26.05.2013

Clinique Superdefense CC Cream

     Aklımıza gelen gelmeyen her markanın BB krem çıkarması ile geçen BB krem furyasından sonra  CC krem furyası kapımızı çalıyor. Hala BB ve CC kremler hakkında bilgisi olmayanlar için, bu ürünler hakkında çektiğim videoyu yeniden paylaşıyorum.


     Clinique yakın zamanda CC kremini satışa sundu. Yurtdışında gördüğüm kadarı ile Superdefense ve Moisture Surge olmak üzere iki çeşidi mevcut. 


    Ben Superdefense CC Cream'i yaklaşık iki haftadır her gün kullanıyorum. Bu süre sonunda artık doğru yorumlarımı paylaşabileceğimi düşünüyorum.

     Yaz mevsimi kapıdayken, havalar ısınmaya başlamışken, bazen renkli nemlendirici bile fazla gelebiliyorken Clinique CC Cream benim için kurtarıcı oldu diyebilirim.



     Clinique CC Cream'in özelliklerini sıralamak gerekirse ;


  • SPF 30 içeriğe sahip. Bir krem için 30 faktör koruma çok başarılı diye düşünüyorum. Bu nedenle yaz aylarında sürekli bu ürünü kullanacağımı düşünüyorum.
 
  • İçeriğindeki Hyaluronic Asit sayesinde cilde anında nem sağlar ve cildin daha rahat hissetmesini sağlar. Trehalose ve Sorbitol gibi su bağlayan içerikler sayesinde nem oranı değişen ortamlarda cildi korur. Cilt anında neme doyar ve gün boyu nem ihtiyacını karşılar. Ben sabah nemlendiricilerimi sürüp, ardından CC kremi uyguluyorum. Gün içinde cildimin nem kaybı olduğunu hissetmiyorum.
  • Cilt tonu düzenleyici optikler bir çok cilt tonu eşitsizliğini düzenler. Donuk ve solgun ciltler daha ışıltılı ve aydınlık görünmeye başlar; sarıya dönük cilt tonu şeftali tonlarında bir ışıltıya sahip olur; ve ciltteki kızarıklıkların görünümünü azaltır. Cilt kusurları anında ortadan kaybolur ve pürüzsüz, ışıltılı bir görünüm elde edilir. Bu etkiyi görebilmek için biraz daha zamana ihtiyacım var diye düşünüyorum.
  • İçerdiği UVA/UVB koruması cildi yaşlanmanın ilk belirtilerine karşı korur. E Vitamini, biberiye, Nordihydroguaiaretic Asit ve Ascorbyl Tocopheryl Maleate içeriklerinden oluşan anti-oksidan karışımı ise cildi çevresel etkenlerden korur ve cildin sağlıklı yapısını korumasını sağlar.
  • Ürünün light, light medium, medium olmak üzere üç rengi mevcut. Ben light rengini kullanıyorum. Tam cildimle bütünleşiyor.  
 
  • Ürün bir tüp içerisinde 40mL olarak satışa sunuldu.

     Aşağıdaki fotoğrafta Clinique Superdefense CC Cream'in ciltteki etkisini görebilirsiniz. 
     Benim ürün hakkındaki yorumlarım şöyle ;
  • SPF 30 içermesi benim en sevdiğim özelliklerinden biri oldu.
  • Çok az ürün ile tüm yüzüme uygulama yapabiliyorum. Ürünün 99 TL'ye satılıyor.Kimileri için bir ürüne bu kadar para vermenin gereksiz olduğunu biliyorum. Ancak ürünü uzun süre kullanabileceğinizi belirtmek isterim.
  • Ürünün yağlı ya da yapış yapış bir his vermemesi çok hoşuma gitti. Sürdüğüm an cildimle bütünleşti ve pudramsı bir his bıraktı. 
  • Aslında ürün bir krem/cilt tonu dengeleyici olsa da ben kapatıcılığını çok beğendim. Gerçekten cildimi nasıl dengelediğini, kızarıklıklarımı nasıl kamufle ettiğini yukarıda görebilirsiniz.
  • Ben ürün üzerine pudra ve makyaj yaptığım için akşam makyajımı temizlerken ürünü de temizlemiş oluyorum. Ancak tek başına kullanıp, ciltten temizlememek de mümkün. Tabi cildiniz bir tepki vermezse...
  • 2 haftalık kullanımımda cildimde herhangi bir sivilce, kızarıklık, reaksiyona yol açmadı. Şu anda üründen çok memnunum.
      Siz de ürünü almak, denemek isterseniz :
  1. Clinique Türkiye sitesinden ya da
  2. Sephora mağazalarından alabilirsiniz. 
     
