hissediyorsunuz.


     Üründen bahsetmeden önce bilmeyenler için terracotta kelimesinin kökeninden bahsetmek istiyorum. Terracotta aslında arkeolojik bir terim.  

1970'li yıllarda kuraklık sebebiyle kuyu açmaya çalışan 4 işçi tarafından bulunan, Çin'de ilklerin imparatoru olarak bilinen ve Çin'e ismini veren Çin Şı Huangın 36 metre derinlikte mezarının etrafındaki taş askerlerinden oluşan ordusudur. Bu taş ordu dönemin savaş düzeninde dizilişi, patlamadan 900 derecede fırınlanmış olması, günümüz teknolojisiyle kimyasının halen çözülememiş olmaması, toprak askerlerin birebir dönemin kıyafetleriyle ve gerçek silahlarla gömülmüş olması gibi bir çok ilginçliği ve gizemi bünyesinde barındırmaktadır. Tarihçilerin MÖ 210 yılında yapıldığını iddia ettikleri bu dev yer altı ordusunun tahmini mevcudu 8.000 askerdir. Günümüzde halen açığa çıkarma çalışmaları devam etmekte olup şu ana kadar yaklaşık %5`lik kısmı gün ışığına çıkarılmıştır.
{Uludağ Sözlük}

     Arkeolojik bir terim olarak terracotta fırınlanmış, pişmiş toprak malzeme demektir. Diğer malzemelerden farkı dokusunun yumuşak, pürüzsüz ve pudramsı olmasıdır. İşte bu nedenle kozmetik sektöründe de terracotta fırınlanmış pudra anlamına gelir.
 
     4 Seasons Terracotta'ların 9 rengi mevcut. The Beauty Look Book'tan aldığım görselde tüm tonları görebilirsiniz. Benim ten rengime en uygun olacağını düşündüğüm 2 numarayı aldım. Bu renk cildimde koyu bir leke gibi durmadı ve güneşlenmiş etkisi verecek kadar da doğal oldu.



     Ürünü kutusundan çıkardığımızda kadife bir kılıf içinde ve kılavuzu ile birlikte olduğunu görüyoruz.

 




     Açıkçası ürünün yapısı kadar ambalajını da çok sevdiğim için birkaç fotoğraf paylaşmak istedim. Ürünün üst kısmı bombeli ve Guerlain'i  temsil eden ayrıntılarla bezeli...
    




     Ürünün kapağında aynası da mevcut.

  
     Çoğunlukla yazısını yazacağım ürünleri hiç kullanmam ki orijinal halini fotoğraflayabileyim ancak bu ürün bir istisna olarak fotoğraflanmadan kullanıldı :) 

     Ürün 4 Seasons {4 mevsim} adını farklı ton ve yapılardan oluşan 4 bölümünden alıyor. 
  • Kış mevsiminde 1 ve 2 numarayı karıştırarak
  • Sonbahar ve ilkbahar mevsiminde tüm renkleri karıştırarak
  • Yaz mevsiminde 3 ve 4 numarayı karıştırarak uygulayabilirsiniz. Böylece tek ürünle tüm yıl uygun renkleri uygulamış olursunuz.
    




  
     Açıkçası ben fırçayı ürün üzerinde birkaç kez çevirdikten sonra tüm renkleri kullanıyorum ve oldukça doğal bir görüntü elde ediyorum. Özellikle 4 numaranın kattığı ışıltıyı çok seviyorum. Ürünü ister bronzer olarak, ister kontürleme yapmak için, isterseniz allık olarak, bunun yanı sıra göz makyajında da kullanmak mümkün.

     Bu ürünü incelemek isterseniz Sephora, Tekin Acar gibi kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz. Fiyatı 183 TL.

29 yorum :

  1. Guerlain bronzer konusunda 1 numara :)

    YanıtlaSil
  2. off çok güzel ama çok pahalı ne olmuş böyle guerlain..:-(

    YanıtlaSil
  3. cok sevdim ama cok pahalı yahu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef para biriktirip alınası ürünlerden.

      Sil
  4. Sıkıyosa bundan hediye etsene. Samimiyetsiz, iki yüzlü, cimri insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok komiksiniz gerçekten. Şimdi ben bu hakaretlerle gaza gelip, gidip bir tane alıp, hediye ederim falan diye mi düşündünüz? Vakti zamanı gelir inşallah bunu da hediye ederim, daha iyilerini de. Maşallah sözlerinizden de samimiyet, dürüstlük ve cömertlik akıyor... Örnek alınası insansınız vesselam !

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Her şey bir yana, zaten şuana kadar hediye olarak verdiğiniz ürünlerin fiyatı bu ürünün fiyatını geçiyor eminim. Bir sürü ürün hediye ettiniz. Ki zaten başlı başına tanımadığınız insanlara bir şeyler hediye ediyor olmanız bile güzel bir şeyken insanların eleştirecek şey bulamayıp böyle saldırması acınası gerçekten de.

