27.02.2012

Makyajlarım {Gelin Makyajı}

     Blog ve hobi olarak makyaj yapmanın yanında, özel gün ve gelin makyajlarına da gidiyorum.
     Daha önce de gelin ve özel gün makyajlarına gittim; ancak bu makyajları paylaşma imkanım olmamıştı. 

     Nilay ile tanışın... Bu özel günde saçlar sarılmış, sıfır makyaj ile başına gelecekleri bekliyor = )



Ben de makyaj çantam ile güne hazırdım = )




     Nilay kuru cilde sahip. Bu nedenle makyajdan önce nemlendiricisini uyguladı. Dudaklarında da EOS lipbalm kullandım. Nasıl bir makyaj istediği ile ilgili Nilay ile konuştuk ve mor ile kahverengi tonlarda bir makyaj yapma konusunda karar kıldık.


     Gelin makyajına herhangi bir silme, dökülme, bulaşma ihtimaline karşı göz makyajı ile başladık. Öncelikle Urban Decay Primer Potion, göz makyajı bazını tüm göz kapağına uyguladım. Ardından tüm göz kapağına Inglot 7FS fırça ile Inglot Freedom System farlarından Pearl 395, D.S. 463 ve Matte 352'yi karıştırarak uyguladım. Göz pınarında yoğunlukla D.S. 463'ü kullandım; çünkü bu far harika bir ışıltıya sahip. Günlük makyajlarımda ben de sıklıkla bu farı tercih ediyorum.




     Daha sonra Nilay'ın istediği mor gölgeler için yine aynı fırça ile gözün kuyruk kısmında Inglot Freedom System 73 ve 75 numaralı mor farları kullandım.


     Mor farları yumuşatmak içinse Inglot 6SS fırça ile Urban Decay Naked paletinden Buck ve Hustle renlerini kullandım.




     Tüm farları 6SS fırça ile iyice yumuşattıktan sonra, Inglot 6SS fırça ile Inglot Freedom System farlarından Matte 352'yi kaş altına uyguladım. Böylece göz makyajı sedefli, buğulu mor-kahve iken; kaş altı mat bir aydınlıkta oldu.


     Nilay'ın göz makyajını alt kirpik dipleri ile devam ettirdim. Göz pınarına yakın kısımda Inglot D.S. 463, orta kısımda Urban Decay Naked paletten Hustle ve kuyruk kısmında da Inglot 73 numaralı farları kullandım.



     Daha önce kirpik kıvırıcı kullanmamış birinin kirpiklerini kıvırmak gerçekten çok zor bir iş = )
     MAC kirpik kıvırıcı ile Nilay'ın düz; ama uzun kirpiklerini kıvırdım.



     Kirpikleri kıvırdıktan sonra MAC Dark Diversion jel eyeliner'ı uyguladım. Dark Diversion içinde hem mor, hem de kahverengi tonları barındırdığı için bu makyajda harika durdu !

     Ardından Diorshow Extase rimeli uyguladım. Son olarak da Fred Farrugia kapatıcı paleti ile göz altlarını tek ton yaptım.


     Göz makyajını tamamladıktan sonra, sıra ten makyajına geldi...


     Bazsız makyaj olmaz. Hele gelin makyajı, hiç olmaz !


     Sephora Base Lissante Smoothing Primer, makyaj bazını Nilay'ın tüm yüzüne uyguladım.




     Yalnızca gelin makyajı ya da özel gün makyajlarında kullandığım Inglot AMC Cream Foundation, MW200 (en koyu ton) ve LW100 (en açık ton)u karıştırarak, MAC 187 numaralı fırça ile uyguladım. Bu fondöteni seçmemdeki neden, hem SPF içermemesi, böylece flaşlı fotoğraflarda bembeyaz çıkmaması, hem de ince yapı ile yoğun kapatıcılık sağlamasıydı. 




     Ardından Fred Farrugia Universal Bronzing Cream bronzer ile Nilay'ın elmacık kemiklerini belirgin hale getirdim ve yüz kontürünü tamamladım. Bronzer'ı ve dağıtma işlemini Shiseido contouring brush ile yaptım. 


     Likit fondöten ve krem bronzer kullandıktan sonra, Inglot 25SS kabuki ile MAC Mineralize Skinfinish Natural'ın Medium tonunu tüm yüze, özellikle de burun ve T bölgesine yoğun olarak uyguladım. Sonrasında ise bu mor tonlu makyaja en uygun olacağını düşündüğüm Inglot Freedom System 20 numaralı şeker pembesi allığı uyguladım.




     Aydınlatıcı olarak Benefit High Beam'i Nilay'ın elmacık kemikleri üstüne, burun üstüne, dudak üstüne uyguladım. Son olarak da doğal tonlu bir ruj istediği için Chanel Rouge Coco serisinden Mademoiselle'i sürdüm.

     Son dokunuş olarak ise MAC Fix+ tüm yüze sıkıldı ve makyajın daha kalıcı olması sağlandı.




     Maalesef Nilay'ın makyajının tamamlanmış net bir fotoğrafı henüz elime geçmedi. Ben de diğer makyajlara başladığım için çekme imkanım olmadı. Elimdeki tek bitmiş makyaj fotoğrafı ise...




     Yeni fotoğraflar elime geçtiğinde mutlaka paylaşacağım. Ürünleri unutmadan makyajı sizinle paylaşmak istedim. 

     Siz de İzmir'de makyaj yaptırmak isterseniz makyajgunlugu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

14 yorum :

  1. Sen kendini ekstrem derecede geliştirdin Hacer, ellerine sağlık çok güzel olmuş bitmemiş hali bile.

    YanıtlaSil
  2. Eminim cok güzel olmustur tatlim, tek tek anlatimini bile cok begenerek okudum! : )

    YanıtlaSil
  3. eline sağlıkk süper olmuş.. düğünümde makyajımı sabitlemek için yüzüme saç spreyi sıkmaya çalışan kuafor bozuntusu da okur umarım :)

    YanıtlaSil
  4. haceeeer ben bunu da gördükten sonra senden başkasına güvenmem yaaa.. ben de seni istiyorum ama 3-4 sene var daha çok rahat :)))

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok doğal,çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Detaylıca anlatımın ve ortaya çıkardığın görüntü süper ellerine sağlık :) muhteşem olmuşş

    YanıtlaSil
  7. Merhaba hacer ya benimde dugunumu bir iki sene kadar var fakat sabah erkek arkadasim beni işe birakirken gelin makyajindan konustuk:)) acaba makyaj fiyati hakkinda bilgi verebilir misin?

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş keşke izmirde olsaymışım..

    YanıtlaSil
  9. Okanın programında soyledıklerın ıcın senı tebrık ederım ozellıkle makyaj bloglarına yapılan hasızık hakkında !

    YanıtlaSil
  10. eline saglik guzel olmus benim sana tavsiyem kryolanin kamuflaj setinden mutlaka almalisin...ozellikle goz alti torbalari toplamada ve mmmorluklari kapatmada muhtesem ..ha biliyorum diyosan hacercim basrilarinin devamini dilerim...

    YanıtlaSil
  11. bana bıraz dogal geldı yanı daha belirgin olabılırdı makyajı . belki de çeken kişi net çekememiştir bilemiyorum :) ama dedigim gıbı daha belirgin olabılırdı gelinliğe göre baya hafif kalmış . ama yineede elllerıınee saglıııkk :)

    YanıtlaSil
  12. hacercim özel makyajlara gidiosun daha profesyonel bir marka olarak sana kryolanı öneririm. hem uzun süre dayanıklı ürünler cilttede uzun süre kalıyor bir ürünü 7 sene kullanabiliosun hiç bir bozulma olmuyor ruj paletlerini far paletlerini kendi istediğin renklerden oluşturabilirsin falan :D aklında olsun cnm :D

    YanıtlaSil
  13. Gayet doğal güzel olmuş, çok süslenene 'gelin gibi olmuş' denir ya, işte o ağır halin artık modası geçti. Umarım çok daha fazla çalışırsın, çok daha fazla insana yardım edersin

    YanıtlaSil
  14. süper yaa bayıldım :))

    YanıtlaSil