     Biz CC kremleri gündeme getireduralım, piyasada DD {Dynamic Do-all} kremler satılmaya başlandı bile :)
     Siz de Clinique CC Cream'i ilk deneyenlerden biri olmak isterseniz çok yakında Clinique ile bir yarışmamız olacak. CC Cream'in yanı sıra toplamda 600 TL'lik ürün kazanacaksınız. Takipte kalmaya devam edin...

44 yorum :

  1. önce ve sonra resimlerini cesurca koyduğun için gerçekten tebrik ediyorum çünkü ciddi fikir edinmemizi sağlıyor
    cc cream de yüzüne bakılırsa baya etkili ve doğal duruyor
    zaten aklımdaydı, kesinlikle alacağım
    şeyma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Şimdiden güle güle kullan Şeyma.

      Sil
  2. Merhabalar;
    Rengi biraz koyumu? Mac teki ten renginiz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben NW20'yim. Zaten çok az kullandığım için kalıp gibi durmuyor, ton farkı az oluyor.

      Sil
  3. Urunun rengi koyu gorunuyor.Mac teki fondoten renginiz nedir?

    YanıtlaSil
  4. Benim tonum NC .Bende pembemsi kalabilir

    YanıtlaSil
  5. Ben NC 20 yim.Sanirim benim icin biraz pembe olucak

    YanıtlaSil
  6. güze bir ürün clinique dermokozmetik konusunda çok başarılı bir marka kampanyanı bekliyorum makyaj yarışması olmaz umarım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ZZ'ye kadar yolu var:D

    YanıtlaSil
  8. Erborian markasının cc kremini kullanıyorum ama clinique 'in cc kremini çok merak ediyordum bilgilendirme için çok teşekkür ederim,clinique yarışmasını da merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erborian'ın DD kremini merak ediyorum ben :)

      Sil
  9. Allahım ya bu işin sonu yok. bb,cc,dd,ğğ,üü,ww,zz :)) fondötenden şaşmam arkadaş gözümü fondötenle açtım fondöten ile kaparım,çokta iyi bir nemlendirici buldummu (cilt tonu eşitleyen, kızarıklık yok eden vb.) ne gerek var bb'ye .. ha bakkala falan giderken sürmek için ideal olabilir evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakkala giderken :))))) Eğer kendine uygun fondöteni bulduysan maceraya gerek yok bence de :)

      Sil
  10. :) ama artık yeni yeni videolar bekliyoruz , ve clinique yarışmasini da sabırszlkla bekliyoruz umarm yine makyaj yarışması olur, facebook Twitter kullanmayanlar için de bi şans oluyor bisey takip etmek zorunda kalnmaynca :)

    Başarılarnn devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer makyaj yarışması olmayacak. Teşekkürler :)

      Sil
  11. bu postu okuyana ve videoyu seyredene kadar ne bb ne de cc krem almak aklımın ucundan bile geçmiyordu. iyi olabileceğini düşünmezdim. şimdi edinmek için sabırsızlanıyorum. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırsan benimle de paylaşır mısın? Sevgiler

      Sil
  12. Bu krem özellikle yaz ayları için güneş koruma faktörü nedeniyle yüzü temizilemeden tekrar tekrar sürülebilir mi? Malum güneş kremlerinin 2-3 saatte bir yenilenmesi gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürülebilir tabi, yapısı fondöten kadar koyu olmadığı için sorun olmaz.

      Sil
  13. burnunuz estetik mi çok doğal ve sevimli :)))

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,
    T bolgem yaz aylarında cok yaglandıgı için bu bolgeyi mat tutabilecek ama karma olan cildimde yanaklarımı da kurutmayacak ve ayrıca kapatıcılıgı da iyi olan bir urune ihtiyacım var..Clinique cc cream bu konuda nasıldı acaba ve garnier yağlı ciltler için bb krem mi yoksa clinique cc krem mi daha iyi bu konuda..Hangisini tavsiye edersiniz..Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karma ciltliler malesef pudra kullanmak durumunda. Ama Clinique Garnier'den daha mat.

      Sil
  15. Arkadaslar benim yuzumde cillerim vede gozeneklerim var dogal bi kapatici istiyorum ama buturlu bulamiyorum bnmle ayni sorunuolan varsa yada bilgisi olan vafsa lutfen paylassin simdiden tskr ler sevgiyle kaln :)

    YanıtlaSil
  16. Sizi 3 gün önce keşfettim ve neredeyse tüm videolarınızı izledim tüm yazılarınızı okudum. Çok sempatik bi konuşmanız var. İzledikçe farkettim ki İzmir'de yaşıyorsunuz ve öğretmensiniz. Boşuna kanım ısınmamış size çünkü ben de yeni öğretmen adayıyım ve izmirliyim :) Bugün sayenizde ilk ürünlerim olan garnier bb cream ve rexona bamboo yu aldım. Zevkle takip edeceğim ilk blog sahibisiniz. :) Yarışmalarınıza katılmayı heyecanla bekliyorum. Evliliğinizde mutluluklar, işlerinizde başarılar diliyorum..
    Sevgiler.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem meslektaş, hem hemşeri çıktık desene :) Aldıklarını güle güle kullan. Sevgiler :)

      Sil
  17. Arkadaşlar hepimizin vazgeçilmezi makyajı nasıl pratik bir şekilde temizleyeceğinizi buldum. Fresh'n Soft makyaj temizleme pamuğunu çıkartmış. Bu pamuklarla hiçbir kalıntı bırakmadan, cildinizin mükemmel bir şekilde güvenle temizleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. inanılmaz tatlısınız, videoyu izlerken bakmaya doyamadım resmen maşallah :)
    ben cc kremin en açık tonunu denemek istiyorum açıkçası ama bana koyu gelir mi diye tereddütüm var. çünkü testera ulaşmam biraz zor, alırsam da internetten alacağım ama açıkçası korkuyorum ya çok farklı durursa diye. garnier bb nin ben de açık tonunu kullanıyorum ama yanlış anlamadıysam eğer, cc krem yüzünüzde ton farklı ya da kalıp gibi durmamış.
    fikrinizi merak ediyorum, blog çok güzel. başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      BB kremler de CC kremler de birkaç kat kullanılmadıkça çok ton farkı yaratmıyor. Bence Garnier'de açık renkseniz, Clinique açık renk de size uyabilir.

      Sil
  19. Merhaba ben de clinique cc creme.i tavsiye üzerine aldım ancak kapatıcılığndan memnun kalmama rağmen yağlı cildimde sivilcelenme yaptı maalesef :( erborian.ı denedin mi bilmiyorum ama tester.ından denediğim kdrıyla sanki bana daha uygunmuş gibi geldi daha hafif yapıda ve hiç parlama yapmadı.kapatıcılığını da beğendim.sen de denersen yazısını beklioruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erborian'ı ben de denemek istiyordum. Denersem mutlaka yazacağımdan emin olabilirsin. Sevgiler :)

      Sil
  20. Merhaba:)Pure Beauty Bulgarian Rose BB Cream denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.Marka olarak Clinique çok daha önde ama bahsettiğiniz ürünün daha uygun fiyatlısı çok büyük bir fark yok performans açısından :) Bloğunuzu çooooook beğeniyorum bu arada,sıklıkla takip ediyorum :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan bulabilirsem denemek isterim. Öneri için teşekkürler ve sevgiler :)

      Sil
  21. dd'leri merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  22. Meraba nasilsiniz cok tatlisin abla cok byeniyom makyaj yapimini ve isiltili goz farin markasini yazarmsniz

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar....öncelikle güzel ve faydalı paylaşımlar yaptığınız için tşk ediyorum size...Yazılarınızı zevkle takip ediyorum.
    Benim bir sorum olacak BB kremlerle ilgili...bu aralar ciddi bir araştırma içerisindeyim ve karar vermekte zorlanıyorum.Acaba Clinique BB yada CC ve Vichy BB idelia kremler arasında bir kıyaslama yapabilirmisiniz?Şimdiden tşk ediyorum ilginize.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Bu kozmetikte her çıkana her yeniliğe ayak uydurmak ne zor Yarabbim :) Ucu bucağı yok bunun.Daha yeni BB lere alışıyorduk ki CC si DD si çıktı :) Clinique bende çok severek kullanıyorum. 2 numara var bende.Ne sivilce yaptı ne yağlanma, çok memnun kaldım.Sizi severek takip ediyorum. Bana da beklerim www.tipikterazi.com

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar,

    Superdefense ile moisture surge arasındaki fark nedir peki? bno_6@msn.com adresine bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Hacer ABLA bu ürünü yağlı ciltler de kullanabilir mi ?

    YanıtlaSil