      Sil
    4. İnsanlara çamur atmak, karalamak, hakaret etmek çok kolay. Asıl zor olan isim belirterek, saygı çerçevesinde olumlu / olumsuz eleştirilerde bulunabilmek. İnsan olmak bu kadar mı zor?

      Sil
    5. Nasıl çirkef insanlar var. Usluba bak usluba. Saygısız, terbiyesiz! Sana kimse birşey hediye etmek zorunda mı??? Hem çekiliş yapıyor hem kabahatli oluyor! Beğenmiyorsan izleme, katılma! Böyle varlıkların olması bile üzücü hayatta. Yazık.

      Sil
  5. Çok güzel bi yazı olmuş ,ürün zaten şahane tam aşık olunası;) güle güle kullan sana çok yakışmış

    YanıtlaSil
  6. Hacercim.

    CONTOURLEME ile ilgili SLEEK CONTOUR KIT duydum.
    Hem aydınladıcı hemde Contour ikisi bir arada bu ürünü kulllandın mı acaba?
    Fiyatı uygun olan contour varmı acaba bildiğin bu çok pahalı geldi :(

    Sevgiler
    Bahar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar'cım merhaba,

      Sleek'in söz ettiğin ürünü aslında çok uygun 9$ = 20 TL falan ama gümrüktü kargoydu derken eminim fiyatı artıyordur. Ona benzer uygun fiyatlı bildiğim ürün yok ama The Balm'ın bronz pudrası ve aydınlatıcısını ayrı ayrı alabilirsin bence.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim. Zamanını ayırıp cevap verdiğin için seni bu yüzden çok seviyorum. Her zaman samimi ve sıcaksın :) Saol

      Sil
  7. insanların adsız olarak kötü eleştirilerde bulunması enteresan doğrusu :)

    YanıtlaSil
  8. aslında seni 2 senedir takip ediyorum ancak blog'ta takip edin kısmından takip etmediğimi yeni farkettim :(( sağlık olsun diyelim bari :)) bu videoyu izlemiştim. gerçekten çok doğal abartısız bir duruşu var. ancak arkadaşların da dediği gibi oldukta pahalı. rimmel'in bronzer'ını aldım bende yeni kullanmak nasip olmadı hiç kullandınız mı acaba? sevgiler Esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra merhaba,

      Takibin için çok teşekkür ederim :) Rimmel'in bronzerını kullanmadım. Kullandıktan sonra yorumlarını öğrenmek isterim.

      Sil
  9. Çok güzel bir ürün valla tam aşık olmalık.Ambalajı bile aşık olmaya yeter amaa çok pahalı bencede.Güle güle güzel günlerde kullan Hacercim.

    O kötü niyetli arkadaşta madem o kadar samimiymiş ismini neden yüreklice vermiyor.Dürüstçe yapmıyor yorumlarını.Madem çok samimi,çok dürüst açsın bir blogda o versin guerlainleri diorları chanelleri...
    Hiç bir blogger tek seferde bu kadar çok ürün hediye etmemiştir bu bile çok büyük bir başarı ve elinin açık olduğunun göstergesi.Maşallah bol bol dağıtmış Hacercim.Takipçileriyle paylaşmış onları sevindirmek istemiş daha ne olsun.Allah ona daha iyilerini daha çoklarını versin inşallah.Fesatlığın lüzumu yok...
    Çubuk kraker...(şimdi banada ismini sende yazmıyorsun diye bir laf gelebilir,biz Hacerle kaç yıl önceden tanışıyoruz ismimi cismimi adımı soyadımı kendisi bilir o yüzden takma adımla yazmayı tercih ediyorum,benim içinde Hacerin bilmesi yeterli zaten)

    YanıtlaSil
  10. çok istiyorum bronz pudra kullanmayı ama daha okadar basarılı makyaj yapabildiğimi düşünmüyorum keşke herşey yakışsa senın gibi:)birde pembe alt tonlu biriymişim öğrendim senin sayende çok teşekkürler..fakat şu önerdiğim chole morello adındaki bayanın kanalı ve makyaj başarısı için ne düşünüyosun merak içindeyim sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Valla direkt dava ac bence bulunsun ip adresi.bakalim insanlara bir daha boyle saygisizca satasabiliyor mu.senin yerinde olsam bir dakika durmam

    YanıtlaSil
  12. guerlian kalite zaten.bu terracotta yi ilj defa gordugumde asik olmusdum.bu markaya ben de hayranlik duyuyorum.su an malesef fiyatlardan dolayi bi tek fondetenine sahibim.açikçasi o güzel glosslara ve.s o kadar para vermek icimden gelmiyor.annemde dörtlü farindan var.Nasil güzel kadife gibi.iyi günlerde kullan Hacer.

    YanıtlaSil
  13. Makyajlı-makyajsız çok güzelsiniz ve inanılmaz sempatiksiniz, Guerlain bahane :) Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  14. hacer hanım merhaba fotoğrafları ne ile çekiyorsunuz

    YanıtlaSil
  15. paraya kıydım bende aldım mükemmel ötesi bişey !!!

    YanıtlaSil
  16. Rujunuzun markasını ve rengini yazabilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil